Wiesz jak to jest z plotkami, prawda? Mnożą się namiętnie jak króliki :) Czemu o tym wspominam? Bo tak się akurat składa, że ostatnio dotarła do mnie informacja, że od września wracasz do szkoły. Już się nie mogę doczekać, aż zobaczę (ponownie) Twoją szaloną mordkę. Jak przyjedziesz, obowiązkowo zabieram cię na jakieś piwo ;)
PS Dalej żywisz się tylko tym, co się zaczyna na literę „P”, czy też poczyniłaś jakieś postępy w swoim abecadle? :D
JB
Orla H. Williams
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 171 cm
C. szczególne : Brokat, cekiny, frędzle i kolory. Hipiska, która jest królową parkietów wszelakich.
Z żalem zawiadamiam, że Pani najlepsza przyjaciółka (nie mów, że nią nie jestem, bo umrę raz jeszcze) dokonała żywota z powodu zawału serca wywołanego najgłośniejszym okrzykiem szczęścia, jaki tylko człowiek był w stanie z siebie wydobyć...
Co?! Jak? Jak to? Papa Brandon się zgodził? Niech mnie kociołek jebnie, jeśli to się nie dzieje naprawdę. Chyba się popłakałam ze szczęścia, a na pewno się posmarkałam. To najpiękniejsze co mogłaś mi powiedzieć! Tyle rzeczy musimy razem zrobić! I w końcu będziesz się mogła obżerać ze mną w Wielkiej Sali zamiast tylko czytać o tym co zjadłam. ZOE JESTEM TERAZ DRUGĄ NAJSZCZĘŚLIWSZĄ OSOBĄ NA ŚWIECIE.
Weź przekonaj dziadka, żebyś mogła u mnie spędzić ostatni weekend przed szkołą! Skoro już jest na tyle l-i-t-o-ś-c-i-w-y, by Cię puścić do szkoły, to może pozwoli Ci też się tu przekominkować? Zrobiłybyśmy listę wszystkiego, co musisz nadrobić po latach. A moi rodzice zabraliby nas do Londynu!
Ręce mi się tak trzęsą, że nawet nie umiem pisać. Stęskniłam się za Tobą jak stąd do księżyca i nawet w pizdu dalej.
Upiekę dla Ciebie tort bananowy!
Ps. Znaleźć męża? Ugh, fuj.
Orla!
Ostatnio zmieniony przez Orla H. Williams dnia Pon Paź 12 2020, 02:43, w całości zmieniany 2 razy
Nikola Brandon
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 90%
Wzrost : 183 cm
C. szczególne : Dość niedbały wygląd, ubranie często połatane kolorowymi materiałami. Szeroki uśmiech z dołeczkami. Świeża blizna na prawej łydce.
Wieczory robią się coraz chłodniejsze, a jak Cię znam, pewnie nie spędzasz ich pod cieplutkim kocem w pokoju wspólnym. Przesyłam coś, co może uchroni Cię od kataru czy bólu gardła. Mam nadzieję, że Ci się spodoba, starałem się odwzorować tradycyjne wzory, które widziałem w Luizjanie, żebyś poznała chociaż namiastkę tego wspaniałego miejsca.
Ściskam mocno!
Niko
Do listu dołączony jest wełniany szalik w pstrokate, kolorowe wzory. Jest na tyle długi, że da się nim obwiązać szyję przynajmniej cztery razy.
Do listu załączony jest pęk zaklętych żyletek, które wystrzeliwują z koperty jak tylko ją rozrywasz. Rzuć kością k100. 1-5 - szczęście, a może czuwa nad Tobą jakiś opiekuńczy duch? Krew Brandonów nie zostanie dziś przelana... oby. 6-100 - następnym razem z nieco większą uwagą podchodź do listów od nieznajomych. Jeśli posiadasz co najmniej 11 punktów w uzdrawianiu, sama możesz zaciąć się swoimi (bolesnymi) rozcięciami w poście na 500 znaków. W innym przypadku możesz poszukać czyjejś pomocy lub odwiedzić skrzydło szpitalne, gdzie kuracja zajmie 1500 znaków.
Jeżeli przed otrzymaniem listu zostałaś ostrzeżona o niebezpieczeństwie, powyższe progi zmieniają się na "parzysta" zamiast 1-5 oraz "nieparzysta" zamiast "6-100".
Czystość Krwi : 50%
C. szczególne : Leworęczność, cyfry 1-4-1 wytatuowane na lewym ramieniu, brak środkowego palca prawej ręki, liczne blizny na plecach i klatce piersiowej
Za nami lekcja u Patola. Wnioski są dwa – przeżyliśmy i trzeba to uczcić. Z tej okazji, wraz z Arlą zapraszamy Cię na Pierwsze Hogwarckie Patonalia w Armstrong Castle. Przygotowałyśmy wiele atrakcji, choć większość z nich zapewne uleci z Twej pamięci :D Impreza zaczyna się jutro po kolacji. Zapraszamy serdecznie i zachęcamy do zabierania osób towarzyszących :)
Miłość rośnie wokół nas… nieważne gdzie, nieważne jak. Z okazji walentynek w 2021 roku mam zaszczyt wręczyć Ci do wylosowania zadanie do wykonania wraz ze swoją Walentynką! Gdy tylko je zrealizujesz, otrzymasz ode mnie unikalną i limitowaną nagrodę, której nie znajdziesz nigdzie indziej, a tylko w moim tajemniczym magicznym kufrze!
Wylosuj swoje zadanie, wykonaj je do 1 marca 2021 roku, odeślij mi list z opisem swych wrażeń, a ja to sprawdzę i Cię sowicie wynagrodzę!
Kochajmy się!
Słodka Swatka
”Rozwiń szczegóły dot. eventu”:
Najmilsi! Udział w evencie nie jest obowiązkowy. Jeśli dostałeś list od Słodkiej Swatki, a nie chcesz brać udziału, nie musisz i nie czeka Cię za to żadna konsekwencja choć gorąco zachęcamy do zabawy!
Poniżej znajduje się dziesięć zadań i dziesięć wyjątkowych walentynkowych i unikalnych nagród. Rzuć kością Litery i poznaj zadanie, które należy zrealizować, aby otrzymać poniżej dopisaną nagrodę. Zadanie jednak bardzo, ale to bardzo Ci nie odpowiada? Możesz jednorazowo przerzucić kość Litery i wybrać drugie zadanie.
Zrealizuj je w pojedynczym wątku (4-5 postów na głowę) wraz ze swoją Walentynką. Postaraj się uniknąć złączenia dwóch zadań walentynkowych w jednym wątku - chyba, że Ty i Twoja Walentynka wylosujecie to samo.
Wątki te nie wliczają się do "punktów za rozegrane wątki".
Po realizacji zadania wyślij list zwrotny skrzynkę pocztową Mistrza Gry, opisz swoje wrażenia, a i obowiązkowo podlinkuj wątek. Listy zwrotne bez linków nie będą brane pod uwagę. Teraz pozostaje poczekać aż Słodka Swatka wręczy Ci nagrodę do kuferka.
Wszelkie pytania proszę kierować do dwóch MG: Eskil Clearwater oraz Éléonore E. Swansea (nie tagujemy profilu bo od ilości tagów w listach nasze wyszukiwarki by oszalały).
Event walentynkowy zostanie całkowicie zamknięty dnia 1 marca 2021 roku.
”Zadanie do wylosowania Literą’:
A Zatańcz ze swoją Walentynką! (w innym miejscu niż Morsoteka) Nagroda:czarna wstążka (+1 pkt transmutacja)- niepozorna ozdoba, która swoim wyglądem przypomina małą, nic nie znaczącą bransoletkę, idealną zarówno dla mody damskiej jak i męskiej z delikatnym czerwonym oczkiem. Niemniej tylko właściciel wie, że kiedy ją założy, to ma ona zdolność ukrycia jednego największego mankamentu jego ciała, który najbardziej spędza mu sen z powiek.
B Przygotuj ze swoją Walentynką dowolne danie główne, zasiądźcie razem do stołu i delektujcie się nim! Nagroda:Róża Wiecznej Miłości- jest to pojedynczy kwiat róży, który więdnie tylko wtedy, gdy osoba, która ją podarowała ukochanej osobie przestaje ją kochać. Jest to częsty podarek wśród osób zakochanych bowiem Róża pachnie amortencją.
C Starannie wybierz, elegancko zapakuj i wręcz prezent (przedmiot kuferkowy) swojej Walentynce. Nagroda:Złoty Medalik Valentine'a - unikatowy medalik będący niejako symbolem starszego pokolenia, a jednak znajduje swych miłośników nawet i wśród młodych zakochanych. We wnętrzu medalika można umieścić fotografię ukochanej osoby i wówczas medalik nagrzewa się, gdy dana osoba się zbliża.
D Weź swoją Walentynkę za rękę i udajcie się na romantyczny spacer, tylko Wy dwoje, sam na sam. Cieszcie się sobą! Nagroda:Pierścionek zaręczynowy - srebrny pierścionek wysadzany oszlifowanym diamentem bądź brylantem. Mieni się w ciemnościach drobnym światłem. Jubiler umieszcza we wnętrzu kamienia kroplę krwi osoby oświadczającej się i tym samym jeśli osoba obdarowana będzie go nosić to dowie się gdy jej ukochany/ukochana znajdzie się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Taki pierścionek wówczas wibruje i nagrzewa się.
E Zaproś swoją Walentynkę na dowolne lodowisko, niech muzyka zagra, świetliki rozświetlą mrok, a Was porwie magiczna aura wspólnie spędzonego wieczoru. Nagroda: dla pań Riposta Morgany (+1 pkt DA)- ciemnoczerwona trudnozmywalna szminka, która sprawi, że Twój uśmiech z pewnością zostanie zauważony, a jeśli się jąkasz bądź plącze Ci się język to masz gwarancję, że przestanie to być Twoim problemem.
Dla panów Krawat Merlina (+1 pkt DA) - krawat ten samoistnie zawiąże się na Twojej szyi, a i nie znajdziesz na nim nawet najmniejszego zagniecenia. Wystarczy jedno drobne zaklęcie, aby kolor dopasował się do kreacji ukochanej osoby. Możesz mieć też pewność, że póki nosisz ten krawat to rumieniec nie zagości na Twych licach.
F Podaruj swojej Walentynce zwierzaka! Wliczają się w to również puffki. Nagroda:Różana Świeca Prawdziwej Miłości - jeśli zapalisz tę świecę w trakcie randki bądź wspólnie spędzonego wieczoru to możesz mieć pewność, że nie będą Was niepokoić żadne przykre myśli. Aromat i płomyk świecy rozjaśnia umysł i przepędza z niego wszelkie troski, relaksuje i zachęca do koncentrowania się na ukochanej osobie. Takowa świeca jest idealna na romantyczne wieczory!
G Napisz dla Walentynki wiersz/piosenkę lub przygotuj własnoręcznie kartkę/obraz, a potem osobiście zaprezentuj swój prezent. Nagroda:Zaczarowana Karimba (+2pkt DA)- instrument muzyczny wywodzący się z Afryki i należący do grupy idiofonów szarpanych. Podczas grania pojawia się nastrojowe, ciepłe światło. Im lepsza znajomość gry na magicznych instrumentach, tym piękniejsze dźwięki można wydobyć z tej zaczarowanej karimby. Głośność i melodię można modyfikować przy pomocy magii.
H Przygotuj walentynkowe dekoracje i ozdób nimi miejsce randki (dom/komnata w Hogwarcie/sypialnia w Dormitorium/ogród etc.). Nagroda:Tulipan Westchnień (+1pkt Transmutajca)- piękny kwiat umieszczony w specjalnym kielichu. Nigdy nie więdnie i nie usycha, a w dodatku potrafi zmieniać kolor swoich płatków w zależności od emocji panujących w pomieszczeniu. Różowy kolor oznacza miłosne uniesienie, czerwony - złość, żółty - zazdrość, niebieski - smutek, a biały - spokój.
I Zabierz swoją Walentynkę na randkę do nietuzinkowego, mugolskiego miejsca. Spędźcie ten dzień inaczej - na chwilę nie myślcie o magii i używaniu zaklęć! Nagroda:Amarantowa Apaszka (+1pkt DA) - uniwersalna, świetnie wpasuje się zarówno w strój męski, jak i damski. Nosząc ją możemy być pewni, że nie zabraknie nam kreatywnych pomysłów, a wena twórcza będzie nam sprzyjać.
J Upiecz dla swojej Walentynki zaczarowane słodkości. Może wiecznie ciepłe brownie? Albo kanarkowe kremówki? Cokolwiek tylko chcesz, byleby było w iście walentynkowym stylu! I, rzecz jasna, z miłością. Nagroda:Natchniona Czapka Kucharska (+1pkt Magiczne Gotowanie) - klasyczna, biała, wysoka czapka kucharska, która nie tylko ujarzmi włosy osoby przygotowującej posiłek, ale i napełni głowę wyjątkowymi pomysłami na łączenie smaków.
Wzrost : 179 i PÓŁ!
C. szczególne : Ciepłe spojrzenie, zapach cynamonu i Błękitnych Gryfów/mugolskich fajek; łatwy do wywołania uśmiech; czasem da się wypatrzeć malinkę czy dwie (jedna to tatuaż przy obojczyku); ciepły, niski głos i raczej spokojne tempo mówienia, tatuaże (dziennik); pierścionek zaręczynowy
Dziękuję za to, że się do mnie odezwałaś w tej sprawie i też nie wątpię, że Profesor Voralberg podejmie odpowiednie kroki (aczkolwiek jego złotego serca pewien nie jestem, skoro chodzą plotki o jego znęcaniu się nad asystentami). To ważne, żeby nie milczeć w takich sytuacjach, ale wciąż mam nadzieję, że to tylko nieporozumienie. Znam Gunnara i jego podejście do zwierząt, więc nie sądzę, by chciał przyłożyć rękę do ich niepotrzebnego cierpienia. Jeśli okaże się, że opiekun koła wyraził zgodę na polowanie, to może zajść potrzeba stworzenia petycji - w takiej sytuacji z pewnością dam Ci o tym znać.
Całuski i tulaski Sky
Alexander D. Voralberg
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 198
C. szczególne : wysoki i wychudzony | blady | blizny wokół ust i na twarzy | nienaturalnie białe oczy i mogące wywołać niepokój spojrzenie
W związku z pani informacją i prośbą, porozmawiałem z panem Ragnarssonem na temat planowanego przez niego przedsięwzięcia. Przedstawił mi wszystkie potrzebne zezwolenia w kwestii formalnej do możliwości myślistwa w konkretnym miejscu, w związku z czym nie mogłem powstrzymać go przed jego realizacją, ponieważ nie mam takich kompetencji. Pod tym względem wszystko było zorganizowane w pełni legalnie. Z moich informacji wynika jednak, że całe wydarzenie zostało zastopowane przez dyrekcję, ponieważ pan Ragnarsson nie zdobył wszystkich potrzebnych zgód od profesora Hampsona. Mam nadzieję, że będzie pani zadowolona z takiego przebiegu spraw.
Dodatkowo uprzejmie proszę o powstrzymanie się z tego typu tytulaturą w moim kierunku. Pozostajemy na stopie profesor-uczeń, w związku z czym takiego tytułu wymagam w oficjalnej korespondencji.
pozdrawiam Alexander D. Voralberg Opiekun Domu Ravenclaw
Thaddeus H. Edgcumbe
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 195cm
C. szczególne : Zaraźliwy uśmiech, szkocki akcent, drobna blizna obok ust, wielkie dłonie i jeszcze większa muskulatura
Nie dbam o żaden fanklub (taki w ogóle istnieje???). Źle mi z tym, że wyszło... jak wyszło. Zwłaszcza jak patrzę na to teraz. Chciałbym to wyjaśnić, w końcu sądzę, że zasługujesz na więcej niż po prostu "przepraszam".
Winny się tłumaczy - tylko musi mieć najpierw szansę, prawda?
na egzaminach końcoworocznych uzyskał/a następujące wyniki:
Astronomia – powyżej oczekiwań Eliksiry –n.z. Gry Miotlarskie – n.z. Historia Magii –n.z. Mugoloznawstwo – n.z. Numerologia – n.z. ONMS – nędzny OPCM – n.z. Starożytne Runy – n.z. Transmutacja – n.z. Uzdrawianie – n.z. Wróżbiarstwo – n.z. Zaklęcia i Uroki –n.z. Zielarstwo – nędzny Działalność Artystyczna – nędzny
* n.z. - nie zdawał/a
Li Wang
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
Huxley Williams
Czystość Krwi : 0%
Wzrost : 183
C. szczególne : biegające po ciele tatuaże, w pracy przykryte długimi rękawami, chociaż wychodzą na ręce i czasem na szyję | pojedynczy kolczyk szeherezady w uchu
Czy przez to, że masz kiepskie stosunki ostatnio z resztą rodziny nie dostajesz kieszonkowego???? To od dziś ja będę Ci przelewał regularnie! Za moją szaloną pensję nauczyciela, wyczaruję Ci super niesamowite życie! W każdym razie - to bardzo nierozsądne, że tyle czasu nie miałaś różdżki... Czy ty dwa miesiące nie chodziłaś na zaklęcia??? A transmutacja??? Wysłałem na konto Fairwynów odpowiedni przelew - wpadnij tam kiedy będziesz mieć chwilę, podałem nasze imiona. Kupimy Ci elegancką różdżkę.
Ps. Teoretycznie nie ja Cię sprowadziłem na świat, ale cieszę się, że mnie doceniasz!!
Buziaczki, Twój tata Hux
*Podczas kupowania różdżki dla Zoe, pobrane pieniądze mają być z mojego konta.
Zosia!!! Wiem jak bardzo lubisz obserwować gwiazdy, więc jak tylko zobaczyłem ten fikuśny wykres od razu pomyślałem o Tobie. W te przepiękne święta życzę Ci, żebyś pamiętała, że największą gwiazdą jesteś Ty. ~ Tommy
Dolaczony podarunek:
wykres gwiazd O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Życie potrzebuje ścieżki dźwiękowej, a z tym zestawem nie będziesz się nigdy nudzić i kto wie, może poznasz swojego księcia z bajki.
LJ
Dolaczony podarunek:
zestaw do magicznego beerponga, muzogram O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Niech twoja wyobraźnia zawsze cię prowadzi.
Dolaczony podarunek:
Zwierciadelko
Mam nadzieję, że ten drobny upominek pomoże pojawiać się na większej liczbie lekcji bez rezygnacji z wieczornych wypadów do Hogsmeade. Wesołych Świąt i magicznego kolejnego roku Ezra Clarke
Dolaczony podarunek:
Opaska nasenna, kalendarzyk O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wiem, że skopałam i nie zasługuję, ale liczę na to, że wyrozumiałości masz w sobie równie wiele, co uroku. Niech ten cały los i przeznaczenie biorą się do roboty! Nie będę się im przeciwstawiać. Czuj się wyjątkowa, bo jesteś.
Do Walentynki dołączona jest fiolka z pojedynczą porcją amortencji, kompas marzeń oraz bukiet pachnących amortencją róż, które nigdy nie zwiędną.
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 156 cm
C. szczególne : Wiecznie obecny, promienny uśmiech (SeaverSmile™). Często chodzi z łyżwami przewieszonymi przez ramię. Bransoletka z charmsami. Tatuaż na lewym przedramieniu - fiolka zamknięta zwojem, z którego wypływa syrenka, otoczona falami. Blizna w kształcie kluczy nad sercem.
Mam przyjemność poinformować Cię, że wraz z profesorem Swansea jesteśmy w trakcie przygotowania trzydniowego wyjazdu w plener! Mamy zgodę od szkoły i pozostało już tylko przygotować wszystkie rzeczy i, co najważniejsze, Was! Najwspanialszych Kółkowiczów! <3
Z tego powody wysyłam drobny kwestionariusz, który pomoże profesorowi i mi dopiąć wszystko na ostatni guzik, żebyście mogli się świetnie bawić i niczym nie przejmować!
Bez zdradzania zbyt wiele, plener będzie składał się z, oczywiście, malowania, muzyki, pozyskiwania składników i gotowania. By mógł się odbyć bezpiecznie, od każdego CHĘTNEGO na wyjazd potrzebujemy odpowiedzi na poniższe pytania:
1. Czy masz jakieś alergie? Jakie? 2. Czy przyjmujesz eliksiry na alergię? Jakie? 3. Czy przyjmujesz inne leki i eliksiry poza tymi na alergię? Jakie? 4. Czy masz jakieś alergie pokarmowe? Jakie? 5. Czy trzymasz się specjalnej diety? Jakiej? Jakiego jedzenia unikasz?
Prosiłabym o nadsyłanie do mnie jak najszybciej odpowiedzi na powyższe pytania. Odpowiedź na pytanie oznacza chęć wzięcia udziału w plenerze!
Mam nadzieję, że jak najwięcej z nas będzie mogło wziąć udział w wyjeździe! Jesteście niezastąpieni! <3
śnij piękne sny i odpoczywaj, bo ciężko pracowałeś przez cały rok, by dotrwać do tego dnia. Znam Twoje marzenia, nie musisz się obawiać, że o Tobie zapomniałem, bo przecież nie jesteś już od dawna maleńkim dzieckiem. Wiem również, że od dawna jestem dla Ciebie jedynie legendą, mniej lub bardziej miłą, i chociaż wiem, jak zareagujesz na ten list, jak spojrzysz na przyniesiony przez mojego wysłannika list, i tak go do Ciebie kieruję.
Ufam, że rozbudzi w Tobie pragnienie przygody i nadzieje, że przypomni Ci o tym, co dawno temu opowiadano Ci o wspaniałym, ukrytym domu czarodzieja, który przynosi na świat Święta. Bez Ciebie te tegoroczne są bowiem zagrożone i pragnę wierzyć, że zechcesz pomóc mi je ocalić, przyglądając się jednocześnie, z jakim mozołem buduję je przez cały rok. Wystarczy, że sięgniesz po przyniesiony Ci prezent, a trafisz wprost do Merfox Village. Mój lisi wysłannik będzie Ci towarzyszył i o Ciebie dbał.
Papa Świąt
Event Świąteczny
O północy na Twoim łóżku ląduje nie tylko list, ale również paczka. Całkiem spora, pięknie zapakowana, sprawia niesamowite wrażenie i aż cała drży. Duch liska polarnego, który ją przyniósł, zwija się obok niej w kłębek i bacznie cię obserwuje, czekając, aż się obudzisz, by przekonać się, co się właśnie wydarzyło. To prawdziwa magia, taka, z jaką nie miałeś jeszcze styczności i jest w niej coś pociągającego!
Duch polarnego liska od tej pory nie odstąpi cię na krok, będzie tuż przy tobie, czekając na to, czy sięgniesz po niesamowity świstoklik, który przyniósł ci tej nocy, jako pierwszy podarunek od samego Papy Świąt. To nie jest coś, czym można łatwo wzgardzić, ale z całą pewnością nikt się nie obrazi, jeśli postanowisz pozostać w domu i oglądać śnieg zza okien, czekając na Boże Narodzenie.
Żeby dowiedzieć się, jaki polarny lisek cię nawiedził, zapoznaj się z zasadami, które znajdziesz w tym temacie. A więcej o całym wydarzeniu poczytasz tutaj. Życzymy fantastycznej, niezapomnianej przygody w Merfox Village, w końcu i ty możesz uratować Święta!
Udział w evencie świątecznym jest całkowicie dobrowolny! Jeśli nie masz ochoty na taką przygodę, nie musisz rzucać na lisiego towarzysza, ani wybierać się do Merfox Village.
Kochana Zoe! To ostatnie święta, nim wpadniesz w objęcia prawdziwie dorosłego życia. Niech ten prezent nie pozwoli Ci nigdy utracić naszych wspólnych, słodkich, dziecięcych wspomnień i niech sprawi, że pomyślisz o naszych nocnych porywach wzruszeń, ilekroć po nią sięgniesz. Wesołych Świąt!
Ania
Dołączony podarunek:
Pięknie wydane Baśnie Barda Beedley'a w oryginale, zdobione złoconymi wytłoczeniami oraz magiczny dziennik z certyfikowaną oprawą z transmutowanej skóry, przy której tworzeniu nie ucierpiało żadne stworzenie. O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Żeby moja bratowa miała siły na tego trolla jakim jest Thomas. Wesołych świąt Zosia!!
Ruby
Dołączony podarunek:
butelka wina z czarnego bzu; księga „Największe Bitwy Czarodziejów” O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Zoe, jesteś najwspanialsza i zasługujesz na wszystko co najlepsze. ~ Twój Tomasz
Dołączony podarunek:
prawniczy zestaw (kubek na kapuczinę oraz eko torba na zakupy), mapa historyczna (+2 historia magii) O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Szanowna Pani
Zoe Williams - Brandon
w czerwcu 2024 roku zdała wszystkie egzaminy i została dopuszczona do obrony pracy dyplomowej. Student przedstawił pracę z dziedziny Historii Magii pod tytułem: Kształtowanie się idei praw magicznych stworzeń i rozwój polityki prozwierzęcej w Wielkiej Brytanii i na świecie.
i zakończyła studia z oceną Powyżej Oczekiwań.
Li Wang