Cele postaci to powracająca forma zdobywania cennych rzeczy dla naszych postaci. Tym razem są to punkty kuferkowe i galeony. Nie podoba Ci się, że Twojej postaci brakuje możliwości rozwoju? Przedstawiamy listę zadań, które możesz wykonać swoją postacią i otrzymać wybraną nagrodę. Dodatkowo, cele są dobrym pretekstem na rozegranie ciekawego wątku i rozruszanie nieco postaci, kiedy brak pomysłu na rozgrywkę. Każdy cel może być warty od 0,5 do 2 kuferkowych punktów lub od 30 do 100 galeonów. O spełnionym celu informujecie nas w tym temacie, a my odpowiednio przydzielamy Wam punkty. Cele za 0,5 punktu można rozliczać tylko na galeony, w przypadku gdy chce się otrzymać punkty trzeba rozliczyć dwa.
UWAGA! Spełniony cel musi być wątkiem doprowadzonym do końca, nie akceptujemy wątków, które zostały urwane w połowie. Jak również - lex retro non agit, czyli prawo nie działa wstecz. Wątki rozegrane w przeszłości nie stanowią podstawę do odebrania punktów za cele. Aby zgłosić zakończony przez siebie cel, zgłoś się w tym temacie zgodnie z kodem:
Kod:
<zg>Nazwa celu:</zg> xxx <zg>Link do rozgrywki:</zg> xxx <zg>Należna nagroda:</zg> xxx
Dodatkowo za zaproponowanie celu, który zostanie zaakceptowany, można zdobyć 20 galeonów. Proponować cele należy za pomocą następującego kodu:
Kod:
<zg>Cel ucznia i studenta/dorosłego/ogólny</zg> <zg>Opis: </zg>
Nazwa celu: PUNKTY DLA DOMU Link do rozgrywki:http://czarodzieje.forumpolish.com/t4628-punkty-domow i archiwalne punkty z całego poprzedniego roku w Hogu, do których dostępu nie mam, a nazbierało się z cztery razy tyle Należna nagroda:1 pkt Liczą się tylko punkty z tego roku, ale tak się składa, że nazbierałaś 50, więc zaliczam
Nazwa celu:DROGA REDAKCJO Link do rozgrywki:http://czarodzieje.forumpolish.com/t7779p25-poczta-proroka-codziennego Należna nagroda:1 pkt +
Naeris Sourwolf
Rok Nauki : III studencki
Czystość Krwi : 10%
Wzrost : 167 cm
C. szczególne : Tatuaż anielskich skrzydeł na plecach
Nazwa celu: Miłośnik eliksirów Link do rozgrywki:kuferek - napureun, eliksir bujnego owłosienia, euforii, postarzajacy, zapomnienia, słodkiego snu, pieprzowy, po-zatruciowy, spokoju, leczacy rany Należna nagroda:1 +
Nazwa celu: Pomocna dłoń Link do rozgrywki:uratowałem życie Biance (w sumie Etce też, ale nieważne), pomogłem Etce wejść nielegalnie na festiwal, uchroniłem Padmę przed chodzeniem nago po szkole Należna nagroda:1 +
Nazwa celu: Poprawny romantyk Link do rozgrywki: wagary z Devi, sto lat temu , gotowanie z Padme, plażowanie z Padme Należna nagroda:2 +
Nazwa celu: punkty dla domu Link do rozgrywki: http://czarodzieje.forumpolish.com/t4628-punkty-domow łącznie 20 punktów u Edgara na runach, 10 za obecność i aktywność na onms, 15 u Bergmanna i 10 na eliksirach Należna nagroda: 1 punkt
+
Edgar T. Fairwyn
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 180
C. szczególne : kamienny, lekko znudzony i pogardliwy wyraz twarzy
Nazwa celu: Punkty dla domu Link do rozgrywki:http://czarodzieje.forumpolish.com/t4628-punkty-domow 15 za ziele, 25 za obecności i prace, 10 za opcm u Rekina Należna nagroda: 1 pkt
+
Aurora Therrathiel
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 170
C. szczególne : Znamię w kształcie listka na barku, tęczówki zlewające się ze źrenicami
Nazwa celu: Dostań szlaban Link do rozgrywki: 1, 2, 3 Należna nagroda: 1 +
Riley Fairwyn
Rok Nauki : III studencki
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 185cm
C. szczególne : cała górna lewa strona mojego ciała jest poparzona - ukrywam to za pomocą metamorfomagii; liczne blizny na dłoniach; blizna po dziobie bystroducha przebiegająca przez całą szerokość pleców
Nazwa celu: punkty dla domu Link do rozgrywki:tutaj tak patrząc po kolei wszędzie gdzie wyszukało mi mój nick: 8+10+5+8(? nie wiem jak liczyć zbiorcze punkty dla Kruków od Selmy)+15+5+5+5=61 Należna nagroda: 1p +
Nazwa celu: wszechstronny uczen Link do rozgrywki: kuferek - zaklęcia i opcm, onms, transmutacja Należna nagroda: 1p +
Nazwa celu: mistrz ryzyka Link do rozgrywki:pytałam jakiś czas temu (sto lat temu xd) czy liczą się eventy i uzyskałam odpowiedź pozytywną, ale w razie czego to piszcie! 1. muzeum Madame Royce - tutaj jest mój post 2. festiwal na czarodziejskich polach - tutaj gdzieś się przewija mój post 3. lekcja z atakiem wilkołaka - z tego mam wpis w kuferku z 13 Paź 2017, ale trochę to związane ze szkołą mimo wszystko, więc dajcie znać czy się liczy. Należna nagroda: 2p Na razie zostawiam do wyjaśnienia już wszystko wiem!
Mefistofeles E. A. Nox
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 185
C. szczególne : Tatuaże; kolczyki; wilkołacze blizny; bardzo umięśniony; skórzana obroża ze złotym kółkiem; od 14.02.2022 pierścionek zaręczynowy!
Nazwa celu: Król awansu Link do rozgrywki: Kurde, nie pamiętam gdzie, ale kurs na eliksirowara to był Należna nagroda: 1pkt do kuferka (bo w sumie jakoś nigdy się po to nie zgłosiłam, bo dopiero odkryłam ten temat )
Nazwa celu: Party Animal Link do rozgrywki: Dom Findabairów - nie znajdę, najwyraźniej utonął w archiwum (postacie Alice i Vittoria z tego co pamiętam i chyba w Dolinie) Prefekci w barze Impreza Leonezry Ach Grecja Należna nagroda: 1pkt
Cel ogólny Opis: Zakupoholik - rozegraj dwa wątki w dowolnym sklepie z odzierzą, czy przedmiotami (nie mogą być to tematy związane z jedzeniem np restauracja czy cukiernia xD) Cel ogólny Opis: Żadnej pracy się nie boi... - rozegraj trzy wątki dotyczące sprzątania bez użycia magii czy to po imprezie, sprzątanie toalet, a może w końcu zrobisz porządki w pokoju, dormitorium czy domu. Cel ogólny Opis: Miłośnik mugoli - rozegraj trzy wątki w środowisku niemagicznym Cel ucznia i studenta Opis: Pożeracz Karkówek (kartkówek) - Zdobądź na pięciu zajęciach z kartkówek ocenę Wybitną. Akceptuje trzeci i czwarty cel z lekką modyfikacją
Aurora Therrathiel
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 170
C. szczególne : Znamię w kształcie listka na barku, tęczówki zlewające się ze źrenicami