Czarodzieje
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Share

Salon Wspólny

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Strona 5 z 39 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 39  Next
AutorWiadomość

Bell Rodwick
Bell Rodwick

Absolwent Gryffindoru
Czystość Krwi : 90%
Galeony : 4902
  Liczba postów : 4482
http://czarodzieje.forumpolish.com/t58-bell-rodwick
http://czarodzieje.forumpolish.com/t243-bell-rodwick
http://czarodzieje.forumpolish.com/t7785-bell-rodwick#216614
http://dzika-mafia.blog.onet.pl/
Salon Wspólny - Page 5 QzgSDG8

Gracz

Salon Wspólny - Page 5 Empty

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyPią Cze 11 2010, 18:05;

First topic message reminder :

Salon Wspólny

By uczniowie z innych domów mogli się bardziej z integrować, równocześnie odpoczywając po ciężkim dniu nauki powstał Salon Wspólny. Jego wnętrze jest wypełnione barwami wszystkich czterech domów. W wielkim kominku naprzeciwko kanapy zawsze miga wesoło ogień. Wokół niego rozstawione są żółto- czerwone sofy. Oprócz tego można tu znaleźć niewielkie stoliki razem z pufami, by móc przy nich na odrobić lekcje. Są one rozstawione przy ścianie, naokoło kominka. Na co dzień z ogromnych okien padają promienie słoneczne, rażące w oczy siedzących blisko nich uczniów. Zaś sufit Salonu Wspólnego posiada malunki zwierząt czterech domów razem z przynależnymi do nich kolorami.

Ostatnio zmieniony przez Bell Rodwick dnia Nie Cze 20 2010, 23:56, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down

AutorWiadomość

Bell Rodwick
Bell Rodwick

Absolwent Gryffindoru

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyPon Cze 21 2010, 23:18;

- Nie.. idź sama. Zobacz, Walle na ciebie czeka - wskazała głową chłopaka, tańczącego gdzieś tam po drugiej stronie pokoju.
Początkowe szaleństwo zaczynało opuszczać Bell i zamiast tego pojawiało się zmęczenie i, jak na razie, lekki ból głowy.
Powrót do góry Go down

Megan Hewson
Megan Hewson

Uczeń Hufflepuff
Rok Nauki : VII
Galeony : 206
  Liczba postów : 209

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyPon Cze 21 2010, 23:19;

Meg kołysała się w rytm piosenki, gdy zauważyła, że July z kimś się witała. Puchonka uśmiechnęła się do gryfonki, i tanecznym krokiem powędrowała gdzie siedziała Bell.
Ruszając delikatnie w bok biodrami spojrzała na krukonke.
- Bell, wszystko w porządku? - Jej twarz była zmęczona i jakoś źle wyglądała.
Meggie usiadła koło niej i przeczesała swoje włosy dłonią.
Powrót do góry Go down

Aaron Wallner
Aaron Wallner

Uczeń Ravenclaw
Rok Nauki : VI
Galeony : 95
  Liczba postów : 97

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyPon Cze 21 2010, 23:20;

Aaron spojrzał na Blaise, która poszła oprzeć się ościanę. ''Chyba alkohol dał się we znaki" - pomyślał, chciał już do niej podejść, kiedy przy jego zdziwieniu zauważył, że ona tańczy już przy jego boku.
- Blaise wszystko ok? Źle sie czujesz? - spytał trochę zdziwiony a przy tym zaniepokojony.

Nastria:
- Wszystko wporządku? - spytała Bell i spojrzała na Puchonkę obok. Zaczął udzielać jej sie nastrój nowo poznanej Krukonki.
Usiadła z jej drugiej strony i patrzy na obie dziewczyny.
Powrót do góry Go down

Megan Hewson
Megan Hewson

Uczeń Hufflepuff

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyPon Cze 21 2010, 23:22;

Meggie spojrzała na puchonkę, jej chyba nie znała. Tak jak ona chciała wiedzieć jak Bell się czuje.
- Jestem Megan - przedstawiła się i podała dziewczynie ręke w powitalnym geście.

Nastria:
Usmiechnęła się lekko do dziewczyny.
- Ja jestem Nastria. - uścisnęła delikatnie dłoń Megan, tak jak to uczyli ją Eredin z Gloriandą, a teraz powtarzali jej to rodzice za każdym razem.

Megan:
Megan była już nieco zmęczona, oparła głowę o ścianę i patrzyła na osoby tańczące na środku pokoju.
- Miło mi cię poznać Nastria - na te słowa Meg uśmiechnęła się do dziewczyny. - Ja ci się podoba impreza?

Nastria:
- Mi ciebie również. - powiedziała i tez spojrzała na innych. - Impreza super, tylko, że jakoś nie pcha mnie tam gdzie nikogo nie znam. Zawsze wtedy wolę stać gdzies w oddali i obserwować innych.

Megan:
Racja na imprezie było dużo osób, których nie znała, jednak po to go zrobiły. Tutaj można było poznać nowych ludzi, jej się udało. Poznała Nastrię, ale także i innych.
- Hmn mnie jedynie przeraża to w jakim tempie znika Ognista Whisky, miejmy nadzieję, że wszystkich nie będzie trzeba wynosić na rękach. - Puchonka czuła w powietrzu zapach alkoholu, a nawet jego nadmiar.
Powrót do góry Go down

Bell Rodwick
Bell Rodwick

Absolwent Gryffindoru

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyPon Cze 21 2010, 23:23;

- Jasne, czuję się świetnie - powiedziała i na dowód swoich słów uśmiechnęła się. W końcu zmęczenie ani ból głowy nigdy nie przeszkadzały jej w tak naturalnych odruchach. Mogły co najwyżej uniemożliwić skakanie, bieganie i inne gwałtowne ruchy.

Nastria:
Przyjrzała się Bell, ale nic nie powiedziała. Skoro mówi, że nic jej nie jest to niech tak zostanie.
- Megan masz rację. Jeszcze troche i trzeba będzie ich wynosić.
Powrót do góry Go down

Megan Hewson
Megan Hewson

Uczeń Hufflepuff

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyPon Cze 21 2010, 23:23;

Meg uśmiechnęła się na słowa koleżanki, dobrze, że Bell nic nie było.
-O tak... wiecie co, jest tu cała skrzynka Ognistej, a ja ani razu jej nie skosztowałam. Może i dobrze - Puchonka spojrzała na osoby, które chwiały się na boki i to nie w rytm piosenki, tylko z nadmiaru alkoholu. ''Pięknie''

Nastria:
- Ja jakos nie przepadam za Ognistą. Nie ciągnie mnie do tego. - powiedziała. - Chodź czasem mam ochotę na właśnie coś takiego. - odgarnęła włosy z twarzy i patrzy to na nie, to na innych w Salonie.

Megan:
Megan dawno już nie słyszała aby jakaś dziewczyna nie lubiła Ognistej Whisky, jedynie takie co to pija, a czasem nawet do nieprzytomności. Puchonka uśmiechnęła się do nich.
- Hmn a mnie się pić zachciało, no dziewczyna macie ochotę na sok pomarańczowy? - Meg spojrzała wyczekująco na Bell i Nastrie.

Nastria:
- Por supuesto, si. - powiedziała z uśmiechem kiwając głową. - Znaczy się, oczywiście, że tak. - poprawiła się i spojrzała na Bell.
Wstała z podłogi, wygładziła materiał sukienki i oparła się o ścianę.
Powrót do góry Go down

Bell Rodwick
Bell Rodwick

Absolwent Gryffindoru

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyPon Cze 21 2010, 23:24;

- Pomarańczowy nie... może być jabłkowy - powiedziała. Nigdy nie przepadała za sokiem pomarańczowym, tak samo zresztą jak za samym owocem.
Widząc, że Nastria wstaje, domyśliła się, że maja pójść po napoje. A już myślała, że Meg przyniesie... złapała się reki Puchonki i również wstała.
Powrót do góry Go down

Go??

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyPon Cze 21 2010, 23:24;

-Przepraszam, że nie zaczekałam z upiciem się na ciebie - westchnęła teatralnie do Blair. - A tak na serio, to nie wiedziałam, że przyjdziesz. Gdzie się podziewałaś ? - zapytała, nieprzypominając sobie obecności B. podczas ostatnich dni.
Powrót do góry Go down

Ivette Carrow

Uczeń Hufflepuff
Galeony : -2
  Liczba postów : 220

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:02;

Iv udało się uśpić Ann, więc mogła się na chwilę wyrwać. Weszła do salonu, z pogodnym uśmiechem na twarzy i rozejrzała się. Jak na razie pozostała z boku, by uważniej przyjrzeć się przybyłym.
Powrót do góry Go down

Blair Delgado
Blair Delgado

Galeony : 64
  Liczba postów : 59

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:04;

- Hmm... Gdzie się podziewałam? - zaczęła się zastanawiać - tu i tam. Ogólnie to po prostu w szkole było nudno - a jak jest nudno, to i mnie nie ma.
-A ty ostatnio co porabiałaś? - zapytała biorąc kolejny łyk ognistej.
Powrót do góry Go down

Gabrielle Papillon

Uczeń Ravenclaw
Czystość Krwi : 75%
Galeony : 1125
  Liczba postów : 2118

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:15;

Gabrielle, gdy tylko ujrzała twarz Ivette, od razu podbiegła do niej i uścisnęła ją mocno, może nawet za mocno.
- Kochana, jak ja cię dawno nie widziałam! - wykrzyknęła, ciesząc się z jej obecności.
Powrót do góry Go down

Megan Hewson
Megan Hewson

Uczeń Hufflepuff

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:16;

Megan wstała z podłogi i powędrowała po napoje, dwa pomarańczowe dla niej i Nastrie, i jeden jabłkowy dla Bell. Za nim odeszła, zabrała jeszcze na tace pare ciasteczek i jakieś owoce, oprócz pomarańczy. Zawsze dbała, aby każdemu dogodzić. Z uśmiechem na twarzy wróciła na swoje miejsce i podała koleżankom napoje oraz poczęstowała je smakołykami.
Powrót do góry Go down

Christine Shiomi

Absolwent Gryffindoru
Galeony : 567
  Liczba postów : 614

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:39;

Weszła na salę jakby trochę zmieszana. Co jak co dawno nie widziała tylu osób w jednym miejscu. Uśmiechnęła się blado i opadła zmęczona na kanapę, która chyba jako jedyna była wolna. Przez ostatnie dni w ogóle nie potrafiła się wyspać. Kiwnęła głową wszystkim osobą które znała i od czasu do czasu rzuciła jakieś hasło pod tytułem 'świetnie wyglądasz'. Szczerze miała dość monotonni dnia, dlatego też przyszła tu z nadzieją, że uda jej się z kimś porozmawiać chociaż na chwilę. Jak zwykle naszła ją ogromna ochota na winogrona, dlatego też rozglądała się jak wariatka za jakimś koszem z owocami. Niestety oparcie kanapy było za wysoko, a jej się nie chciało dźwigać, więc odmówiła sobie tej przyjemności.
Powrót do góry Go down

Aaron Wallner
Aaron Wallner

Uczeń Ravenclaw
Galeony : 95
  Liczba postów : 97

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:39;

Aaron spojrzał ze zdzwinieniem na Blaise. Wyglądała tak blado, chciał ją złapać za rękę i pomóc jakoś ale dziewczyna tak szybka wyszła. Nie zapominając o tym jak mówiła o jedzeniu, podszedł do stolika i zabrał ze sobą jakieś banany, małe kanapeczki, coś do picia i wyszedł.
Powrót do góry Go down

Megan Hewson
Megan Hewson

Uczeń Hufflepuff

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:41;

Megan popijając sok pomarańczowy rozejrzała się po salonie i nagle zobaczyła ją. Siedziała sobie brstrosko na kanapie, obserwując tańczących uczniów. '' Nie, chyba śnie''.
- Christine - zawołała, ale muzyka ją zagłuszyła. - Wybaczcie dziewczyny - rzekła do Bell i Nastrie i pobiegła do puchonki. Złapała Christine i mocno ją przytuliła, po czym spojrzała na nią z szerokim uśmiechem.
- Wybacz, ale nawet nie masz pojęcia jak się cieszę, że cię widzę.
Powrót do góry Go down

Go??

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:42;

Spojrzała na Blair.
-Właściwie cały czas siedziałam w pokoju wspólnym. - powiedziała ze znudzeniem - miałam nadzieję, że uda mi się pochodzić trochę na lekcje, ale jakoś nauka wylatuje mi z głowy - dodała - jak tam twoja kotka ? - zapytała i zaczęła lekko kołysać się w rytm muzyki.
Powrót do góry Go down

Christine Shiomi

Absolwent Gryffindoru

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:43;

No tak i pewnie dalej siedziałaby sobie w spokoju, jednak z tego transu wyrwał ją znajomy głos. Nawet nie zdążyła się obrócić, bo ta osoba już zawieszała jej się na szyi. Zerknęła na Megan z rozbawieniem w oczach i bardzo szerokim uśmiechem.
- No, no, no - powiedziała dość głośno, żeby było ją słychać pomimo tego, że leciała głośna muzyka - to kiedy znowu idziemy do domritorium poczarować, hę ?
Dopytała jeszcze z cwaniackim uśmieszkiem na ustach. Przez okna wpadała duża ilość światła, oświetlając jej ciemno brzoskwiniową cerę. Natychmiast wpadła na świetny pomysł i chwyciła Megan za rękę.
- Chodź ! - krzyknęła w jej stronę i wyszły, a kiedy wróciły miały w rękach różne prześcieradła i materiały. Christine uśmiechnęła się szeroko pod nosem i otworzyła usta, jednocześnie wyciągając różdżkę z kieszeni.
- Wingardium leviosa - mruknęła i wykonała delikatny ruch nadgarstkiem, dzięki czemu jedno z prześcieradeł uniosło się w górę i zawiesiło, zaczepiając się na oknie. W pokoju zapanował niemal mrok, a dziewczyna ni z gruszki ni pietruszki zaczęła się głośno śmiać.
Powrót do góry Go down

Megan Hewson
Megan Hewson

Uczeń Hufflepuff

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:43;

Megan miała teraz przed oczami dwie dziewczyny wyczarowujące z różdżki, małe ptaszki. Puchonka uśmiechnęła się do wspomnień, już miała coś powiedzieć gdy nagle Christine pociągła ją za rękę i wyprowadziła z salonu. Kiedy Megan dowiedziała się o planie Christine, pomogła jej rozwieszać prześcieradła. Teraz w pokoju było zupełnie ciemno. Jedynie światełka rozjaśniały środek pokoju i uczniów tańczących w rytm muzyki.
- No teraz to prawdziwa dyskoteka - Megan zaśmiała się i pociągnęła puchonkę do tańca.
Powrót do góry Go down

Blair Delgado
Blair Delgado

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:44;

- U niej to jest spoko, prawie cały dzień śpi - powiedziała - o co tam u twojego kocura?
Nagle zrobiło się ciemno. No cóż, nocy jeszcze nie było, więc to była czyjaś zasługa. Chociaż Blair nawet się to podobało, teraz impreza przypominała mugolską dyskotekę.
Powrót do góry Go down

Go??

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:44;

-Właściwie to dawno go nie widziałam, cały czas poluje, widuje go tylko rano i wieczorem jak jest głodny, ale i tak go uwielbiam - powiedziała. - Hm... robi się smętnie, musimy wymyślić coś Co powiesz na karaoke? - zapytała July, widząc, że impreza przygasa.
Powrót do góry Go down

Christine Shiomi

Absolwent Gryffindoru

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:45;

Christine rozwiesiła prześcieradła tylko dlatego, że słońce za bardzo ją raziło, a z tego co widziała nie była jedyną osobą, którą światło atakowało ze wszystkich stron. Położyła ręce na swoich biodrach i patrzyła jak uczniowie dalej się bawią. Nie długo jednak tak stała, bo Megan ciągnęła ją do tańca. Jej pierwszą reakcją było lekkie skrzywienie ust, bo w końcu nie lubiła tańczyć. Nagle przypomniała sobie swoją kuzynkę, która zawsze kochała porywać się w rytm muzyki. Kręcenie biodrami, ruszanie nogami i rękoma raczej nie było dla niej. Westchnęła cicho i nachyliła się nad uchem Meg, żeby ją usłyszała, gdy będzie mówiła.
- To nie dla mnie - powiedziała, uśmiechnęła się przepraszająco i usiadła z powrotem na kanapie przeczesując ręką swoje włosy. Nie liczyła na to, że po prostu wróci się za nią i będzie próbowała z nią porozmawiać. Zapewne bawiła by się razem z nią, gdyby nie fakt, że nie spała już parę nocy i była wykończona.
Powrót do góry Go down

Blair Delgado
Blair Delgado

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:45;

- Echh, takie już kocie życie.
Na słowa o karaoke momentalnie się uśmiechnęła.
- Karaoke? Piszę się! - powiedziała.
Odstawiła pustą już szklankę.
Powrót do góry Go down

Go??

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:46;

Na jej twarzy pojawił się promienny uśmiech.
-A masz pomysł jak to zorganizować ? - zapytała.
Pamiętała, że ma w dormitorium jakieś mugolskie płyty z karaoke, ale zupełnie nie miała pomysłu jak je odtworzyć.
Powrót do góry Go down

Blair Delgado
Blair Delgado

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:46;

- Hmm, płyt to ja mam mnóstwo, więc tą kwestię mamy już załatwioną - powiedziała - ale odtwarzacz tu raczej nic nie da.
I właśnie dlatego nie cierpiała tej blokady mugolskich urządzeń w Hogwarcie. A przecież zwykli ludzie mieli tyle przydatnych wynalazków!
Powrót do góry Go down

Go??

-TO na czym to odtworzymy? Wiesz, zawsze możemy śpiewać a capella, ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł. - powiedziała, wyobrażając sobie pieszczące uszy fałsze. Uśmiechnęła się sama do siebie.
-Taak, mogło by być ciekawie
Powrót do góry Go down

Megan Hewson
Megan Hewson

Uczeń Hufflepuff

Gracz

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 EmptyWto Cze 22 2010, 00:47;

Megan uśmiechnęła się do Christine na znak, że rozumie i zaczęła tańczyć w rytm piosenki.
Światełka na suficie zaczęły się obracać i mienić we wszystkich kolorach, ruszając się po ''parkiecie''. Nastrój był niesamowity, a to dzięki też pomysłowi Christine. Prześcieradła sprawiały, że było zupełnie ciemno, oprócz rzecz jasna mały świetlików, które oświetlały całe pomieszczenie.
Powrót do góry Go down

Sponsored content

PisanieSalon Wspólny - Page 5 Empty Re: Salon Wspólny  Salon Wspólny - Page 5 Empty;

Powrót do góry Go down

Salon Wspólny

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 5 z 39Strona 5 z 39 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 39  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Czarodzieje :: Salon Wspólny - Page 5 JHTDsR7 :: 
hogwart
 :: 
Wielkie schody
 :: 
piate pietro
-