C. szczególne : blizny ciągnące się przy lewej nerce i po prawej stronie żeber | niewielkie, krwawe znamię w kształcie krzyża na grzbiecie prawej dłoni | krwawy znak w kształcie obrączki
Rozumiem i dziękuję za informację. Będę punktualnie na miejscu. Chciałbym się nieco podszkolić w transmutacji w której jestem mocno średni. Na chwilę obecną interesuje mnie zaklęcie zamrażające płomienie znane też jako "Frigidum Ignio". Uważam że moje umiejętności są na takim poziomie żebym mógł je opanować.
Drake Lilac
Peter Maguire
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 1.75 m
C. szczególne : kilkudniowy zarost | twarz, która nie wyraża praktycznie żadnych emocji
Zawsze znajdę czas na szklankę irlandzkiej whisky. Chociaż czytając twoje słowa "potrzebuje dobrego prawnika", doszedłem to wniosku, że moje usługi cenisz sobie tylko na przeciętnym poziomie, za co powinienem się chyba obrazić i potraktować to jako próbę przekupstwa mojej osoby, ponieważ jako twój jedyny prawnik, a także znajomy nie zasługuje na słowo dobry, a najlepszy.
Ps. Ten list będzie w mojej dokumentacji, gdyby do głowy znowu przyszło Ci tuszować słowo dobry irlandzką whisky. Tak będę w piątek popołudniu.
Peter
Julia Brooks
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 170
C. szczególne : grzywka, tatuaże, pedantyzm, wisiorek z osą, pierścień działania na palcu,pachnie lawendą
Wybacz. Chciałem Ci zrobić niespodziankę nagle pojawiając się u twoich drzwi z dwiema flaszkami w ręku, ale dałem się Dorze namówić żeby tam pójść. No i ja mam nadzieję że na jednym kieliszku nie skończymy. Przy moich rozmiarach to nawet cała butelka może nie wystarczyć. Pojedyneczek jak najbardziej. Tyle tego nie robiłem że zdążyłem zardzewieć, więc nie oczekuj jakiegoś większego wyzwania. Spróbuję pojawić się punktualnie.
Nie piszę z ramienia Ministerstwa Magii. Chciałam upewnić się, że nie żywi Pan urazy przez zaistniałą na warsztatach sytuację. Mam nadzieję, że nie zniechęci to Pana do utrzymywania pozytywnych relacji zarówno z samym urzędem, jak i z pracownikami, takimi jak ja. Liczę, że ten incydent nie popsuł niczego do tego stopnia, że nie dałoby się tego naprawić. Pragnę również zaznaczyć, że opanowanie zaklęcia wyszło Panu perfekcyjnie i mało któremu aurorowi powiodłoby się równie dobrze. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Kieszonkowe bagno, które wylewa się natychmiast po otwarciu paczki. O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Sal, tak barwną osobowość może podkreślić jedynie koszula - równie barwna! Wesołych Świąt, dziadku!
Dolaczony podarunek:
koszula O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Nie wiem, czy nie masz już tego w swojej kolekcji, ale skoro potrafi wykryć fałsz, może przyda się przy rozwiązywaniu problemów związkowych. Dbaj o to co masz. Josh
Dolaczony podarunek:
fałszoskop O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Benjamin Auster
Wzrost : 180 cm
C. szczególne : zagojone blizny po cięciach na przedramieniu zakryte zazwyczaj koszulą z długim rękawem
Seguro que has oído hablar de las celebraciones del Día de San Patricio en Dublín. Puedes imaginarte la desagradable sorpresa que me llevé al enterarme de que la entrada a este evento es de pago. Ya me conoces, mi debilidad por las mujeres guapas y mi incapacidad para mantener conmigo incluso mis ahorros residuales. Te hago una enorme petición. Pide prestados 20 galeones. Por supuesto, también te ofrezco conocerte en el acto, me gustaría presentarte a alguien especial. Tengo curiosidad por saber lo que pensará de ella.
Su maravilloso recuerdo Benjamin
Rok Nauki : II studencki
Wzrost : 194 cm
C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
Wszystko u Ciebie w porządku? Wyjebało mnie z jakiegoś powodu aż do Avalonu, ale nie martw się, nic mi się nie stało. Mam nadzieję, że też jesteś cały i te jebane miśki nic Ci nie zrobiły na Antarktydzie. Podjąłem decyzję i zostanę na jakiś czas tutaj. Nie martw się, odezwę się jak tylko wrócę do Szkocji.
Max
C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
Niedobrze, że też tu wylądowałeś. Nie podoba mi się to gówno. Wróciłeś do hotelu? Na pewno jestem cały, nie przejmuj się i to nie Twoja wina, że nas rozdzieliło, pewnie znowu dopadła nas jakaś pierdolona magia. Ważne, że obydwoje żyjemy. Nie mogę obiecać, że szybko wrócę, ale wrócę na pewno. Nie mogę zostawić ani Ciebie ani biznesu. Może to samolubne z mojej strony, ale po raz kolejny muszę prosić Cię o cierpliwość.
Te amo, Max
*List został dostarczony anonimowo do El Paraíso, gdzie ktoś podał go Paco*
Paco,
Gdybyś faktycznie się nie zmienił, nie ufałbyś i nie zostawił świadków. Uno de nosotros lo quería más.
* do listu dołączono naszyjnik fiolkę, wypełniony dictum, dwie różdżki - jedną widocznie od Fairwynów, drugą charakterystyczną z rogiem fauna oraz stos notatników i odręcznych notatek z przepisami na eliksiry i niedokończonymi pomysłami*
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 183
C. szczególne : Blizna u dołu brzucha oraz niewielka blizna na ręce, blizny na piersi po jadzie akromantuli, ciemnogranatowe blizny na lewym ramieniu; obrączka z czarno-zielonej muszli; runa agliz na lewym nadgarstku
czy raczysz mi wyjaśnić, co oznacza twoje pytanie oraz stado smoczych figurek, które właśnie wylądowało na moich kolanach? Jak zapewne się domyślasz Maxa nie ma u nas w domu i mam poważne wątpliwości co do tego, co się z nim dzieje. Może zechcesz mi wyjaśnić, co właściwie zaszło? Bo biorąc pod uwagę twoją wiadomość, domyślam się, że za chwilę dostanę potwornego bólu głowy i będę miał ochotę sprawdzić, czy diabelskie sidła nie są przypadkiem głodne. Zacznij myśleć, gdzie on może być i zbierz się do kupy, bo kiedy po ciebie przyjdę, nie chce mi się słuchać długich opowieści o niczym.
Chris
C. szczególne : Wielka rana na plecach, rana po poparzeniu na ramieniu
Ostatnio los pobłogosławił mnie spotkaniem z niejaką Fire, nową właścicielką Borgina i Burkesa. Przyznam szczerze, że wzbudziła moje zainteresowane. Ufny w twoje możliwości liczę, że powiesz mi o niej coś więcej. Proponuję spotkanie. Daj znać gdzie i kiedy. Nie daj się dwa razy prosić, ah i jeszcze jedno. Nie chwaliłeś się, jak ci poszło.
Tony
Antonio Díaz
C. szczególne : Wielka rana na plecach, rana po poparzeniu na ramieniu
Dobrze wiesz, że lubię, jak jest trudno. Wtedy jest przecież tak ciekawie! Zaintrygowałeś mnie, spotkajmy się w… może Upswingu? Podobno grają tam niezły jazz. A krupierzy to moi dobrzy znajomi, a nóż widelec uda się coś ugrać. Nie żeby znudziło mi się Paraíso, ale może czas na małą odmianę?
śnij piękne sny i odpoczywaj, bo ciężko pracowałeś przez cały rok, by dotrwać do tego dnia. Znam Twoje marzenia, nie musisz się obawiać, że o Tobie zapomniałem, bo przecież nie jesteś już od dawna maleńkim dzieckiem. Wiem również, że od dawna jestem dla Ciebie jedynie legendą, mniej lub bardziej miłą, i chociaż wiem, jak zareagujesz na ten list, jak spojrzysz na przyniesiony przez mojego wysłannika list, i tak go do Ciebie kieruję.
Ufam, że rozbudzi w Tobie pragnienie przygody i nadzieje, że przypomni Ci o tym, co dawno temu opowiadano Ci o wspaniałym, ukrytym domu czarodzieja, który przynosi na świat Święta. Bez Ciebie te tegoroczne są bowiem zagrożone i pragnę wierzyć, że zechcesz pomóc mi je ocalić, przyglądając się jednocześnie, z jakim mozołem buduję je przez cały rok. Wystarczy, że sięgniesz po przyniesiony Ci prezent, a trafisz wprost do Merfox Village. Mój lisi wysłannik będzie Ci towarzyszył i o Ciebie dbał.
Papa Świąt
Event Świąteczny
O północy na Twoim łóżku ląduje nie tylko list, ale również paczka. Całkiem spora, pięknie zapakowana, sprawia niesamowite wrażenie i aż cała drży. Duch liska polarnego, który ją przyniósł, zwija się obok niej w kłębek i bacznie cię obserwuje, czekając, aż się obudzisz, by przekonać się, co się właśnie wydarzyło. To prawdziwa magia, taka, z jaką nie miałeś jeszcze styczności i jest w niej coś pociągającego!
Duch polarnego liska od tej pory nie odstąpi cię na krok, będzie tuż przy tobie, czekając na to, czy sięgniesz po niesamowity świstoklik, który przyniósł ci tej nocy, jako pierwszy podarunek od samego Papy Świąt. To nie jest coś, czym można łatwo wzgardzić, ale z całą pewnością nikt się nie obrazi, jeśli postanowisz pozostać w domu i oglądać śnieg zza okien, czekając na Boże Narodzenie.
Żeby dowiedzieć się, jaki polarny lisek cię nawiedził, zapoznaj się z zasadami, które znajdziesz w tym temacie. A więcej o całym wydarzeniu poczytasz tutaj. Życzymy fantastycznej, niezapomnianej przygody w Merfox Village, w końcu i ty możesz uratować Święta!
Udział w evencie świątecznym jest całkowicie dobrowolny! Jeśli nie masz ochoty na taką przygodę, nie musisz rzucać na lisiego towarzysza, ani wybierać się do Merfox Village.
Serdecznie zapraszamy Cię na naszą wspólną imprezę urodzinową, która odbędzie się 15 czerwca o godzinie 19:00 nad Magicznym Jeziorem. Czeka na Ciebie pyszne jedzonko i wspaniałe drinki!
Jeśli masz ochotę weź ze sobą osobę towarzyszącą!
Adela Honeycott i Max Solberg
Fabularnie impreza rozpoczęła się w sobotę, posta początkowego napisze Adela i oznaczy wszystkich zaproszonych.