Autor Wiadomość C. szczególne : bardzo krucha sylwetka, przenikliwe spojrzenie, ciężki zapach waniliowych perfum
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 16:15; A jednocześnie odciążanie teraźniejszej siebie
Brzmi tak cholernie nudno
Że może lepiej zostań przy tym tłumaczu
Na pewno będzie to trochę bardziej ekscytująca praca
Rok Nauki : III studencki
C. szczególne : Biały znak Zorzy łączący wewnętrzne kąciki oczu | Złote okulary (tłumaczki) | Krwawa 'obrączka' na lewej dłoni | Rude włosy | Brisingamen, Ijda Sufiaan i druidzki amulet na szyi | Delikatny zapach frezji
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 16:36; W tym szaleństwie jest metoda
Myslíte si, že to bude zajímavější?
Je peux toujours choisir un évaluateur
Czużaqcz wiburaczzoszaaczbur?
C. szczególne : bardzo krucha sylwetka, przenikliwe spojrzenie, ciężki zapach waniliowych perfum
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 16:44; Pozwól, że użyję bardzo prostackiego języka
Ale jakże dobitnego:
To ostatnie brzmi jak ja zaraz, gdy dokończę to wino
C. szczególne : Biały znak Zorzy łączący wewnętrzne kąciki oczu | Złote okulary (tłumaczki) | Krwawa 'obrączka' na lewej dłoni | Rude włosy | Brisingamen, Ijda Sufiaan i druidzki amulet na szyi | Delikatny zapach frezji
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 16:52; Mówimy po prostu innymi językami
Czy jako artystka nie powinnaś tego uważać za... inspirujące?
To po trytońsku
C. szczególne : bardzo krucha sylwetka, przenikliwe spojrzenie, ciężki zapach waniliowych perfum
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 16:57; Jedyne, do czego inspiruje mnie w tym momencie trytoński, to do wyrzucenia płótna
Może jako artystka owszem
Ale w tym momencie jestem bardziej podpitym człowiekiem aniżeli artystą
Naucz mnie mówić "spierdalaj" w każdym języku świata
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 17:08; Dopiero co zaczęłaś, nie rób tego!
Podobno każdy pijany człowiek jest w pewnym sensie artystą
ファックオフ
Myślę, że Ci się spodoba: czytasz "Fakkuofu"
Ujmij to pod lumosem
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 17:11; To w takim razie znak, że powinnam częściej pić?
Bo raczej nieczęsto mi się zdarza to robić
No piękne
To słowo ma taki potencjał - jak widać, w każdym języku
Już wiem co Patolowi na egzaminie napiszę
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 17:17; To znak, żebyś była lepszą artystką niż Ci wszyscy pijani
Co świadczy o dobrym artyście?
Po francusku wszystko brzmi pięknie
Va te faire foutre
To mogłabyś napisać Patolowi
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 17:33; Uu, taka pochwała z Twoich ust
Musisz być kurwitnie zmęczona
W zasadzie to robię ten obraz na ostatnią chwilę, bo zajęłam się raczej innymi dziedzinami i planuję nieco inną karierę
Chyba
Napiszę mu obie wersje
Niżej niż Troll nie dostanę
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 17:39; To nie była pochwała, tylko zalecenie
... ale mogła też być pochwała, jeśli chcesz
Innymi dziedzinami?
W sumie ja też
Wiedziałaś, że puffki siwieją szybciej jeśli jedzą za dużo kurzu?
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 17:48; Myślę o łamaniu klątw
Nie do końca rozumiem jak mam się nimi zajmować, nie znając ich struktury i sposobu wytworzenia
A do tego już potrzebuję bardziej zaawansowanych lektur niż te, które oferuje nasza biblioteka w dziale ogólnym
O
Miałam kiedyś puffka
Co Cię tak nagle na ONMS wzięło?
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 18:54; O! Cali, naprawdę?
Cóż, muszę przyznać, że to na pewno wyjątkowo ciekawa praca. Bardzo absorbująca i wymagająca - Łamacz musi znać się praktycznie na wszystkim
Próbowałaś prosić o dostęp do DKZ któregoś nauczyciela? Na pewno nie jesteś pierwszą, która do tego zawodu chce się przygotować
Właściwie... To po prostu ciekawe i...
Wiesz, że siedzę w językach, aspiruję na tłumacza w Gringottcie
Dużo czytam i... natknęłam się na zapiski o wężomowie. A dokładniej o tym, że nie jest jedynie dziedziczna i można się jej nauczyć.
Re: Jess & Cali Sob 27 Cze 2020 - 19:23; Nie, na niby
Pójdę do Dear na początku roku
A jak ona mi tej zgody nie da to i tak tam jakoś wejdę
Wężomowa?
Well, well, well
Widzę, że obie celujemy w coś, co jest nie do końca rozumiane przez społeczeństwo
Rozegraj to ostrożnie, bo wiele cymbałów wciąż myśli, że to czarnomagiczna umiejętność
Jak dla mnie - nie ma nic złego w syczeniu i plotkowaniu ze żmiją
I nie mam na myśli siebie
Re: Jess & Cali Nie 28 Cze 2020 - 12:32; Myślę, że z Dear na spokojnie się dogadasz
Tylko ćwicz przez wakacje mowę z respektem
Chociaż udawanym. Weź to za wyzwanie aktorskie
"obie celujemy w coś, co jest nie do końca rozumiane przez społeczeństwo"?
Od kiedy łamanie klątw jest źle widziane? Nie powiedziałaś mi czegoś Cali
Nie wiem skąd mniemanie, że to tylko umiejętność czarnoksiężników... Przecież większość materiałów o widłowężach zostało napisane przez wężoustych!
Pomyśl: a co gdyby odpowiednio zaawansowany wężousty mógł rozmawiać z GADAMI a nie tylko z wężami?
A nawet jeśli tylko z wężami - jest ich wiele gatunków. Widłowęże i żmijoptaki to tylko jedne z nielicznych... Nawet taki bazyliszek albo California!
Re: Jess & Cali Nie 28 Cze 2020 - 19:03; Akurat w jej przypadku nie będzie udawany
Ta kobieta odpierdala takie cuda z eliksirami, że aż ciężko jej nie szanować
Bardziej muszę się skupić na rozegraniu tego.. dyplomatycznie, bez wzbudzania podejrzeń
Łamanie nie, ale znajomość klątw już owszem
A bez tego będę chujem a nie łamaczem
Nie schlebiaj sobie, wielu rzeczy Ci nie mówię
To już mocno ambitne podejście
Ale no racja - to Ci da dużo możliwości
Aby dogadać się z Californią potrzebujesz o wiele więcej umiejętności niż wężomowa
Tak słyszałam
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 18:30; Kiedyś tam w styczniu
OMM
niechcący wróciłam do domu ze zwierzakiem
a konkretnie lunaballą
co ja mam z nią zrobić? tańczyć do księżyca razem z nią?
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 18:41; Niechcący?
LUNABALLĄ???
Na wszystkie togi Merlina, one są unikalne. I bardzo delikatne.
Jakim cudem za Tobą poszła?
Lunaballe mieszkają w norach, więc musisz jej jakąś zapewnić. Taki domek w stylu obudowanego legowiska dla kota powinien wystarczyć. Ewentualnie klatka kennelowa zakryta kocem. Miałam gdzieś przepis na karmę dla nich z zajęć pana O'Connora...
Myślę, że na pewno ucieszy się na spacer przy księżycu. Niekoniecznie musisz z nią tańczyć.
A jeśli zbierzesz jej... Hm. Masz jakieś rośliny do naworzenia?
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 18:46; no niechcący, nie planowałam żadnego zwierzaka
przyczepiła się do mnie w Dolinie i..
czuję, że to kiedyś wykorzystasz przeciwko mnie, ale
nie miałam serca jej zostawić
nie wystarczy jej, że w moim pokoju jest ciemno?
nie może sobie siedzieć spokojnie pod łóżkiem?
nic nie mam, Jess
adopcja lunaballi nigdy nie znajdowała się na liście moich marzeń
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 18:53; California Reagan nie miała serca
Ona potrzebuje N O R Y
To tak jakbyś żółwia chciała trzymać w kartonie zamiast w terrarium
Trochę pożyje, ale co to będzie za życie?
Czekaj
Pogrzebię w schowku, powinnam mieć gdzieś chociaż legowisko Boo
Przyniosę Ci
Masz czym ją karmić?
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 19:05; to niech sobie wykopie w ogródku przed domem
nie no, jest słodka i chcę się nią zająć
o ile mnie bycie młodą matką nie przerośnie
PRZECIEŻ JA NIE WIEM NIC O ZWIERZĘTACH
no jak to jakie życie? u mojego boku? WSPANIAŁE
przyjdź, przynieś, pomóż mi z nią
a co ona żre?
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 19:14; Witam więc w klubie młodych matek
Nie panikuj, to nic trudnego
Mam gdzieś książkę o lunaballach, dać Ci?
... albo lepiej napiszę Ci streszczenie
Pomogę
Owoce i owady
Ma drobny pyszczek i płaskie zęby - rozdrabnia, ale nie odgryza
Musiałabyś lepić jej małe kuleczki i podawać, najlepiej leviosą
Chyba, że wolisz nocne polowania na świetliki...
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 19:45; daj
najwyżej użyję jej do trzaśnięcia sobie w łeb za idiotyczne pomysły
czy w ogóle trzymanie lunaballi w domu jest spoko?
w drodze do mieszkania poszłam do lasu, bo nie wiem, może się zgubiła, ale nie chciała mnie zostawić
i w ogóle niechętnie się ze mną rozstaje, no chyba że inni ludzie się kręcą dookoła
i tylko patrzy na mnie tymi swoimi ślepiami, ugh, jest naprawdę urocza
kurwa, i może jeszcze mam za nią przeżuć?
a sama poluje na jakieś owady? bo może pozbędzie się u nas pająków - mieszkanie wciąż jest nieogarnięte
co one w ogóle robią? jaki mają tryb życia?
AAAA, ułożyła się właśnie w rogu, zakryłam ją kocem i wystaje jej tylko mordka - jest taka przesłodziutka, pokażę Ci potem zdjęcie
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 20:03; Już dokładam do zestawu awaryjnego dla młodych matek lunaballi
jak zapewnisz jej odpowiednie warunki, to tak
według MM ma klasyfikację XX, czyli może być udomowiona i jest niegroźna
może jest młodziutka... podejrzewam, że z lunaballami jak z młodymi gęsiami, jak wpadniesz im w oko to na dobre
wątpię, chyba, że akurat pająk spuści się na nici nad jej głową
to nie jest drapieżnik
lunaballe to stworzenia nocne, właściwie to rzadko opuszczają swoje nory, chyba, że na bezchmurne noce, kiedy widać księżyc
mają wielkie oczy, wrażliwe na światło...
jak chcesz z nią wychodzić za dnia to w szarówkę najlepiej i załatw jej czapkę z daszkiem
albo nie musisz, kupiłam jedną w Neapolu, w sumie nie wiem po co
chyba intuicja mnie do tego skłoniła
Aww
Nie mogę się doczekać, żeby ją zobaczyć
przyniosę Ci też szelki na spacery
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 20:20; no ja jej się nie dziwię, że zwróciła na mnie uwagę
ale na matkę to złą osobę sobie wybrała
ech, czyli będzie bezużyteczna
jakie owady wpierdala? jakieś nie wiem, korniki, dżdżownice?
czy ja teraz będę musiała przekopywać pół Hogsmeade dla niej?
już mi słabo
naprawdę podjęła złą decyzję, ja kocham słońce
chwila
w Neapolu?
praca w terenie? Gringott zafundował Ci wycieczkę?
nie no, zlituj się, na szelkach mam z nią chodzić?
niech się mnie po prostu trzyma i tyle
co to jest za szogun głupi, właśnie się wystraszyła, bo się przewróciłam na łóżku i zaskrzypiało
Re: Jess & Cali Czw 14 Sty 2021 - 20:30; większość zwierząt domowych jest bezużytecznych...
jeśli nie spojrzysz na ich terapeutyczne działanie
no zobacz, ta słodzina już na wejściu Cię rozmiękła
wszystkie, które latają: muchy, świetliki... tylko nie osy i inne trzminorki!
poza tym jagody i inne drobne owoce
a nie, nie Gringott
Darren zrobił świstoklik
byliśmy w Neapolu, bo jeszcze nigdy nie jadł mugolskiej pizzy
możesz i bez szelek, ale jak się przestraszy czegoś tak jak skrzypienia łóżka i wbiegnie komuś pod nogi...? albo gorzej
Jak ją nazwiesz?
Re: Jess & Cali Wto 19 Sty 2021 - 3:05; no to ta lunaballa ma spore wyzwanie przed sobą
dobra, taką dietę jestem w stanie jej zapewnić
Darren?
well well well
i co, pojechaliście tam jako przyjaciele ?
dobra była?
to jest żart, że ja się muszę martwić o kogoś poza sobą
weź w takim razie też te szelki mi podrzuć, ja na dniach pójdę do menażerii na zakupy
nie myślałam jeszcze o imieniu, bo sądziłam, że ona wróci do lasu za kilka dni, przecież ja sobie chyba nie poradzę z takim delikatnym stworzeniem, a raczej - ono nie wytrzyma ze mną