Wiem, co się stało. I widziałam się z nim, ale celowo nie poruszałam tematu, nie chciałam mu dokładać zmartwień. Coś jednak trzeba wymyślić, bo chłopak z każdym dniem w szkole, coraz bardziej się pogrąża. Urojone ciąże, mordobicie, teraz Zakazany Las. To wszystko się ze sobą łączy, nie uważasz?
W Hogs jest pewien ukryty bar. Jak nie wiesz, gdzie to, to możemy się spotkać pod wieżą :)
Felinus Faolán Lowell
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 178
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Wysłałem list do profesor Dear. Podobno parę osób dosłało jej informacje o tym, że decyzja dyrektora, względem zawieszenia w prawach ucznia, jest niesprawiedliwa.
Nie zmienia to faktu, iż widzę, co się dzieje, ale kompletnie nie wiem, co mam z tym zrobić... Trzyma się go jakieś pierdolone fatum i mimo że staram się mu pomóc, nie byłem w stanie zapobiec żadnej z tych rzeczy.
Słyszałem, nie wiem, gdzie to jest. Kiedy chcesz się spotkać?
Julia Brooks
Wzrost : 170
C. szczególne : grzywka, tatuaże, pedantyzm, wisiorek z osą, pierścień działania na palcu,pachnie lawendą
Akurat uważam, że Solberg zasłużył na zawieszenie. Oczywiście nie za to, co spotkało Callahana. Trzeba być idiotą, żeby łazić samemu do zakazanego lasu, będąc już częściowo zawieszonym w prawach ucznia
To nie Twoja wina, Felek. Nie możesz go cały czas niańczyć i być przy nim 24/7. I to nie fatum. To brak wyobraźni i głupota. Zresztą, ten "Zakazany" w nazwie jest z jakiegoś powodu.
A kiedy ci pasuje? Może w weekend, jak już będę po treningu? Dwunasta może być? Obojętne czy sobota czy niedziela.
[/quote]
Felinus Faolán Lowell
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Powiem tak - od kiedy jestem w tej zjebanej szkole, nie kojarzę, by wydarzyło się coś na taką skalę. Po prostu tam, gdzie są i dzieją się najgorsze sytuacje, to akurat on musi być.
Dostosuję się, obecnie jestem na urlopie. Niech będzie sobota.
Julia Brooks
C. szczególne : grzywka, tatuaże, pedantyzm, wisiorek z osą, pierścień działania na palcu,pachnie lawendą
O, nie spodziewałem się. Czyżby czas na radykalne, aczkolwiek konieczne zmiany?
Jasne, dam znać; mieszkam w Londynie, więc w sumie to tylko chwila moment, zanim znajdę się w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze.
Uwierz mi czy nie, ale jestem chyba ostatnim człowiekiem, który by się o to obraził, naprawdę. Poza tym wiem, że wiele osób nie ma właśnie czasu, więc tym bardziej nie nalegam. Myślę jednak, że po Świętach uda nam się zgrać w jakiś sposób.
Julia Brooks
Halo halo. Takie pytanie. Gdybym chciała odwiedzić nocą pewne miejsce, którego odwiedzać nie powinnam. Czym mogłabym zastąpić lumosa, żeby nie zwracać na siebie uwagi?
Felinus Faolán Lowell
Zależy, jakie to miejsce chcesz odwiedzić. Mały obszar oświetlania? Duży? Teoretycznie światło jest wiązką. Najmniejszy obszar, nie z rodziny Lumos, a prędzej z uzdrawiania, zajmuje Scalpello. Wyczarowuje wręcz idealną, niewielką wiązkę światła, formowaną w skalpel, w związku z czym, w przeciwieństwie do innych zaklęć, nie rozprasza się nagminnie dookoła.
Co tam szykujesz?
Julia Brooks
Myślałam raczej o jakimś przedmiocie. Skoro są amulety, dzięki którym można gadać z wężami, to sądziłam, że może są jakieś okulary, które umożliwiają patrzeć na świat, nie wiem, oczami kota :D
Touche :) Jeżeli myślisz o tym, co ja myślę, to tak, to to o czym myślisz A co, zainteresowany spacerem?
Felinus Faolán Lowell
Nie wiem, naprawdę nic nie wiem. Z baru wyszedł wtedy, kiedy się najebałem do tego stopnia, iż byłem nieprzytomny. Wizbooka zostawił na ladzie, znalazłem go podczas rozmowy z kumplem.
Nie podejrzewam, by teraz, kiedy wreszcie mógł odzyskać prawa ucznia, chciał je ponownie stracić. Nie, nie teraz.
To wszystko moja wina. Naraziłem go na niepotrzebny stres, chuj wie, czy nie leży martwy w rowie...
Wysłałem już list do szefa Biura Bezpieczeństwa, liczę na to, że odpisze jak najszybciej.
Tym bardziej, że ostatnie dni były tak przejebane, że nie podejrzewam, by to było coś normalnego... Nie zdziwiłbym się, gdyby los chciał dopierdolić jeszcze bardziej.
Julia Brooks
Teraz to nieistotne jest, kto zawinił, co się stało i w ogóle. Trzeba znaleźć tego cymbała i go ogarnąć albo mu pomóc, jak wpadł w kłopoty. Nie chcę, żeby znowu go zawiesili, albo wyjebali ze szkoły przed egzaminami. Ja sprawdzę knajpy w Hogs, Londynie i Dolinie Godryka, Ty napisz może do jego rodziny w Szkocji i dowiedz się, czy może nie zaszył się w domu. I jak coś będziesz wiedział, to daj mi znać, rozumiesz? A biuru bezpieczeństwa daj spokój. To studenciak, który regularnie znika, nie jakiś czarnoksiężnik. Lepiej, żeby to zostało w wąskim gronie.
Felinus Faolán Lowell
Powiadomiłem, bo po pierwsze - mam jako tako wtyki, po drugie, w ciągu ostatnich dziesięciu dni zginęły dwie osoby z mojego otoczenia, w tym jedna kurwa na oczach, tylko dlatego, bo postanowiłem kierować się własnym idiotyzmem.
Nie zdzierżę tego, jeżeli COKOLWIEK się z nim stanie, więc nie zamierzam siedzieć z założonymi rękoma i udawać, że wszystko jest w porządku, a grono studenciaków zdoła na własną rękę odnaleźć cymbała. To mi się po prostu w głowie nie mieści.
Teleportuję się tam i popytam. Nie ma czasu na bawienie się w listy.