Cele postaci to powracająca forma zdobywania cennych rzeczy dla naszych postaci. Tym razem są to punkty kuferkowe i galeony. Nie podoba Ci się, że Twojej postaci brakuje możliwości rozwoju? Przedstawiamy listę zadań, które możesz wykonać swoją postacią i otrzymać wybraną nagrodę. Dodatkowo, cele są dobrym pretekstem na rozegranie ciekawego wątku i rozruszanie nieco postaci, kiedy brak pomysłu na rozgrywkę. Każdy cel może być warty od 0,5 do 2 kuferkowych punktów lub od 30 do 100 galeonów. O spełnionym celu informujecie nas w tym temacie, a my odpowiednio przydzielamy Wam punkty. Cele za 0,5 punktu można rozliczać tylko na galeony, w przypadku gdy chce się otrzymać punkty trzeba rozliczyć dwa.
UWAGA! Spełniony cel musi być wątkiem doprowadzonym do końca, nie akceptujemy wątków, które zostały urwane w połowie. Jak również - lex retro non agit, czyli prawo nie działa wstecz. Wątki rozegrane w przeszłości nie stanowią podstawę do odebrania punktów za cele. Aby zgłosić zakończony przez siebie cel, zgłoś się w tym temacie zgodnie z kodem:
Kod:
<zg>Nazwa celu:</zg> xxx <zg>Link do rozgrywki:</zg> xxx <zg>Należna nagroda:</zg> xxx
Dodatkowo za zaproponowanie celu, który zostanie zaakceptowany, można zdobyć 20 galeonów. Proponować cele należy za pomocą następującego kodu:
Kod:
<zg>Cel ucznia i studenta/dorosłego/ogólny</zg> <zg>Opis: </zg>
Nazwa celu:Punkty dla domu Link do rozgrywki: Wszystko jest w temacie z punktami za poprzedni rok - 5 u Marco (12 I 2017),15 pkt u Savy (2 IV 2017), 9 u Edgara (12 IV 2017), 5 u Amelii (22 IV), 5 u Mist (26 IV), 5 U Griffina (30 IV), 5 u Marco (30 IV), 9 u Edgara (24 V) – było tego dużo więcej, ale tutaj jest cel 50, więc więcej nie wypisuję. Należna nagroda:1 +
Nazwa celu:Alchemik amator Link do rozgrywki: 1 i 2 Należna nagroda:1 +
Nazwa celu:Punkty dla domu Link do rozgrywki: Wszystko jest w temacie z punktami za poprzedni rok - 5 pkt u Savy (2 IV 2017), 8 pkt u Edgara (12 IV), 5 z DA (16 IV), 5 u Amelii (22 IV) , 10 u Pattona (24 IV), 15 u Gryffina (30 IV), 5 u Petera (5 IX) Należna nagroda:1 +
Nazwa celu:W kupie siła Link do rozgrywki: Ray – bff i ukochany, mnóstwo wątków Victor – brat bliźniak, robiliśmy razem eliksir (jest wyżej) Courtney – bff, basen i pokój w Grecji Arielle – przyszłą szwagierka, były razem w pokoju i prawie się zabiły na rydwanach Caesar – kuzyn, byli razem w pokoju w Grecji Erin – byli razem w pokoju w Grecji Lope – ziomeczek, treningi, razem ćwiczyli na plaży Łez Dreama – ziomeczek, też treningi Monte – jak wyżej, jeszcze w pokoju wspólnym Bocarter – siedziałam z nim na eliksirach Należna nagroda:1 +
Za @Lysander S. Zakrzewski Nazwa celu:Punkty dla domu Link do rozgrywki: Wszystko jest w temacie z punktami za poprzedni rok - 5 u Pattona (24 IV), 10 u Edgara (24 V), 5 u Mist (20 V), 4 u Nory (25 V), 5 u Amelii (29 V), 5 u Amelii (1 VI), 5 u Shawna (22 VI), 10 u Edgara (25 VI), 5 u Petera (5 IX) Należna nagroda:1 +
Nazwa celu: Król awansu Link do rozgrywki: kurs na eliksirowara jak pracowała jeszcze w Sklepie z eliksirami J. Pippin's. Należna nagroda: 1 punkt +
Nazwa celu: Podróżnik Link do rozgrywki: walencja z Ollim, ale linku nie mogę znaleźć. Należna nagroda: 1 punkt wyjątkowo +, ale proszę podawać linki, bo mi to duzo ułatwia
Harriette Wykeham
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 168
C. szczególne : za duży, powyciągany wełniany sweter na grzbiecie, łańcuszek z obrączką na szyi
Nazwa celu: KAPUŚ Link do rozgrywki: Ettie naćpawszy zakapowała sama na siebie Należna nagroda:0,5pkt +
Nazwa celu: DZIELNY PACJENT Link do rozgrywki: Vomila z Egiptu – zarzygałam Aarona Należna nagroda: 0,5pkt +
Nazwa celu: POMOCNA DŁOŃ Link do rozgrywki: tu Etka ratuje Ruth przed uduszeniem, tutaj daję Fire zerżnąć swoje odp na runach, a trzecie jest trochę skomplikowane, bo nie mam dostępu do poczty Maddie, ale tutaj jest jej prośba, a tutaj dowód, że jej tę próbkę oddałam Należna nagroda: 1 pkt +
Leonardo O. Vin-Eurico
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : Ok. 222cm
C. szczególne : Wzrost; blizny na udzie i łopatce; umięśniony
Nazwa celu: W kupie siła Link do rozgrywki: Fire - od cholery wątków, ciągle coś razem <3 Bianca Zakrzewski - palarnia w Grecji Lysander S. Zakrzewski - impreza w Jedynce w Grecji Venus Maria Ortega - runy w Grecji, ONMS Lincoln Freeman - kumple, listy i witali się na lekcjach Maximilian T. Fairwyn - palarnia w Grecji Harriette Wykeham - byli razem w pokoju, Leo jej alko podsuwał Pandora Maxwell - palarnia w Grecji Valerian Cairndow - wielokrotnie witali się na lekcjach etc Dante A. Dear - palarnia w Grecji Należna nagroda: 1pkt
+
Blaithin 'Fire' A. Dear
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 160cm
C. szczególne : chuda, opaska na twarzy, blizny, tatuaż, zapach damasceńskich róż
Nazwa celu:W kupie siła Link do rozgrywki: Leo - bff, mnóstwo wątków razem <3 Bianca - wspólne wyścigi, impreza w palarni Dante - palarnia, wspólna lekcja i inne Etka - wspólna poprawa u Edka chociażby tu Lys - wielokrotne witanie się, czasami nawet wspominam Max - impreza w palarni Panda - też palarnia Cymone - listy, wielka sala! Clary - dokuczały sobie na lekcji eliksirów Karin - piły w pubie, ciężko mi znaleźć, ale Shawn potwierdzi, bo był z nami xD Należna nagroda:1pkt
+
Nazwa celu: Wszechstronny uczeń Link do rozgrywki: kuferek Należna nagroda:1pkt +
Nazwa celu: Poznaj moich rodziców Link do rozgrywki: http://czarodzieje.forumpolish.com/t7560p125-wielka-poczta-mistrza-gry#406075 Należna nagroda: 0,5 kuferkowego punkta/15 galeonów
+
Aiden Mograine
Wzrost : 180 cm
C. szczególne : Wypalony numer 158263 na prawym przedramieniu, leworęczność
Nazwa celu: Dzielny Pacjent Link do rozgrywki: Nitinia i Zapalenie ale nie wiem czy to drugie zaliczane jest do chorób i czy można cel wbić 2 razy. Należna nagroda: 0,5/1 pkt
Nazwa celu: Człowiek renesansu Link do rozgrywki: kuferek Należna nagroda: 1pkt
Nazwa celu: Kryzys dorosłości Link do rozgrywki: Prawko Należna nagroda: 1pkt
Nazwa celu: Bogacz Link do rozgrywki: ponad 3000 w profilu Należna nagroda: 2pkt
wszystko +
Riley Fairwyn
Rok Nauki : III studencki
Wzrost : 185cm
C. szczególne : cała górna lewa strona mojego ciała jest poparzona - ukrywam to za pomocą metamorfomagii; liczne blizny na dłoniach; blizna po dziobie bystroducha przebiegająca przez całą szerokość pleców
Władca różdżki - Nauczyć się co najmniej czterech zaklęć dostępnych tylko do nauczenia w fabule.
to jeszcze obowiązuje? (bo wiecie, mam tego dużo u Rekina XD) juz zglaszalas ten cel z konta rasheeda
Nauczyciel z wyboru - Nauczanie postaci studentów, uczniów - zaklęć, warzenia eliksirów czy przekazywanie innej, konkretnej wiedzy poza lekcjami (minimum trzy sesje). Dotyczy postaci bez rangi nauczyciela.
a czy to dotyczy asystenta nauczyciela? Wszak to nie pełnoprawny nauczyciel D:
Propozycja: Cel ogólny Opis: fabularnie poznaj tajniki jednej z genetyk i opanuj ją (?) sama posiadanie genetyki jest wystarczająco fajne a przy nauce można dostać dużo punktów
edit: jeszcze jedna: Cel ogólny Opis: (mam nadzieję, że tego nie ma - czytałam cele trochę pobieżnie) zdobądź fabularnie co najmniej 20/15/10 (wy lepiej zadecydujecie ile) przedmiotów i zgromadź je w kuferku Dodaję 2 nowe cele: Zdobądź 10 punktowanych przedmiotów i zgromadź je w kuferku (nie mogą być te same co w celu przedmioty "trudne do zdobycia") Zdobądź 10 "trudnych do zdobycia" przedmiotów i zgromadź je w kuferku (nie mogą być te same co w celu przedmioty punktowane)
Za @Rasheed Sharker Nazwa celu: Człowiek renesansu Link do rozgrywki: kuferek Należna nagroda: 1pkt +
Nazwa celu: Bogacz Link do rozgrywki: hajsy w profilu Należna nagroda: 2pkt bylo zgloszone
Nazwa celu: Poznaj moich rodziców Link do rozgrywki: http://czarodzieje.forumpolish.com/t7560p125-wielka-poczta-mistrza-gry#410094 Należna nagroda: hajs
+
Harriette Wykeham
Rok Nauki : II studencki
Wzrost : 168
C. szczególne : za duży, powyciągany wełniany sweter na grzbiecie, łańcuszek z obrączką na szyi
Nazwa celu: W kupię siła Link do rozgrywki: Fire, Leo - ziomeczki, dużo interakcji na lekcjach, impreza u Leo, butelka w Grecji Etka - bff, dużo wątków m.in. wspólne rujnowanie gabinetu Craine'a, szlaban, treningi, mnóstwo tego Biancia - siostra, wątek na huśtawce, wspólne mecze, recepcja w Grecji Venus - wątek w Tawernie + retro Dante - butelka w Grecji Isilia - na balu Lys ją zagadał + na OPCM jest z nią w parze Deven - trening Maevis - Lys malował jej twarz u Leo Trixie - impreza u Leo + trening Należna nagroda:1 pkt +
Nazwa celu: Na odwyku Link do rozgrywki: 1 2 3 4 Należna nagroda:1 pkt +
Lotta Hudson
Wzrost : 174
C. szczególne : Mała blizna na palcu dłoni, mocne oparzeliny na rękach i lekkie na szyi
Nazwa celu: Kolekcjoner Link do rozgrywki: Kuferek Przedmioty: różdżka, nimbus, gogle, kask, kompas, koszulka quidditchowa, rękawice sportowe, sportowe ochraniacze, magiczny nóż, kociołek miedziany Należna nagroda:1 +
Nazwa celu: Kolekcjoner za @Vivien O. I. Dear Link do rozgrywki: Kuferek Przedmioty: różdżka, nimbus, kask, kompas, rękawice sportowe, koszulka quidditchowa, lunaskop, teleskop, wykres gwiazd, złoty kociołek Należna nagroda:1 +
Ezra T. Clarke
Czystość Krwi : 0%
Wzrost : 182 cm
C. szczególne : Szczupła, nawet lekko umięśniona sylwetka, zawadiacki uśmiech, zapach Merlinowych Strzał i mięty, znamię w kształcie kruka na łopatce
Nazwa celu: W kupie siła Link do rozgrywki: Ruth - bffffffff Theo - powiedział mi o hipnozie, kręcił z moją byłą i strzelał do mnie z łuku Padme - życie mi ratowała William - fajnym zaklęciem go kiedyś postrzeliłam Lotka - siostra byłej, parę razy rozmawialiśmy, ale chyba mnie nie lubi Demetrius - ingerowałam mu w wątek jak wpadł mi do pracy, dobry kumpel Marceline - byłam jej udawanym chłopakiem Ulla - wpadła na imprezkę Calum - ratował mnie jako Alladyn Naeris - graliśmy w Durnia Należna nagroda: 1 pkt
+
Bridget Hudson
Wzrost : 167cm
C. szczególne : nieodparty urok osobisty, łabędzia szyja
Dla Bridget: Nazwa celu: Mistrz bali Link do rozgrywki: tu, tu i tu Należna nagroda: 1 punkt
Dla @Calum O. L. Dear: Nazwa celu: Mistrz bali Link do rozgrywki: tu, tu i tu Należna nagroda: 1 punkt
Nazwa celu: Pomocna Dłoń Link do rozgrywki: tutaj dzielę się papierem toaletowym, tu zabieram bezzębną Ulkę do skrzydła szpitalnego, a tutaj ratuję Ezrę na dywanie Należna nagroda: 1 punkt
Nazwa celu: W kupie siła Link do rozgrywki:Ruth dużo wątków, między innymi w jej mieszkaniu, w herbacianym raju, w hogsmeade Devi nauka zaklęcia, studio tatuażu Lotta czytelnia, łazienka, mieszkanie Ezra uratowany a dywanie Theo byli razem na imprezie u Lotty Jeanette Austin spotkał na balu walentynkowym i na imprezie Lotty William Walker lekcje, wyścigi rydwanów Bastian K. Lenz gra w butelkę w Grecji i bal kończący rok szkolny Ulla Tiverton trzy miotły, bal, impreza u Leo Naeris Sourwolf okazuje się, że grali razem mecz Quidditcha Należna nagroda: 1 punkt
+ za wszystkie
Leonardo O. Vin-Eurico
Wzrost : Ok. 222cm
C. szczególne : Wzrost; blizny na udzie i łopatce; umięśniony
Nazwa celu: Pomocna dłoń Link do rozgrywki: na czarodziejskich polach Daniel okazał się nieobojętnością, prędko zaprowadzając pozbawioną zęba Iwonkę do swojej znajomej Rakel, która umiała w uzdrawianie!
w tym wątku bohaterski Daniel ratuje Evedlyn przygniecioną przez stół pod wodą
a w tym wątku wiadome jest, Daniel pomaga Leo z animagią!