Puchacz zwyczajny, nazwany przez siostrę Jamiego - Scarlett. Podobno "Torcik" ponieważ sowa jest tak duża, jak warstwowe torty. Grzeczna, nie dziobie, choć spogląda na wszystkich równie ponuro, co jej właściciel.
No uciekłeś tak szybko, jak zawstydzona panienka. Czy jesteś zawstydzoną panienką? Myślę, że nie zaszkodzi Ci trochę treningu, nie tylko w kwestii operowania urokiem wili. To nie był najlepszy pocałunek mojego życia. Następnym razem pokaże Ci, że nagrody mogą być słodsze.
Bazyl
Basil Kane
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 182
C. szczególne : heterochromia, wiecznie pogryzione wargi
Daje Ci szansę praktyki, żeby się z Ciebie kochanki nie śmiały, że całujesz jak cegła. Worek treningowy to duże słowo, ale zainspirowałeś mnie do tego, by zainteresować się hipnozą. Możemy obaj z tego skorzystać.
O ile nie zamierzasz tego przeżywać przez następne pół roku, że się na to zgadzam. Bo mi nie trzeba z tego wielkiego halo.
czapka z ruszającymi się mackami O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Czasami myślę, że mam zdecydowanie za dobre serce, ale potem przypominam sobie, że nie mam zbyt wielu osób, które musiałby się w nim zmieścić, więc wesołych świąt!
Dolaczony podarunek:
Krzyz Dilys
Fiolka
Koszyk czekoladowych ciasteczek
Wesołych Świąt życzy Papa Wąż.
Dolaczony podarunek:
Potwornie Przytulaśnie Przytulanki: Śmierciotula Magiczna koszulka quidditchowa Rękawice sportowe z cielęcej skórki Miętusy w kształcie lodowych sopelków O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt, Jamie! Nie jest to może fogs, ale nadal spoko, nie? Olivier
Dolaczony podarunek:
Model smoka: rogogon węgierski (+1 ONMS) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Hej, Jimmy! Wszystkiego dobrego z okazji świąt i spełnienia marzeń w nowym roku! A skoro już o życzeniach mowa... pomyśl jakieś i wrzuć tego galeona do studni, a z pewnością się spełni! JB
Dolaczony podarunek:
Szklane pudełeczko z symbolicznym galeonem, kupon -50% w wybranym sklepie miotlarskim oraz ciepły szalik-pasiak w barwach Os z Wimbourne O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Na święta dla każdego utalentowanego Ślizgona, by móc uniknąć błędów pośpiechu i mieć zawsze głowę na karku.
Z najlepszymi świątecznymi życzeniami, Camael Whitelight, opiekun Slytherinu
Dolaczony podarunek:
Pióro samosprawdzające oraz Przypominajka O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Julia Brooks
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 170
C. szczególne : grzywka, tatuaże, pedantyzm, wisiorek z osą, pierścień działania na palcu,pachnie lawendą
nie uzyskuje Pan promocji do następnej klasy, ponieważ nie przystąpił Pan do egzaminów. Proszę o dopilnowanie wszelkich formalności, jeśli chce Pan kontynuować edukację w Hogwarcie. Powtarzanie roku będzie się wiązać z opłatą w wysokości 250 galeonów*.
Z wyrazami szacunku,
Li Wang
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
* galeony zostały pobrane automatycznie, jeśli postać rezygnuje z dalszej nauki, proszę o kontakt z @Ruby Maguire
Antosha Avgust
Wzrost : 185
C. szczególne : mocny rosyjski akcent, niski głos; poważny, nieprzystępny i mało ekspresyjny
Chyba nie zrozumiales polecenia. Miales napisac dlaczego faulowanie jest niedopuszczalne i skandaliczne, a nie oskarzac Ministerstwo Magii o kolesiostwo. Uzupelnij prace o brakujace informacje bo nie bede mogl jej zaliczyc.
śnij piękne sny i odpoczywaj, bo ciężko pracowałeś przez cały rok, by dotrwać do tego dnia. Znam Twoje marzenia, nie musisz się obawiać, że o Tobie zapomniałem, bo przecież nie jesteś już od dawna maleńkim dzieckiem. Wiem również, że od dawna jestem dla Ciebie jedynie legendą, mniej lub bardziej miłą, i chociaż wiem, jak zareagujesz na ten list, jak spojrzysz na przyniesiony przez mojego wysłannika list, i tak go do Ciebie kieruję.
Ufam, że rozbudzi w Tobie pragnienie przygody i nadzieje, że przypomni Ci o tym, co dawno temu opowiadano Ci o wspaniałym, ukrytym domu czarodzieja, który przynosi na świat Święta. Bez Ciebie te tegoroczne są bowiem zagrożone i pragnę wierzyć, że zechcesz pomóc mi je ocalić, przyglądając się jednocześnie, z jakim mozołem buduję je przez cały rok. Wystarczy, że sięgniesz po przyniesiony Ci prezent, a trafisz wprost do Merfox Village. Mój lisi wysłannik będzie Ci towarzyszył i o Ciebie dbał.
Papa Świąt
Event Świąteczny
O północy na Twoim łóżku ląduje nie tylko list, ale również paczka. Całkiem spora, pięknie zapakowana, sprawia niesamowite wrażenie i aż cała drży. Duch liska polarnego, który ją przyniósł, zwija się obok niej w kłębek i bacznie cię obserwuje, czekając, aż się obudzisz, by przekonać się, co się właśnie wydarzyło. To prawdziwa magia, taka, z jaką nie miałeś jeszcze styczności i jest w niej coś pociągającego!
Duch polarnego liska od tej pory nie odstąpi cię na krok, będzie tuż przy tobie, czekając na to, czy sięgniesz po niesamowity świstoklik, który przyniósł ci tej nocy, jako pierwszy podarunek od samego Papy Świąt. To nie jest coś, czym można łatwo wzgardzić, ale z całą pewnością nikt się nie obrazi, jeśli postanowisz pozostać w domu i oglądać śnieg zza okien, czekając na Boże Narodzenie.
Żeby dowiedzieć się, jaki polarny lisek cię nawiedził, zapoznaj się z zasadami, które znajdziesz w tym temacie. A więcej o całym wydarzeniu poczytasz tutaj. Życzymy fantastycznej, niezapomnianej przygody w Merfox Village, w końcu i ty możesz uratować Święta!
Udział w evencie świątecznym jest całkowicie dobrowolny! Jeśli nie masz ochoty na taką przygodę, nie musisz rzucać na lisiego towarzysza, ani wybierać się do Merfox Village.
Butelka słodkiego, francuskiego wina, fałszoskop O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
By ten czas był czasem refleksji i odpoczynku przed nowym rokiem pełnym nieznanych wyzwań, które życie postawi na Waszej drodze. Wesołych świąt!
Camael Whitelight opiekun Slytherinu
Dołączony podarunek:
kompas marzeń; zaczarowana srebrna broszka węża ze szmaragdami w oczach, która dopasowuje się wielkością do preferencji noszącego i wędruje po ubraniu O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Wierzę, że ten sezon będzie nasz. Wesołych Świąt! ~ Royce
Dołączony podarunek:
magiczna koszulka quidditchowa (+1 gry miotlarskie), gogle quidditchowe (+1 gry miotlarskie), przypominajka O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Mój najdroższy na świecie braciszku, nie mogłam o tobie oczywiście zapomnieć i pomyślałam, że w tym roku wybiorę dla ciebie coś zupełnie innego. Poza ciastkami, oczywiście!
Dołączony podarunek:
amulet uroborosa O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Życzę wielu sukcesów w prowadzeniu hodowli. Christopher
Dołączony podarunek:
magiczna siatka do łapania stworzeń lądowych O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Irvette de Guise
Wzrost : 172cm
C. szczególne : Burza rudych włosów, piegi, lawendowy tatuaż za lewym uchem, krwawa obrączka na palcu
Jesteś bardzo fajny i miły. Lubię jak z troską zajmujesz się roślinami i zwierzątkami. Wysyłam Ci tą walentynkę, bo nie chce, aby brakowało Ci miłości już nigdy w życiu.