Yep. Do psychiatry nie potrzebujesz skierowania, do psychologa - owszem. Możesz iść do dowolnego uzdrowiciela, by Ci je ewentualnie wystawił, tylko kwestia właśnie poświęcenia tej godziny lub dwóch na chodzeniu po szpitalu.
A na kogo konkretnie miałbyś awansować?
Tak, wiem, wiem, ale nadal - po prostu moim zdaniem odkładanie pewnych rzeczy na bok, które wymagają uwagi, w celu ich przytłumienia, nie jest dobrym rozwiązaniem.
Zephaniah van Wieren
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 193cm
C. szczególne : Tatuaż z łapą nundu na przedramieniu, Blizny i uszczerbki na zdrowiu: Dziennik
Podejrzewam, ale nie możesz ciągle od niego uciekać.
Ambasador nie brzmi aż tak źle, a jeżeli Cię dopada rutyna w obecnej robocie, to może warto rzeczywiście ją zmienić. Mimo to skup się na własnym zdrowiu.
Działa, ale na jak długo?
Zephaniah van Wieren
C. szczególne : Tatuaż z łapą nundu na przedramieniu, Blizny i uszczerbki na zdrowiu: Dziennik
Dlatego mówię - psycholog i psychiatra nie z Hogwartu, a z Munga. Bo tak nie możesz dalej funkcjonować i mówię Ci, że się to prędzej czy później odbije w negatywnym kierunku.
To prawda. Ale, jak wcześniej powiedziałem - może Cię to jeszcze bardziej dobić. Zeph, jesteś dorosły, to prawda - ale chcę, byś uzyskał nie tylko moją pomoc, ale także pomoc profesjonalisty.
Zanim cokolwiek zaczniesz zmieniać pod względem zawodu, wręcz nalegam, byś porozmawiał z uzdrowicielem na temat własnego zdrowia, ale nie tego fizycznego, a psychicznego.
To tylko kwestia udania się na szpital i zyskania skierowania oraz terminu.
Zephaniah van Wieren
Niestety nie ma. Można jedynie odtworzyć tkanki, które i tak nie będą miały czucia.
To kwestia przede wszystkim tego, że o ile można odtworzyć nieistniejące już mięśnie, to kwestia podłączenia ich do układu nerwowego jest znacznie bardziej skomplikowana i praktycznie niemożliwa.
Zephaniah van Wieren
To magia, owszem. Ale jak zrobić coś z niczego? Jak odwzorować cały system nerwowy, który składa się z wielu milionów połączeń, by jeszcze działał jak najbardziej prawidłowo z umysłem?
To nie jest proteza, która reaguje zgodnie z myślami. To coś, co jest ludzkie, działające zgodnie z zasadami logiki, wysyłanymi sygnałami, nie poprzez "magię".
Zephaniah van Wieren
Tylko zobacz, jak zróżnicowane jest pod względem budowy wino bądź woda względem ręki, na którą składa się krew, mięśnie o najróżniejszych włóknach, system nerwowy, skóra odczuwająca temperaturę i reagująca na otoczenie. Tego jest dużo.
A przynajmniej dotychczas nikt nie wynalazł sposobu na odzyskanie ręki. A jak wiesz, czarodzieje żyją nie od dziś.
Być może byłoby to możliwe, ale też - należy wziąć pod uwagę to, że taka osoba, która chciałaby odzyskać rękę, musiałaby być stale pod opieką magilekarza i w jakimś inkubatorze.
Zephaniah van Wieren
Czyli nie ma sposobu nawet na to, aby proteza wyglądała bardziej ludzko i mogła na więcej? nie mówię, ze ma wyglądać jak nie wiem... jakieś pseudonaukowe gówno z filmów dla mugoli, ale po prostu... coś.
Felinus Faolán Lowell
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 178
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Musiałbyś prędzej poprosić o pomoc specjalistę od transmutacji, by ją odpowiednio zamienił i zakamuflował w taki sposób, by jak najbardziej przypominała ludzką.
Ten aspekt to nie jest coś, czym zajmuje się Magia Lecznicza. Mógłbyś zapytać o to profesora Whitelighta o więcej szczegółów, ewentualnie kogoś innego, ale nie podejrzewam, byś lubił się jakoś z Pattonem.
Zephaniah van Wieren