Czarodzieje
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Share

Wielka Sala

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Strona 39 z 39 Previous  1 ... 21 ... 37, 38, 39
AutorWiadomość

Valentin Favreau

Uczeń Slytherin
Rok Nauki : VII
Galeony : -2
  Liczba postów : 231
Wielka Sala - Page 39 QzgSDG8

Gracz

Wielka Sala - Page 39 Empty

PisanieWielka Sala - Page 39 Empty Re: Wielka Sala  Wielka Sala - Page 39 EmptyWto Wrz 21 2010, 22:45;

First topic message reminder :

Owego kolejnego, pochmurnego poranka, Valentin nie śpiesząc się, opuścił ciemne lochy. Co prawda nie chciał, bowiem nie lubił tak wcześnie rano jeść, jednakże musiał się napić, kawa była czymś co o tej porze było dla niego konieczne. Nie chciało mu się przepychać znów przez kuchnię pełną skrzatów, więc postanowił, że wypije ją po prostu w Wielkiej Sali. Nieco niewyspany, aczkolwiek jak zwykle w przemyślanie dobranych ubraniach, wszedł do owego pomieszczenia na parterze. Miał na sobie koszulę w biało szkarłatne pasy, a i oczywiście nie zapomniał jednego ze swych archaicznych zegarków, zwisających z kieszeni. Nie rozglądając się po sali skierował się do jakiegoś wolnego miejsca przy stole Slytherinu. Leniwie sięgnął po dzbanek z kawą, aby nalać nieco napoju do kubka. W myślach nieprzerwanie narzekał, że znów siedział po nocy, co za tym idzie, te parę marnych godzin snu na pewno nie były wystarczające. Spojrzał na czarny napój w kubku, mając nadzieje, że nieco go rozbudzi do życia, po czym wypił parę jego łyków.
Powrót do góry Go down

AutorWiadomość

Elliott Redbird
Elliott Redbird

Uczeń Gryffindor
Galeony : 1053
  Liczba postów : 1964

Gracz

PisanieWielka Sala - Page 39 Empty Re: Wielka Sala  Wielka Sala - Page 39 EmptySob Sty 01 2011, 21:34;

- Ja też raczej nie jestem popularna. Nie, sorki. Nie jestem - Uśmiechnęła się.
Nie wiedziała dlaczego, ale zawsze lubiła rude włosy. Nawet kiedyś takie miała. Tyle że farba wyblakła, a teraz nie mogła zidentyfikować koloru. Coś między rudym a blond. A najlepsze było to, że przed pofarbowaniem były brązowe.
- Błonia powiadasz... jasne. Bardzo chętnie. Zawsze miło jest zaczerpnąć świeżego powietrza. A jeszcze milej, gdy ma się wtedy dobre towarzystwo. W takim razie prowadź.
Powrót do góry Go down

Lily Black
Lily Black

Uczeń Gryffindor
Galeony : 114
  Liczba postów : 105

Gracz

PisanieWielka Sala - Page 39 Empty Re: Wielka Sala  Wielka Sala - Page 39 EmptySob Sty 01 2011, 21:43;

Wstałam z miejsca. Po wykonaniu tej drobnej czynności, coś zabolało mnie w żołądku, a zaraz potem brzuch zaburczał mi tak głośno, że można go było dosłyszeć z drugiego końca Wielkiej Sali. Wybuchnęłam niepohamowanym śmiechem, spoglądając na stojącą obok Elliott. Zaraz potem zerknęłam na swój talerz. No tak, był pusty, ale jego zawartość nie zapełniała nawet 1/4 talerza. Głupia sałatka.
- Wiesz co... Może i to jest pyszne - wskazałam na miskę z mieszanką warzyw. - Ale całkowicie nie dość syte, jak dla mojego żołądka. - Usiadłam z powrotem na swoim krześle. Świetnie. Teraz Elliott sobie pomyśli, że jestem jakąś wariatką z głupimi pomysłami. "Jestem już głodna", cytowałam się w duchu sarkastycznym tonem. Miałam ochotę tak po prostu się strzelić w tą pustą mózgownicę. Tak raz i porządnie.
Powrót do góry Go down

Elliott Redbird
Elliott Redbird

Uczeń Gryffindor
Galeony : 1053
  Liczba postów : 1964

Gracz

PisanieWielka Sala - Page 39 Empty Re: Wielka Sala  Wielka Sala - Page 39 EmptySob Sty 01 2011, 22:02;

Elliott wstała z ławy i ruszyła za Lily, lecz po chwili usłyszała przeciągłe, głośne burknięcie wydobywające się z brzucha koleżanki. Próbowała zachować powagę, lecz jak było wiadomo od początku, nie udało jej się to. W końcu ryknęła śmiechem. Nie mogąc się uspokoić usiadła na ławie i otarła z policzka łzę. Oparła głowę o blat stołu, chichocząc pod nosem.
- Wariatka z ciebie. - Powiedziała z uśmiechem po pewnym czasie. Widząc minę dziewczyny znowu zaczęła się śmiać. Zdała sobie sprawę, że prawdopodobne cała sala się na nią gapi, ale nie mogła się uspokoić. - W pozytywnym sensie oczywiście.

-------

http://czarodzieje.forumpolish.com/viewtopic.forum?t=1807
Powrót do góry Go down

Sponsored content

PisanieWielka Sala - Page 39 Empty Re: Wielka Sala  Wielka Sala - Page 39 Empty;

Powrót do góry Go down

Wielka Sala

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 39 z 39Strona 39 z 39 Previous  1 ... 21 ... 37, 38, 39

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Czarodzieje :: Wielka Sala - Page 39 JHTDsR7 :: 
hogwart
 :: 
Parter
 :: 
wielka sala
-