C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
W porządku. Dają mi tyle eliksirów przeciwbólowych, że już chyba nic nie czuję. Dzięki że pomyślałeś o tej różdżce, może jeszcze kiedyś zrobię z niej jakiś pożytek. Daj spokój. Siłą mnie tam nie zaciągałeś, nikt też mi nie kazał się wpierdalać w twoje sprawy. I doceniam gest, ale spoko, nie ma takiej potrzeby. Jakoś bym to ogarnął, zresztą ten dziad Hampson zamierza sypnąć hajsem. A niech płaci. W końcu to jego las.
Boyd
Felinus Faolán Lowell
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 178
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Wiem, że to może zabrzmieć trochę dziwnie, ale nie będzie mnie w domu podczas Nowego Roku. Kiedy dojdzie do Ciebie ta wiadomość, zapewne mnie już nie będzie. Lydia spotyka się z własnymi przyjaciółmi z pracy, a ja natomiast... spędzę ten czas w ciut inny sposób. Jak zwykle, zresztą. Taka mała tradycja co roku, tylko urozmaiciłem ją o dodatkowe rzeczy.
Nie musisz się o mnie martwić - ta wiadomość jest tego gwarantem. Obiecuję, że nic mi się nie stanie, a jeżeli do czegokolwiek dojdzie - przysięgam, że nie będę ukrywał prawdy.
Postaram się pojawić następnego dnia wczesnym ranem w domu. Pozostawiam tym samym moją różdżkę, dziennik, Wizzengera, wszystko. Nie marnuj sił na próbę kontaktu, ale też, nie martw się absolutnie o nic.
Szczęśliwego Nowego Roku, Max. Dziękuję za ten wspólnie spędzony czas, za wszystko, co doprowadziło mnie do tego, że stałem się lepszym człowiekiem. Gdyby nie Ty, zapewne nadal stanowiłbym jednostkę przypominającą kogoś, z kim nie powinno się zadawać. A przede wszystkim kierującą się najgorszymi wartościami. Wierzę w to, że następny rok będzie lepszym rokiem, rokiem nadchodzących zmian, a przede wszystkim - rokiem, w którym każdy z nas znajdzie w swojej duszyczce jakieś nieokreślone dobro. Dobro, które będzie można przekuć w zaletę napędzającą nas do dalszych działań.
Dzięki Tobie nauczyłem się rzucać patronusa. Wpłynąłeś na mnie bardziej, niż mógłbyś się tego spodziewać. Ja, zresztą, też jestem zdziwiony.
Niezależnie od tego, co się wydarzy, zawsze będę po Twojej stronie.
Feli
Wiadomość wysłano trzydziestego grudnia, w godzinach wieczornych.
Felinus Faolán Lowell
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Tak, jak obiecałem - wróciłem. Mam nadzieję, że spędziłeś Nowy Rok w dobrym towarzystwie.
Muszę Cię jednak poprosić o pomoc. Masz może eliksiry pieprzowe? Przydałyby mi się dwa, a obecnie jestem kompletnie spłukany... Wiesz, że gdybym nie miał potrzeby, to bym nie pisał.
Feli
Wiadomość wysłano pierwszego stycznia, w godzinach porannych.
Felinus Faolán Lowell
Miałam dać Ci to osobiście, jednak wciąż było nam nie po drodze. Podobno te koraliki z białym dodatkiem zawierają w sobie kamień księżycowy, chociaż nie jestem pewna. Mimo to mam nadzieję, że ma magiczne właściwości. Spóźnione Wesołych Świąt
Olivia
Do listu dołączone było niepozorne pudełeczko, a w nim znajdowała się ręcznie wykonana bransoleta
Felinus Faolán Lowell
Zapraszam na wspolny trening, przyjdz jutro o 7 pod brame Hogwartu. Pozwole sobie zalozyc ze ta "godzinka" to zart. Tyle powinna nam zajac sama rozgrzewka.
AA
Antosha Avgust
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 185
C. szczególne : mocny rosyjski akcent, niski głos; poważny, nieprzystępny i mało ekspresyjny
Rozumiem, ze ostatnie miesiace nie sprzyjaly skupianiu sie na cwiczeniach i cieszy mnie, ze postanowiles to zmienic. Co nie znaczy ze otrzymasz taryfe ulgowa, oczywiscie. Pamietaj o sniadaniu i najlepiej przebiegnij sie z zamku, zeby sie troche rozruszac.
Miłość rośnie wokół nas… nieważne gdzie, nieważne jak. Z okazji walentynek w 2021 roku mam zaszczyt wręczyć Ci do wylosowania zadanie do wykonania wraz ze swoją Walentynką! Gdy tylko je zrealizujesz, otrzymasz ode mnie unikalną i limitowaną nagrodę, której nie znajdziesz nigdzie indziej, a tylko w moim tajemniczym magicznym kufrze!
Wylosuj swoje zadanie, wykonaj je do 1 marca 2021 roku, odeślij mi list z opisem swych wrażeń, a ja to sprawdzę i Cię sowicie wynagrodzę!
Kochajmy się!
Słodka Swatka
”Rozwiń szczegóły dot. eventu”:
Najmilsi! Udział w evencie nie jest obowiązkowy. Jeśli dostałeś list od Słodkiej Swatki, a nie chcesz brać udziału, nie musisz i nie czeka Cię za to żadna konsekwencja choć gorąco zachęcamy do zabawy!
Poniżej znajduje się dziesięć zadań i dziesięć wyjątkowych walentynkowych i unikalnych nagród. Rzuć kością Litery i poznaj zadanie, które należy zrealizować, aby otrzymać poniżej dopisaną nagrodę. Zadanie jednak bardzo, ale to bardzo Ci nie odpowiada? Możesz jednorazowo przerzucić kość Litery i wybrać drugie zadanie.
Zrealizuj je w pojedynczym wątku (4-5 postów na głowę) wraz ze swoją Walentynką. Postaraj się uniknąć złączenia dwóch zadań walentynkowych w jednym wątku - chyba, że Ty i Twoja Walentynka wylosujecie to samo.
Wątki te nie wliczają się do "punktów za rozegrane wątki".
Po realizacji zadania wyślij list zwrotny skrzynkę pocztową Mistrza Gry, opisz swoje wrażenia, a i obowiązkowo podlinkuj wątek. Listy zwrotne bez linków nie będą brane pod uwagę. Teraz pozostaje poczekać aż Słodka Swatka wręczy Ci nagrodę do kuferka.
Wszelkie pytania proszę kierować do dwóch MG: Eskil Clearwater oraz Éléonore E. Swansea (nie tagujemy profilu bo od ilości tagów w listach nasze wyszukiwarki by oszalały).
Event walentynkowy zostanie całkowicie zamknięty dnia 1 marca 2021 roku.
”Zadanie do wylosowania Literą’:
A Zatańcz ze swoją Walentynką! (w innym miejscu niż Morsoteka) Nagroda:czarna wstążka (+1 pkt transmutacja)- niepozorna ozdoba, która swoim wyglądem przypomina małą, nic nie znaczącą bransoletkę, idealną zarówno dla mody damskiej jak i męskiej z delikatnym czerwonym oczkiem. Niemniej tylko właściciel wie, że kiedy ją założy, to ma ona zdolność ukrycia jednego największego mankamentu jego ciała, który najbardziej spędza mu sen z powiek.
B Przygotuj ze swoją Walentynką dowolne danie główne, zasiądźcie razem do stołu i delektujcie się nim! Nagroda:Róża Wiecznej Miłości- jest to pojedynczy kwiat róży, który więdnie tylko wtedy, gdy osoba, która ją podarowała ukochanej osobie przestaje ją kochać. Jest to częsty podarek wśród osób zakochanych bowiem Róża pachnie amortencją.
C Starannie wybierz, elegancko zapakuj i wręcz prezent (przedmiot kuferkowy) swojej Walentynce. Nagroda:Złoty Medalik Valentine'a - unikatowy medalik będący niejako symbolem starszego pokolenia, a jednak znajduje swych miłośników nawet i wśród młodych zakochanych. We wnętrzu medalika można umieścić fotografię ukochanej osoby i wówczas medalik nagrzewa się, gdy dana osoba się zbliża.
D Weź swoją Walentynkę za rękę i udajcie się na romantyczny spacer, tylko Wy dwoje, sam na sam. Cieszcie się sobą! Nagroda:Pierścionek zaręczynowy - srebrny pierścionek wysadzany oszlifowanym diamentem bądź brylantem. Mieni się w ciemnościach drobnym światłem. Jubiler umieszcza we wnętrzu kamienia kroplę krwi osoby oświadczającej się i tym samym jeśli osoba obdarowana będzie go nosić to dowie się gdy jej ukochany/ukochana znajdzie się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Taki pierścionek wówczas wibruje i nagrzewa się.
E Zaproś swoją Walentynkę na dowolne lodowisko, niech muzyka zagra, świetliki rozświetlą mrok, a Was porwie magiczna aura wspólnie spędzonego wieczoru. Nagroda: dla pań Riposta Morgany (+1 pkt DA)- ciemnoczerwona trudnozmywalna szminka, która sprawi, że Twój uśmiech z pewnością zostanie zauważony, a jeśli się jąkasz bądź plącze Ci się język to masz gwarancję, że przestanie to być Twoim problemem.
Dla panów Krawat Merlina (+1 pkt DA) - krawat ten samoistnie zawiąże się na Twojej szyi, a i nie znajdziesz na nim nawet najmniejszego zagniecenia. Wystarczy jedno drobne zaklęcie, aby kolor dopasował się do kreacji ukochanej osoby. Możesz mieć też pewność, że póki nosisz ten krawat to rumieniec nie zagości na Twych licach.
F Podaruj swojej Walentynce zwierzaka! Wliczają się w to również puffki. Nagroda:Różana Świeca Prawdziwej Miłości - jeśli zapalisz tę świecę w trakcie randki bądź wspólnie spędzonego wieczoru to możesz mieć pewność, że nie będą Was niepokoić żadne przykre myśli. Aromat i płomyk świecy rozjaśnia umysł i przepędza z niego wszelkie troski, relaksuje i zachęca do koncentrowania się na ukochanej osobie. Takowa świeca jest idealna na romantyczne wieczory!
G Napisz dla Walentynki wiersz/piosenkę lub przygotuj własnoręcznie kartkę/obraz, a potem osobiście zaprezentuj swój prezent. Nagroda:Zaczarowana Karimba (+2pkt DA)- instrument muzyczny wywodzący się z Afryki i należący do grupy idiofonów szarpanych. Podczas grania pojawia się nastrojowe, ciepłe światło. Im lepsza znajomość gry na magicznych instrumentach, tym piękniejsze dźwięki można wydobyć z tej zaczarowanej karimby. Głośność i melodię można modyfikować przy pomocy magii.
H Przygotuj walentynkowe dekoracje i ozdób nimi miejsce randki (dom/komnata w Hogwarcie/sypialnia w Dormitorium/ogród etc.). Nagroda:Tulipan Westchnień (+1pkt Transmutajca)- piękny kwiat umieszczony w specjalnym kielichu. Nigdy nie więdnie i nie usycha, a w dodatku potrafi zmieniać kolor swoich płatków w zależności od emocji panujących w pomieszczeniu. Różowy kolor oznacza miłosne uniesienie, czerwony - złość, żółty - zazdrość, niebieski - smutek, a biały - spokój.
I Zabierz swoją Walentynkę na randkę do nietuzinkowego, mugolskiego miejsca. Spędźcie ten dzień inaczej - na chwilę nie myślcie o magii i używaniu zaklęć! Nagroda:Amarantowa Apaszka (+1pkt DA) - uniwersalna, świetnie wpasuje się zarówno w strój męski, jak i damski. Nosząc ją możemy być pewni, że nie zabraknie nam kreatywnych pomysłów, a wena twórcza będzie nam sprzyjać.
J Upiecz dla swojej Walentynki zaczarowane słodkości. Może wiecznie ciepłe brownie? Albo kanarkowe kremówki? Cokolwiek tylko chcesz, byleby było w iście walentynkowym stylu! I, rzecz jasna, z miłością. Nagroda:Natchniona Czapka Kucharska (+1pkt Magiczne Gotowanie) - klasyczna, biała, wysoka czapka kucharska, która nie tylko ujarzmi włosy osoby przygotowującej posiłek, ale i napełni głowę wyjątkowymi pomysłami na łączenie smaków.
Tak niedawno bylismy na wycieczce w miejscu, gdzie runy maja znacznie wieksze znaczenie, niz moglibysmy sie tego w rzeczywistosci spodziewac. W rzeczywistosci otaczajacej Wielka Brytanie, ktora to slynie predzej z innych dziedzin, anizeli wlasnie SR. Mimo to... mam nadzieje, ze kolejny przedmiot, tudziez podarek, nie spowoduje, iz postanowisz otworzyc sklep jubilerski - bo co jak co, ale ostatnio chyba duzo gromadzimy najrozniejszych bizuterii z odleglych zakatkow swiata.
Mozesz uznawac to za czysta koniecznosc i formalnosc wykonania zadania wynikajacego z dzialalnosci Inicjatywy Kulturowo-Ezoterycznej, ale... runa Algiz ma tak naprawde spore znaczenie. Jest jedna z najsilniejszych run ochronnych, jakie istnieja. Jedyna, ktorej odwrotne ulozenie nie powoduje nieszczesc, a jedynie przyczynia sie do oslabienia potencjalu runy. Moze to jest tylko glupia wiara, polegajaca na wykorzystaniu naiwnosci. A moze... to wlasnie ta dziwna nadzieja powoduje, ze idziemy ta sciezka, ktora postanowilismy obrac. I postanowilismy spojrzec prawdzie w oczy.
Nie bez powodu wybralem przejscie przez jezioro podczas rytualu. Bo ufam i wierze. Kiedys wybralbym przejscie przez szlak... teraz czuje, ze przeszedlem pewne zmiany. Nadal sie ich troche boje, ale czuje, ze sa one na lepsze.
Do lisciku zalaczam wykonany przeze mnie talizman, ktory, mam nadzieje, bedzie w stanie uchronic cie nie tylko przed krzywda fizyczna, ale tez i ta powiazana ze znacznie glebszymi strukturami. Wszak kazdy zasluguje na czastke dobra i swiatlo, ktorym to bedzie sie kierowal.
Feli
Do listu został dołączony naszyjnik z talizmanem z runą Algiz, wykonany w ramach działalności Inicjatywy Kulturowo-Ezoterycznej (po feriach)
Beatrice L. O. O. Dear
Wzrost : 160cm
C. szczególne : Czarne oczy, przenikliwe spojrzenie, blizny na dłoniach, ukryte po metamorfomagią, tatuaż na łopatkach (kuferek)
Zgodnie ze słowami dyrektora Hampsona, ,,banicja'' obejmowała zimowy semestr akademicki. Po powrocie z ferii zimowych rozpoczynamy nowy semestr szkolny, więc wszelkie prawa oraz obowiązki wynikające ze statutu ucznia Hogwartu, ponownie do Ciebie wracają.
Swoją chęć pomocy w całym przedsięwzięciu w dalszym ciągu podtrzymuję. W razie jakichkolwiek problemów, oczywiście proszę się do mnie zwrócić o pomoc.
Z wyrazami szacunku, Profesor Beatrice L. O. O. Dear
Shawn A. McKellen II
Rok Nauki : II studencki
Wzrost : 186cm
C. szczególne : hipnotyzujący wzrok, naszyjnik i sygnet z emblematem rodu.
chcesz może pogadać przy czymś zakrapianym? Dziś wieczorkiem będę sobie myśleć i pachnieć u Irka, jak chcesz to przyjdź. To jest przy kuchni, jak będziesz chciał wpaść to daj mi znać, a ja powiedzmy o 18 (?) wyjdę po ciebie, nie jest to dość łatwe do znalezienia miejsce.
Shawn
Felinus Faolán Lowell
Prędzej czy później zwrócę Ci pieniądze, obiecuję.
Nie zdziwiłbym się, gdyby tak się stało...
Trochę już się przyzwyczaiłem do tego pubu, ale nadal, jak powiedziałeś - wiecznie w nim siedzieć nie mogę. Myślę, jak to ugryźć, ale nadal, nie znalazłem żadnego rozwiązania.
Jasne, ruszać nigdzie się obecnie nie ruszam. Wiesz, gdzie mnie znaleźć.
Feli
Felinus Faolán Lowell
Ja tam mam nadzieję, że wygracie. Kiedyś trzeba, a zła passa nie może trwać w nieskończoność. Przyjdę też na trybuny, żeby to wszystko obejrzeć, więc trzymam kciuki, iż dopierdolicie ładnie Kruczkom. Spokojnie, czuję się już lepiej, daję sobie rady.
W niedzielę jestem umówiony na nauczanie kumpla, także gdzieś około 17-19 mnie nie będzie. W innym czasie jestem jak najbardziej dostępny.
Feli
Julia Brooks
Wzrost : 170
C. szczególne : grzywka, tatuaże, pedantyzm, wisiorek z osą, pierścień działania na palcu,pachnie lawendą
Dziękuję, doceniam. BTW mam nadzieję, że u tego kudłatego Irola z nazwiskiem jak nazwa jakiejś choroby wenerycznej, wszystko w porządku. Choć latanie bez kasku było wyjątkowo głupie, co jest dziwne, bo gość gra zawodowo i wie, czym to się kończy.
PS Ładnie machałeś kijem, fajnie, że wracasz do formy!
Juanita
Felinus Faolán Lowell
Pomyślałem, że nie na samym Wizzengerze i listach świat stoi, więc, kiedy to byłem w sklepie, wpadłem na pomysł, żeby kupić lusterka dwukierunkowe.
Jedno dołączyłem do osobnego pakunku. Rozmowę inicjuje się poprzez wymówienie imienia i nazwiska osoby, z którą to chcesz się połączyć. W sumie... funkcjonalnością są podobne do telefonów.
Samemu nie miałem okazji zbytnio z tego korzystać (a i na terenie zamku nie mogę przebywać), więc myślę, że zastąpi nam to nasze spotkania w mniejszej lub większej części.
Feli
Do listu zostało dołączone jedno lusterko dwukierunkowe.
Felinus Faolán Lowell
Jedna z uczennic chciała iść nad Strumyk w Dolinie Godryka, to ją teleportowałem. No i w sumie za to mnie zawiesili, więc mam dużo czasu.
Max, nie uważam tego za płacenie za Ciebie. I tak czy siak nie da się kupić tych lusterek w ilości jednej sztuki, więc jaki byłby sens przechowywania jednego w szafie? No i dla mnie to nie jest problem; te galeony przydadzą Ci się bardziej, niż tego podejrzewasz.
Feli
Felinus Faolán Lowell
Nie no, jeszcze doszły do tego inne rzeczy, bo dumny hodowca bonsaiów wspominał o sprzedawaniu prac domowych, więc... no, jak to powiedział, ten miesiąc jest dla mnie czasem do namysłu nad moją przyszłością.
Bierz te pieniądze z powrotem. Nie musisz mi się odwdzięczać, to po pierwsze, bo jesteśmy ludźmi i to leży w naszej naturze, by pomagać sobie nawzajem. Po drugie, samemu ich nie potrzebuję, naprawdę!
Feli
PS: Eyyy, co z Ivarą?
Felinus Faolán Lowell
No powiem Ci, że z tego oszczędności były całkiem niezłe. Nie dziwię się jednak, iż stary piernik się wkurzył, na jego miejscu wyjebane raczej bym nie miał.
Więc... szczerze to trochę niby dobrze, trochę niepewnie, ostatecznie nie wiem. Myślę, iż zmierza to chyba w dobrym kierunku...?
No dobsz, odłożę na lokatę czy coś, o ile inflacja nie rąbnie w tym kraju na szyję (a raczej nie rąbnie)... Dzięki, doceniam gest!
Na Merlina... biedna Ivara...
To jest kot, którego dałem Ci na przetrzymanie w grudniu i jeszcze się o niego nie upomniałem. Taki fajny, czarny futrzak, co lubi siedzieć przy lodówkach i ogólnie domaga się pieszczot.
Feli
George Walker
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 177
C. szczególne : intensywny zapach cygara na ubraniu, dobrej jakości ubrania, spod kołnierza, przy szyi wystaje gruba warstwa bandażu.
Niezmiernie cieszę się z Twojego listu. Tak właśnie ostatnio zastanawiałem się jak potoczyły się Twoje losy od dnia kiedy pytał o Ciebie Twój przyjaciel. Po ponownym przybyciu do szpitala granicznego dowiedziałem się, że już Ciebie tam nie ma.
Powiedz mi, jak Twoje samopoczucie?
Może uda mi się Ciebie odwiedzić w czarodziejskim szpitalu, co o tym sądzisz? Jestem zwolennikiem rozmów poza zwitkiem papieru.
Nie wygłupiaj się z tą wdzięcznością. To jedynie odruch ludzki, czyż nie powinien być oczywistością?
Trzymaj się w zdrowiu, Maximilianie.
George Walker
Felinus Faolán Lowell
Wiesz, nie miałby podstaw, bo nie wie, ile kosztowało dane zadanie. Różne ceny ustalałem i nie zawsze było to jedno i to samo. Poza tym, z klientami się nie zdradzam!
Dokładnie. Obecnie nie ma chyba żadnej kwestii, którą to musiałbym rozwiać, ale zapamiętam o tym, jeżeli tylko zajdzie taka potrzeba. Jakbyś się już pierwszy na tej liście zwierzeń nie znajdował. P:
No właśnie tak trochę nie wiem, ale na Merlinu, Ivara... . Dobsz, popytam się w takim przypadku rodziny i Lucasa, bo jednak biedne kitku, no i jakoś myślałem, że jest obecnie z Tobą. A raczej nie odstępowałoby Cię ani na krok.
Feli
Felinus Faolán Lowell
Na razie zawieszam działalność. Zależy mi jednak na ukończeniu tego ostatniego roku studiów. Potem pomyślę, co dalej, bo jednak... no. Kurczę, jestem na wylocie.
Nie, spokojnie, nie przypominam sobie. Zapewne się odnajdzie, więc się nie zamartwiaj niepotrzebnie. Podejrzewam, że nadal zgodnie z tradycją tęskni bardziej za lodówką niż za nami.
Jak samopoczucie? Lepiej, gorzej?
Feli
George Walker
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 177
C. szczególne : intensywny zapach cygara na ubraniu, dobrej jakości ubrania, spod kołnierza, przy szyi wystaje gruba warstwa bandażu.
Może na niewiele to się zda acz będę trzymać kciuki aby Twoja pamięć wróciła. Myślę, że spokojna rekonwalescencja zdziała cuda.
Będzie to dla mnie przyjemność. Na jakim oddziale Cię odnajdę?
Naprawdę nie musisz się rewanżować jednak jeśli jest Ci to potrzebne i dzięki czemu poczujesz się lepiej - dobrze. Coś sie znajdzie jednak najpierw stań na nogi i może omijaj przez jakiś czas dzielnice mugolskie? Lepiej dmuchać na zimne.