<center><div class="list"><br><br> <div style="width:420px;height:380px; padding-left:70px; padding-right:60px; overflow:auto;font-size:13px; color:#000000;font-style:italic;"> [left][size=24][font=Edu AU VIC WA NT Hand]Adresat,[/font][/size][/left]
[justify]Treść[/justify]
[right][font=Edu AU VIC WA NT Hand][size=24]Fern A. Young[/size][/font][/right] </div></div></center>
Mam bardzo poważny problem! Nie wiem jak zrobić pracę domową na ONMS! Nie znam żadnego magicznego szkodnika! Mogłabyś mi podać jakieś dobre książki? Albo przynajmniej wymienić kilka z nich, abym mogła coś oddać? Nie chcę otrzymać ujemnych punktów dla domu przez to, że nie zrobię pracy domowej!
Bardzo ci dziękuję za pomoc! Dzięki poleconym przez ciebie książkom, udało mi się skończyć pracę domową. Wyszła bardzo duża! Nauczyłam się też wielu ciekawych rzeczy, zarówno o szkodnikach, jak i o zwierzątkach takich jak niuchacze czy custosy czy psidwaki! Choć niektóre ze sposobów były mało sympatyczne. Na przykład rzucaniem gnomem, albo wiązanie nóżek biednym plumpkom! Chciałam też zadać wiele pytań profesorowi, ale zrezygnowałam. Praca domowa nie jest do tego odpowiednim miejscem. Spróbuję to nadgonić na następnych zajęciach! Myślisz, że się ucieszy, jeśli wykażę zainteresowanie tym tematem?
Dziękuję za Twój list! Bardzo ciekawa i wyczerpująca praca! Nie słyszałem tej historii o przedmeczowych rytuałach, myślałem, że ich herb wynika po prostu z historii Luizjany, tak więc dziękuję - to ja się nauczyłem czegoś od Ciebie! W ramach ciekawostki. Miałem okazję zagrać kiedyś w meczu towarzyskim przeciwko LaLaurie i to, co o niej mówią, to zdecydowanie prawda, jest zawodniczką na najwyższym poziomie. A wbicie jej gola? Jest niemal niemożliwe... no, chyba że nazywasz się Baxter! ;)
PS. Myślę, że powinnaś spróbować odtworzyć ten rytuał voodoo przed lekcją transmutacji z Profesorem Craine'm. Obowiązkowo daj mi znać, jak Ci poszło! :D
Godspeed,
Danny
Barnaby Bazory
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 181
C. szczególne : czarna mitenka na prawej dłoni niezależnie od okoliczności, pospieszny chód, intensywny kolor oczu;
Czy istnieje jakikolwiek sposób w jaki mógłbym ułatwić Ci uczestnictwo w kolejnych zajęciach Zaklęć i Uroków? Dotychczas, jak sama zauważyłaś, stosowałem odpowiedni czar jednak jeśli znasz wygodniejszy sposób, aby udogodnić Ci formę kontaktu, jestem otwarty na propozycję. Opanowanie przeze mnie języka migowego potrzebuje niestety trochę czasu, zwłaszcza, że wiele nazw własnych może być skomplikowane do zademonstrowania gestem.
Jeśli potrzebuje panienka wsparcia w podszlifowaniu magii niewerbalnej, proszę śmiało się ze mną kontaktować.
Profesor Barnaby Bazory
Astrid Vodder
Czystość Krwi : 90%
Wzrost : 172
C. szczególne : Okulary w rogowej oprawce, często czuć od niej dym papierosowy, wygląda na młodszą niż w rzeczywistości jest, szwedzki akcent, burdel w życiu i na głowie
Przede wszystkim bardzo dziękuję za nadesłanie przez panią pracy domowej.
Bardzo mnie cieszy, że w swojej pracy wspomniała pani o niebezpieczeństwach związanych ze stosowaniem animagii, które mogą być szczególnie niebezpieczne dla początkujących czarodziei. Miło byłoby, gdyby rozwinęła pani ten temat nieco bardziej, choć wciąż jest to naprawdę ciekawie ujęte. Ponadto, byłabym bardzo zadowolona mogąc przeczytać więcej odnośnie transmutacji z użyciem zaklęć wszelakich. Począwszy od tych najbardziej podstawowych, poprzez skomplikowane czary.