C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
chciałam was poinformować, że nowym prefektem u boku Panny Emily Rowle, zostaje Panna Dina Harlow — czego bardzo serdecznie jej gratuluję i mam nadzieję, że wszyscy pomożecie się jej zapoznać z nowymi obowiązkami. Kapitanem drużyny niezmiennie pozostaje Panna Heaven Dear -, w której imieniu zapraszam do zapisów do drużyny oraz udział w przyszłym treningu, który będzie miał miejsce przed kolejnym meczem naszego domu. Pragnę również przypomnieć, że do końca roku szkolnego pozostały nam już tylko niespełna trzy miesiące — więc to najwyższy czas, abyście wzięli się za poprawy ocen, jeśli takowe macie. Dla wielu z was zbliżające się OWUTEMy, SUMy lub obrona pracy na ostatnim roku studiów — mogą wydawać się niezwykle odległe, jednak zapewniam, przed ważnymi egzaminami czas leci naprawdę szybko. Gdybyście tylko potrzebowali pomocy z nauką lub innymi sprawami, ja lub inny prefekt z pewnością wam jej udzieli — każda z nas jest lepsza od drugiej w innych przedmiotach, więc mamy piękny zakres możliwości. Pragnę jeszcze zaznaczyć, że zachowanie na ostatnich zajęciach z Zaklęć było niedopuszczalne i mam nadzieję — więcej żaden ślizgon nie weźmie w takowym udziału, zwłaszcza że nas opiekun — Profesor Edgar Fairwryn wyciągnął już konsekwencję wobec łamania regulaminu oraz wszczynania bójek. Jestem z was dumna w związku z frekwencją na zajęciach oraz zaangażowaniem w kółka zainteresować czy wydarzenia szkolne — świetnie się spisaliście, mam nadzieję, że ta systematyczność sprawi, że barwy naszego domu przyozdobią Wielką Salę podczas ostatniej w tym roku szkolnym uczty. Nie zwalniajcie jednak najcięższe rzeczy przed nami. Mam nadzieję, że zregenerowaliście się podczas ferii. Zachęcam również do wzięcia udziału w akcji #przygarnij_mnie , gdzie, zamiast kupować — możecie zaadoptować sobie futrzastego przyjaciela. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości zapraszam.
Zostawiłeś w domu to pióro. Zabierzże je do siebie, bo w nocy dostaje jakieś energii i łaskocze stopy, jeśli tylko jakieś znajdzie. Te nocne napady śmiechu brzmią jakby ktoś się naćpał eliksirem euforii.
Hugo
Do listu dołączono Pióro samosprawdzające. Po przedmiot zgłoś się w odpowiednim temacie.
nie wiem, czy jestem gotowa i czy potrafię z Tobą o tym porozmawiać. Chciałabym się jednak upewnić, że wszystko z Tobą dobrze. Przyjdę.
Flora
Perpetua Whitehorn
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 161
C. szczególne : Styl vintage i aura wesołości | Wspiera się na artefakcie: Jarzębinowej Feruli | Na lewym nadgarstku - srebrna bransoletka z tancerką zmieniającą się w łanię; na prawym - bransoleta Wielkiej Wezyrki | Gdy Hux jest obok - mimowolnie roztacza wokół urok
Nie masz absolutnie za co dziękować mój drogi! To mój obowiązek jako nauczyciela, ale i uzdrowicielki. Niemniej... Absolutnie nie musiałeś, ale... Kocham kwiaty, a jeszcze bardziej mecze Quidditcha. Dziękuję!
W każdym razie, trzymam za słowo, Panie Solberg. Sprawy jednak tak nie pozostawię, rozumiem uczniowską solidarność, aczkolwiek w murach Hogwartu nie ma miejsca na takie incydenty. Na przyszłość polecam jednak rozmowę - z przyjemnością posłużę za mediatora.
Pozdrawiam ciepło,
Perpetua Whitehorn
Beatrice L. O. O. Dear
Wzrost : 160cm
C. szczególne : Czarne oczy, przenikliwe spojrzenie, blizny na dłoniach, ukryte po metamorfomagią, tatuaż na łopatkach (kuferek)
Niestety, doszły do mnie informacje, jakoby niedawno był pan uczestnikiem w pewnym incydencie, który miał miejsce w okolicach Hogwarckiej kuchni. Byłabym przeszczęśliwa, gdybym mogła usłyszeć relację odnośnie tego zajścia, nie tylko z informacji zawartych w liście od profesor Whitehorn. Ciekawi mnie również pański punkt widzenia. Z pewnością będzie to niesamowitym doświadczeniem. Dlatego z radością zapraszam pana do mojego gabinetu na rozmowę. Jutro o godzinie 17:00. Mam dziwne przeczucie, że to spotkanie może być bardzo owocnym.
Z wyrazami szacunku, profesor Beatrice L. O. O. Dear
Olivia Callahan
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 173
C. szczególne : lekka wada wzroku; zmuszona jest przez nią nosić okulary, wąskie usta, gęste i długie włosy
W ramach Celtyckiej Nocy przesyłam Ci ręcznie wyplatany wianek. Twoim zadaniem jest odgadnąć co oznaczają poszczególne kwiaty oraz kto jest tego nadawcą. Buziaki
Nieznajoma
Wianek wykonany jest z następujących kwiatów: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Mam nadzieję, że tym razem moja sowa trafi tam gdzie trzeba. Pragnę serdecznie zaprosić Cię Cześć! Mam do Ciebie sprawę, może spotkamy się Nie znamy się w sumie, ale może skoczymy na kebaba?
Tori
Vittoria Sorrento
Rok Nauki : I
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 166 cm
C. szczególne : Tatuaż dinozaura na szyi i koszulki z różnymi napisami
Weekend brzmi dobrze, szczerze mówiąc i tak nie mam za dużo do roboty... Chyba, że o czymś zapomniałam. Jestem strasznie ciekawa tego spotkania i cieszę się, że napisałeś!
LaVey
Vittoria Sorrento
Rok Nauki : I
Wzrost : 166 cm
C. szczególne : Tatuaż dinozaura na szyi i koszulki z różnymi napisami
Mimo, iż list napisany został starannym pismem, po tym jak głęboko wbijana w pergamin była stalówka pióra widać było, że autor był co najmniej zdenerwowany, świadczył o tym również zwrot grzecznościowy rozpoczynający list, który jak nigdy zawierał imiona i nazwisko.
Maximilianie Felixie Solberg,
tak naprawdę pisząc ten list, nie wiem co chce osiągnąć. Jestem na Ciebie wściekła, a jednocześnie bardzo rozczarowana. Walsh przyłapał cię na zbliżeniu z jakąś dziewczyną?! Przecież… brakuje mi słów, żeby opisać w tym momencie to, co czuje. Mam nadzieję, że będziesz miał przez to DUŻE problemy!
Olivia Callahan
Olivia Callahan
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 173
C. szczególne : lekka wada wzroku; zmuszona jest przez nią nosić okulary, wąskie usta, gęste i długie włosy
Serdecznie dziękuję za zapisanie się na kurs nauki języka trytońskiego (poziom podstawowy). Pragnę przypomnieć, że koszt kursu wynosi 70 galeonów, a połowa tej kwoty zostanie przeznaczona na cele charytatywne związane z ochroną fauny i flory rezerwatu Doliny Godryka.
Kurs rozpocznie się dnia 2 czerwca 2020 roku o godzinie 8:05 w Bibliotece położonej w Hogsmeade. Pragnę zaznaczyć, iż na teren biblioteki nie wolno wnosić żadnych używek ani wyrobów alkoholowych. Trzy pierwsze etapy kursu odbędą się tego samego dnia i łącznie będą trwać pięć godzin. Ostatni etap zostanie zorganizowany w innym miejscu, o którym zostaniesz poinformowany pod koniec trzeciego etapu.
Proszę wypełnić dołączony do listu formularz i odesłać go do mnie z powrotem, to też będzie potwierdzenie obecności na kursie.
Serdecznie pozdrawiam,
Ajax Swann
UWAGA. Ważne informacje dla Ciebie::
1. Nie musisz odpisywać Ajaxowi na pocztę - to wiedza dla Ciebie i dotyczy ona ostatnich dwóch etapów kursu: - przewidywane jest (drogą losowania) nabycie obrażeń fizycznych średniego stopnia z powodu spotkania z trytonem (dla osób najodważniejszych przewidywana jest wersja hardcorowa z bardzo poważnymi obrażeniami do wylosowania). - część kursu będzie odbywać się pod wodą - proszę nie brać ze sobą strojów kąpielowych, bowiem zostaną Wam wszystkie wypożyczone. Proszę również nie brać ze sobą żadnych eliksirów ani innych przedmiotów/roślin umożliwiających oddychanie pod wodą - Swann zapewni wszystko na miejscu. 2. We wspomnianej bibliotece można pojawiać się dopiero po poście Swanna (chyba, że ktoś naprawdę nie wytrzyma to śmiało ). Zaczniemy 2 czerwca o godzinie 20:00. 3. W trakcie kursu nie używamy różdżek. 4. Opłatę należy uiścić i podlinkować w swoim pierwszym poście napisanym w bibliotece. 5. Uiszczona opłata nie zostanie zwrócona nawet jeśli nie zdołasz ukończyć kursu. 6. Osoby, które wezmą udział we wszystkich czterech etapach otrzymają pełnoprawną nagrodę (punkt do ONMS oraz certyfikat ukończenia kursu). Cztery etapy są dlatego, że opanowanie tego języka jest bardzo trudne. Wiem, że to potrwa długo, ale będę bardzo mocno pilnować terminów do odpisania. 7. Wszystkie pytania proszę kierować do Elaine J. Swansea na gg/pw/puchońskich multikontach.
Jak mogłeś mi to zrobić?! Myślałam, że coś nas łączy, a Ty co chwilę obściskujesz się z inną dziewczyną, a do tego ta seks afera z gryfonką i królikami! Wierzyłam Ci! Jesteś najgorszy, okropny, paskudny. Złamałeś mi serce i nie chcę Cię więcej widzieć. Głupia myślałam, że było nam razem dobrze.
Hannah
*Do listu dołączone jest podarte zdjęcie, stary stanik i Bombonierka w pięknym opakowaniu - w rzeczywistości to słodycze Lesera.
Wzrost : 170
C. szczególne : kolczyk w języku i pępku, blizna na dłoni od noża, tatuaż jaszczurka na łydce
Ostatnimi czasy sporo rozmyślałam nad tym, w jaki sposób można panu pomóc rozładować energię oraz ucieleśnić "chęć wykazania się", która doprowadza do strat dom, do którego pan przynależy, a ja jestem opiekunem. Wpadłam na rozwiązanie, które może zadowolić nas obojga. Słyszałam o pana specjalnych umiejętnościach w kwestii warzenia eliksirów. Muszę przyznać, że na swoich lekcjach również widziałam, iż nad wyraz dobrze radzi sobie pan z tym tematem. Dlatego chciałabym zaproponować panu współpracę. Obecnie pracuję nad końcową fazą eliksiru, dosyć skomplikowanego, który może w stopniu znacznym zrewolucjonizować rynek. Receptura tego eliksiru została już niemal całkowicie opracowana, należy nanieść tylko kilka drobnych poprawek. Czy byłby pan zainteresowany pracą nad tym? Sądzę, że z pewnością może to świetnie rokować na pana przyszłą karierę. I przy okazji zajmie pan głowę czymś innym, niż niszczenie dobrego imienia domu Salazara Slytherina ;)
Czekam na pańską odpowiedź. Oferta jest raczej ograniczona czasowo.
Z wyrazami szacunku, Profesor Beatrice L. O. O. Dear.
Dziś jest Twój dzień urodzin, dlatego poza prezentem, który otrzymałeś ode mnie na imprezie, chciałabym Ci wręczyć coś jeszcze. Są to kupony na… To którego i kiedy użyjesz zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, a ja nie będę miała wówczas prawa odmówić.
Oli
Do listu dołączony został plik kuponów w ilości 17 sztuk, wśród których znaleźć można było kupon na: buziaka w policzek, przytulasa, wspólny spacer nocą, wspólne bieganie, wspólny taniec, wspólną grę w durnia, pocałunek, wyścig w zabawnych piżamach po zamku o poranku, wspólne śniadanie, wspólne pływanie w jeziorze, wspólny obiad, piknik, wspólne gotowanie, wspólne nocowanie, taniec w wykonaniu Olivii, dzień spędzony jak tylko zechcesz oraz zabawę w chowanego.
Jesteś pełnoletni! Czaisz to? Chłopie, nie wiem czego Ci życzyć, bo lasek wokoło Ciebie nie brakuje, pomysłów masz zawsze pełną łeb, galeoniki zawsze jakieś wpadną (w końcu jesteś cholernym mistrzem eliksirów!). Więc może po prostu zostań taki jaki jesteś i przede wszystkim trzymaj się mnie XD Bo ja bez Ciebie zgine xD Wszystkiego najlepszego, mordo!
PS: Prezent dostałeś, i mam nadzieję, że jarasz się nim tak jak ja skarpetkami w cukierki *_*
Lucek
Nathaniel Bloodworth
Wzrost : 190 cm
C. szczególne : Lewa ręka: pochłaniacz magii, sygnet rodu | prawa ręka: od łokcia w dół pokryta paskudnymi bliznami, runiczne tatuaże na ramieniu | blizna pod łopatką
przyznaję, że nie trzeba wiedzieć, że przewodniczy Pan kółku zajmującemu się eliksirami, by dostrzec, że naprawdę to Pana interesuje – widać to z treści pracy. Wybrał Pan dość niestandardowe eliksiry i jako (przyszłego) nauczyciela bardzo mnie to cieszy. Mam nadzieję, że będzie Pan rozwijać swoje zainteresowanie tą dziedziną magii. Wymyślony przez Pana eliksir w istocie byłby bardzo przydatny, wakacje na Saharze nikogo nie rozpieszczały pod tym względem. Jest też całkiem niezły na nagłą podróż na odległy kontynent, której ktoś może chcieć podjąć się w stanie niepełnej trzeźwości. Nie żebym mówił z doświadczenia.
Kombinuj ten nowy eliksir, tylko pamiętaj, żeby mnie wtajemniczyć, bo jestem mega ciekawy. Jak coś to też wal, chętnie pomogę.
Lucek
*do listu dołączono pudełeczko z czterema fiolkami eliksiru otwartych umysłów*
Raphael Serafini–Zanetti
Wzrost : 186,5cm
C. szczególne : Przedramiona pokryte w znakach runicznych i symbolach szamańskich, będące dawnymi oznakami jego powiązań z czarną magią. Na plecach posiada skaryfikację heksagramu, obecnie zabliźniony acz nadal możliwe do wyczucia wypuklenia. Pozostają zakryte pod ubraniami. Blizny po poparzeniach na wewnętrznych stronach dłoni.
Zacząłem zajmować się pańskim egzaminem. Pomimo naszego pierwszego spotkania i tego jak tragicznie panu poszły zadania, które zleciłem na zajęciach to przyznam panu szczerze, że widzę znaczną poprawę. Jeśli będzie pan utrzymywał taki stan rzeczy to sądzę, że w przyszłym roku mogę być nawet odrobinę mniej surowy. A tymczasem będę panu pisał co zaliczam.