Ostatnio zmieniony przez Drake Lilac dnia Pią Wrz 10 2021, 01:58, w całości zmieniany 5 razy
Autor
Wiadomość
Huxley Williams
Czystość Krwi : 0%
Wzrost : 183
C. szczególne : biegające po ciele tatuaże, w pracy przykryte długimi rękawami, chociaż wychodzą na ręce i czasem na szyję | pojedynczy kolczyk szeherezady w uchu
Pozdrawiam, Opiekun Gryffindoru Huxley Butcher - Williams
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 75%
C. szczególne : miodowe końcówki włosów, blada twarz, blizna na prawym przedramieniu po szponach sokoła, blizny na lewej dłoni i ręce po kugucharze, nosi mugolskie ciuchy
Do ładnie zapakowanej paczki w kolory domu Godryka Gryffindora dołączono:
- x1 Zestaw piśmienniczy;
Opis:
Zestaw składający się z wymiennych końcówek własnoręcznie zrobionego pióra jednego z jastrzębi przefarbowanego na odpowiedni, współgrający z domem kolor. Do kompletu został dołączony atrament w małej buteleczce, który starczy na długi okres czasu. Prezent został zapakowany w elegancki sposób.
- x1 Kubek Gryffindoru;
Opis:
Zwyczajny, acz miły dla oka kubek, w którym pomieści się naprawdę sporo kawy bądź herbaty. Posiada dwa ucha, w związku z czym można go chwytać na różne sposoby.
- x1 Pluszak Gryffindoru;
Opis:
Pluszak typu amigurumi zrobiony na zamówienie. Ma wysokość około trzydziestu centymetrów i został wykonany z dobrej jakości materiałów. Do zestawu dołączony jest osobno szalik - oczywiście w rozmiarach zabawki.
Paczka dotarła w dowolnym dniu, maksymalnie do 15.12.2021
Doireann Sheenani
Rok Nauki : I studencki
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 158
C. szczególne : Jest drobna i wygląda zdecydowanie młodo. | Na lewym barku ma blizny po Sectumsemprze, a pomiędzy łopatkami ma tatuaż. | Posiada kolczyk w nosie. | Końcówki włosów pofarbowane są na żółto.
Doszły do mnie pewne wieści i myślę, że... Wiesz, naprawdę powinniśmy o tym porozmawiać. To znaczy, proszę, nie zrozum mnie źle, oczywistym jest, że możesz robić ze swoim życiem cokolwiek tylko Ci się podoba i tak naprawdę część mnie cieszy się ogromnie, że w końcu zaczynasz otwierać się na wszelkie związki i doświadczenia, ale... Ale bogowie, Drake, to wciąż jest niepokojące, że wiem to od całego tabunu ludzi, a nie Ciebie! Już z samego rama z pięć osób przyszło pytać się mnie, czy to prawda, bo skoro się przyjaźnimy, to powinnam przecież o tym wiedzieć.
Porozmawiajmy gdzieś, na spokojnie, może przy herbacie?
Twoja bardzo zmartwiona przyjaciółka,
Doireann Sheenani
Hope U. Griffin
Rok Nauki : I studencki
Wzrost : 165 cm
C. szczególne : Piegi na twarzy i ciele. Kilka blizn po szponach na ramionach i jedna na skroni, skrupulatnie zakrywana włosami.
po raz kolejny dziękuję za pożyczkę, uratowałeś mi dupsko, oczywiście kto inny jak nie ja mógł stłuc kryształowe kule, których NIE DA SIĘ NAPRAWIĆ REPARO AAA COZAŻENADA. Pewnie ubłagałabym Wang, ale lżej mi na sercu, że je odkupiłam. W każdym razie oddaję z nawiązką i nawet nie chcę słyszeć słowa protestu.
Lilac! Każdy mężczyzna powinien zrobić trzy rzeczy: posadzić syna, spłodzić drzewo i mieć porządny termos, bo życie jest zbyt krótkie, żeby pić zimną kawę. No i jeszcze powinien dbać o siebie na boisku. Cztery, cztery rzeczy. Wesołych!
Dolaczony podarunek:
GOGLE QUIDDITCHOWE, SPORTOWE OCHRANIACZE, TERMOS O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt, futrzany przyjacielu! Znajdź se jakąś dziewczynę, może ta czapka pomoże Ci jaką poderwać. ~ Eskil
Dolaczony podarunek:
Wilcza czapka, figurka smoka portugalski długopysk O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Drake! Wszystkiego najlepszego na Święta. Podrzucam mały zestaw przetrwania i coś do zabawy. ;)
M.F.S.
Dolaczony podarunek:
Zestaw do magicznego beer ponga, 3x Eliksir tojadowy, paczka domowych pierników O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt! - Mefisto
Dolaczony podarunek:
Czapka niewidka, butelka ajerkoniaku O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych Świąt, Drake.
Jestem pewna, że będzie Ci w tym do twarzy! Przy okazji przesyłam coś, co ułatwi bezpieczne trzymanie małych sekretów (Niestety, Twój drogi przyjaciel Hawk się nie zmieści!).
Doireann.
Dolaczony podarunek:
Fartuch Madam Puddé Magiczna koszulka Quidditchowa Woreczek ze skóry wsiąkiewki Tuzin lizaków befsztykowych O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
nie rośnij więcej bo na Mikołaja będziesz za duży! (albo na ciuchy do quidda) wesołych świąt!!!
Dolaczony podarunek:
Kask quidditchowy, magiczna koszulka quidditchowa i rekawice sportowe z cielecej skórki O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Hawk A. Keaton
C. szczególne : miodowe końcówki włosów, blada twarz, blizna na prawym przedramieniu po szponach sokoła, blizny na lewej dłoni i ręce po kugucharze, nosi mugolskie ciuchy
piszę w sprawie listopadowej pełni Księżyca. Chciałabym zapewnić, że Hogwart i Ministerstwo Magii wspólnie dokonały już analizy pozostałości zażytego przez Pana wywaru tojadowego, sprawdzeniu uległa również wszelka prowadzona w sprawie uczących się w zamku wilkołaków dokumentacja. Problem musi leżeć gdzieś indziej, a podejrzenia padają na czasowe zaburzenia funkcjonowania magii, jakie zaobserwowano chociażby podczas problemów związanych z klątwami. Nie zmienia to faktu, że należy podjąć odpowiednie kroki - Ministerstwo Magii nie wniesie żadnej sprawy w związku z Pana wypadkiem, ale Hogwart został zobowiązany do zaostrzenia środków ostrożności. Od tej pory nie ma Pan możliwości spędzania pełni w żadnym innym miejscu poza Zakazanym Lasem, do którego (a także z którego) będzie Pan eskortowany przez dyżurnego nauczyciela. Co więcej, na czas pełni granica Zakazanego Lasu będzie blokowana magiczną barierą. Jest Pan dalej zobowiązany do zażywania wywaru tojadowego zapewnianego i sprawdzanego przez szkolną kadrę. Mam szczerą nadzieję, że dzięki tym zaostrzeniom uda nam się uniknąć powtórzenia przykrej sytuacji z listopada i wszyscy będą mogli czuć się lepiej. Liczę też, że zrozumie Pan, że pomimo oczywistych niedogodności takie rozwiązanie jest najbezpieczniejsze. W razie pytań lub wątpliwości, zapraszam do kontaktu. Przypominam też, że jeśli potrzebuje Pan dodatkowego wsparcia, w Hogwarcie istnieje możliwość zasięgnięcia pomocy magipsychologicznej.
Z wyrazami szacunku,
Li Wang
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
Salazar Morales
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 183 cm
C. szczególne : blizny ciągnące się przy lewej nerce i po prawej stronie żeber | niewielkie, krwawe znamię w kształcie krzyża na grzbiecie prawej dłoni | krwawy znak w kształcie obrączki
Pan Gardner kazał przekazać panu, że nie może poprowadzić korepetycji w ramach programu wdrożonego przez Ministerstwo Magii ze względu na chorobę i długotrwały pobyt w szpitalu św. Munga. Poprosił mnie jednocześnie, abym zastąpił go w tej roli. Proponuję spotkać się w piątek o szesnastej, przy cmentarzu w Hogsmeade. Byłbym również wdzięczny, gdyby napisał mi Pan w liście jaka dokładnie tematyka i jakie zaklęcia Pana interesują.
Salazar Morales
Ostatnio zmieniony przez Salazar Morales dnia Sob Lut 19 2022, 14:44, w całości zmieniany 3 razy
Ezra T. Clarke
Wzrost : 182 cm
C. szczególne : Szczupła, nawet lekko umięśniona sylwetka, zawadiacki uśmiech, zapach Merlinowych Strzał i mięty, znamię w kształcie kruka na łopatce
bardzo dziękuję za Pański głos w tej sprawie! Jeżeli poważnie będę zastanawiał się nad wznowieniem inicjatywy Żabiego Chóru - w takiej czy innej formie - na pewno będzie dla mnie pomocny. Wielu uczniów opowiada się za wprowadzeniem zmian, stąd cieszy mnie przeczytanie opozycyjnego głosu, który docenia również te klasyczne założenia. Kwestię zwierzęcego udziału na pewno należało również przedyskutować także z nauczycielem ONMSu - w końcu nie chcielibyśmy zaszkodzić dobrostanowi żadnej istoty. Pracę oceniam na powyżej oczekiwań.
Z pozdrowieniami, Ezra T. Clarke
Zephaniah van Wieren
Wzrost : 193cm
C. szczególne : Tatuaż z łapą nundu na przedramieniu, Blizny i uszczerbki na zdrowiu: Dziennik
Graty z powodu zostania prefektem. Mam nadzieję, że teraz sowiarnia będzie czystsza niż zazwyczaj...
Van Wieren
Huxley Williams
C. szczególne : biegające po ciele tatuaże, w pracy przykryte długimi rękawami, chociaż wychodzą na ręce i czasem na szyję | pojedynczy kolczyk szeherezady w uchu
bardzo dziękuję za przesłanie eseju dotyczącego magicznych szkodników, Pana ocena to Powyżej Oczekiwań!
Bardzo dobre podsumowanie dwóch szkodników, ale muszę przyznać - jestem ciekaw ich wyboru, czy miał Pan może jakąś styczność z chropiankami bądź korniczakami... Swoją drogą, mało osób pamięta o tej przydatności łupduków przy zwalczaniu korniczaków!
Pozdrawiam, Leonardo O. Vin-Eurico
Camael Whitelight
Czystość Krwi : 90%
Wzrost : 185
C. szczególne : tęczówki w kolorze oceanu; bransoletka z morskiego szkła i syrenia bransoleta; zapach Lordków i drzewa sandałowego; tatuaż z Oazy Cudów na łopatce; pierścień kameleona
Bardzo trafne spostrzeżenie, myślę, że zastosowanie zaklęcia abdico vissus może być naprawdę szerokie i jak pan sam stwierdził – wykorzystane także w aspektach obronnych, choć wiele zaklęć transmutacyjnych może być śmiało wykorzystane w tych celach. Myślę, że powinno zadziałać zarówno na Terminus Vetiti, jak i Tonitrus Esnaro, choć przynaję, że nie miałem okazji tego sprawdzać. Zachęcam więc pana do zobaczenia czy jest to możliwe, bo jak już zdarzyło mi się nie raz wspomnieć – najlepiej uczymy się doświadczalnie. Koniecznie proszę mi dać znać! Otrzymuje pan oczywiście ocenę wybitną, gratuluję i dziękuję!
Pozdrawiam, Camael A. Whitelight
zwracan się do Pana z podziękowaniami za pomoc w zorganizowanych przez Pana Shawa warsztatach dotyczących Zaklęcia Patronusa. Za Pana działania na korzyść szkolnej społeczności chciałabym również nagrodzić Gryffindor piętnastoma punktami. Hogwart powinien być dumny z tak doskonałego duetu prefektów naczelnych!
Z wyrazami szacunku,
Li Wang
Violetta Strauss
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 168cm
C. szczególne : wyjątkowo niski i zachrypnięty głos | tatuaż z runą algiz na wnętrzu lewego nadgarstka | na palcu prawej dłoni zawsze obrączka Bruhavena, a nad nią krwawy znak | blizny: na palcach i wierzchu lewej dłoni oraz jedna biegnąca w poprzek jej wnętrza, na łydce po ugryzieniu inferiusa, w okolicach zregenerowanego lewego ucha
w imieniu władz Brytyjskiego Ministerstwa Magii składam Panu serdeczne gratulacje z okazji otrzymania Orderu Merlina Trzeciego Stopnia.
Order Merlina Trzeciego Stopnia przyznany zostaje w uznaniu Pańskich zasług w ochronie historycznego dziedzictwa Wielkiej Brytanii oraz w celu upamiętnienia Pańskiego udziału w Bitwie na Szczycie Buchorożca.
Z wyrazami szacunku,
Declan O'Briain
Minister Magii Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytanii
Percival d'Este
Wzrost : 203cm
C. szczególne : Piegi, tatuaże na całym ciele, kolczyki. Chorobliwie biała cera. Krzyż Dilys na łańcuszku na szyi. Szmaragdowa blizna na dłoni, która jawi się zielonkawym świetle przy ludziach z genetyką, blizna na nodze po złamaniu.
siemasz Drejku, mam nadzieje, że zdrówko dopisuję. Słuchaj, wróciłem z wymianki i brakuje mi mojego sparing partnera! Chcesz się ustawić jutro o 16 w rajskim sadzie? Byłoby zajebiście. Dawaj znać co i jak, z fartem pozdro
Perseusz pierwszy tego imienia
Boris Zagumov
Wzrost : 177 cm
C. szczególne : Blizny po gniciu na szyi, klatce piersiowej i górze brzucha, rytualny krwawy znak na małym palcu prawej ręki, naszyjnik Ariadne zawsze zawieszony na piersi oraz mocno zmęczona twarz z widocznie podkrążonymi oczyma, które wydają się zapadać w sobie
Piszę do Pana z zapytaniem, czy nie zechciałby Pan pomóc, jako wolontariusz, aurorom? Ostatnio mamy dużo pracy na głowie, a wykonanie powierzonego przeze mnie zadania nie zajęłoby Panu dużo czasu, a co więcej, pomógłby Pan swojej matce oraz innym, niezliczonym rzeszom pracowników Biura Aurorów.
z poważaniem Boris Zagumov, Szef Biura Aurorów
Boris Zagumov
Wzrost : 177 cm
C. szczególne : Blizny po gniciu na szyi, klatce piersiowej i górze brzucha, rytualny krwawy znak na małym palcu prawej ręki, naszyjnik Ariadne zawsze zawieszony na piersi oraz mocno zmęczona twarz z widocznie podkrążonymi oczyma, które wydają się zapadać w sobie
Pomoc ta polegałaby na uzbieraniu jak najrzetelniejszych informacji na temat kontroli nad zaklęciami żywiołu, a konkretniej związanych z ogniem.
z poważaniem Boris Zagumov, Szef Biura Aurorów
Hawk A. Keaton
mam pewne pytanie. Znasz się na łamaniu zaklęć, prawda? Mam pewną prośbę, jeżeli tylko dałbyś rady się spotkać - jaki termin Ci konkretnie pasuje? I obowiązkowo w Hogwarcie.
Szczegóły przekażę Ci na miejscu.
Hawk
list przekazany w szkole, poprzez gdziekona. Zwierzak czeka na napisanie przez Ciebie listu i nie odpuści, dopóki tego nie zrobisz, a do tego wymaga oddania z powrotem pierwotnej wiadomości.
Gryfoni! Z okazji świąt życzę wam żebyście byli tak samo spektakularni jak w poprzednich latach! Byście dobrze się bawili w szkole, ale też pilnie uczyli. A spędzone tu lata były dla was cudownymi wspomnieniami. Z miłością, wasz opiekun - profesor Williams
Dolaczony podarunek:
czerwony szlafrok z lwem gryffindoru, przytulanka dementor O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Mam nadzieję, że nasze kolejne wyprawy nie będą się kończyć już żadnymi moimi kontuzjami, może prezent w tym pomoże. Wesołych świąt, Drake!!
Ruby
Dolaczony podarunek:
świąteczne skarpetki śpiewające kolędy, szpiegowskie soczewki O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt i wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku. Oby ten prezent pomógł ci na drodze do wymarzonej kariery łamacza klątw. Paco
Dolaczony podarunek:
Fałszoskop (+1 OPCM) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych Świąt życzy,
Papa wąż.
Dolaczony podarunek:
Komplet podręczników "Transmutacja - co to dla mnie!" Perfumy z nutą amortencji Opaska nasenna O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Niech Ci dobrze służy podczas meczy. A eliksir w chwili, kiedy poczujesz, że masz dość tych wszystkich obowiązków. Wesołych Świąt! ~ Marla
Dolaczony podarunek:
kompas miotlarski, eliksir euforii O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Spokojnych świąt, miłych wspomnień i odważnego nowego roku! - Rakun
Dolaczony podarunek:
Pluszak Langustnik ladaco, magiczne puzzle, Kamień uśpionego wspomnienia, miód Berseka O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Harmony Seaver
Rok Nauki : VII
Wzrost : 156 cm
C. szczególne : Wiecznie obecny, promienny uśmiech (SeaverSmile™). Często chodzi z łyżwami przewieszonymi przez ramię. Bransoletka z charmsami. Tatuaż na lewym przedramieniu - fiolka zamknięta zwojem, z którego wypływa syrenka, otoczona falami. Blizna w kształcie kluczy nad sercem.
Fantastyczny uczestniku koła realizacji twórczych!,
Chciałabym zaprosić Cię na spotkanie Koła Realizacji Twórczych! Weź ze sobą dobry humor i gotowość do niespodziewanego! Tematem przewodnim naszego spotkanie będzie improwizacja i wyraz artystyczny! Termin: 15. 03. 2023 r. Miejsce spotkania: Sala realizacji twórczych Godzina: 18:30
Harmony Seaver
Mechanicznie czas na napisanie wejścia na spotkanie do 15.03 do godziny 18:30, po tym publikuję pierwszy etap (wciąż będzie można wtedy dołączyć).
Harmony Seaver
Rok Nauki : VII
Wzrost : 156 cm
C. szczególne : Wiecznie obecny, promienny uśmiech (SeaverSmile™). Często chodzi z łyżwami przewieszonymi przez ramię. Bransoletka z charmsami. Tatuaż na lewym przedramieniu - fiolka zamknięta zwojem, z którego wypływa syrenka, otoczona falami. Blizna w kształcie kluczy nad sercem.
Mam przyjemność poinformować Cię, że wraz z profesorem Swansea jesteśmy w trakcie przygotowania trzydniowego wyjazdu w plener! Mamy zgodę od szkoły i pozostało już tylko przygotować wszystkie rzeczy i, co najważniejsze, Was! Najwspanialszych Kółkowiczów! <3
Z tego powody wysyłam drobny kwestionariusz, który pomoże profesorowi i mi dopiąć wszystko na ostatni guzik, żebyście mogli się świetnie bawić i niczym nie przejmować!
Bez zdradzania zbyt wiele, plener będzie składał się z, oczywiście, malowania, muzyki, pozyskiwania składników i gotowania. By mógł się odbyć bezpiecznie, od każdego CHĘTNEGO na wyjazd potrzebujemy odpowiedzi na poniższe pytania:
1. Czy masz jakieś alergie? Jakie? 2. Czy przyjmujesz eliksiry na alergię? Jakie? 3. Czy przyjmujesz inne leki i eliksiry poza tymi na alergię? Jakie? 4. Czy masz jakieś alergie pokarmowe? Jakie? 5. Czy trzymasz się specjalnej diety? Jakiej? Jakiego jedzenia unikasz?
Prosiłabym o nadsyłanie do mnie jak najszybciej odpowiedzi na powyższe pytania. Odpowiedź na pytanie oznacza chęć wzięcia udziału w plenerze!
Mam nadzieję, że jak najwięcej z nas będzie mogło wziąć udział w wyjeździe! Jesteście niezastąpieni! <3
dziękuję! Naprawdę, kompletnie się nie spodziewałam takiego zamieszania z papierami i bardzo potrzebowałam takiego szybkiego wsparcia. Kurs poszedł bezproblemowo, także już wszystko się zgadza i to jest w dużej mierze Twoja zasługa, uratowałeś mnie od strasznego panikowania!
Coś mi się obiło o uszy, że jest szansa, że się spotkamy niedługo w Gringocie? W takim razie na pewno stawiam kawę i służę pomocą w oprowadzeniu!