Mknęłaś jak szalona, mogłam tylko patrzeć na witki twojej miotły tuż przed moim nosem! Dzięki za udział w treningu! Ogromnie mnie cieszy ta współpraca i zdrowa rywalizacja między kapitanami! Zgodnie z obietnicą, przesyłam drobny upominek za zajęcie drugiego miejsca w wyścigu! Mam nadzieję, że tego jeszcze nie masz ;)
Nan
*Do listu dołączono model smoka walijskiego zielonego.
Nathaniel Bloodworth
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 190 cm
C. szczególne : Lewa ręka: pochłaniacz magii, sygnet rodu | prawa ręka: od łokcia w dół pokryta paskudnymi bliznami, runiczne tatuaże na ramieniu | blizna pod łopatką
podobnym do opisanego przez Panią eliksiru jest dictum; ma on jednak znacznie szerszy zakres działania, wobec czego nie nadaje się do zwykłego użytkowania, szczególnie jako zamiennik wody. Skoro istnieje mikstura silniejsza, stworzenie jej słabszego, zdrowszego odpowiednika to już tylko kwestia chęci i włożenia czasu w pracę ze składnikami. Jeśli czuje Pani w sobie dryg do tworzenia eliksirów – bardzo zachęcam.
Pozdrawiam
Nathaniel Bloodworth
Lazar Grigoryev
Rok Nauki : III studencki
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 182cm
C. szczególne : Tatuaże, kolczyk w języku, przekłute uszy, silny rosyjski akcent
Piszę do Ciebie, żeby Cię przeprosić – naprawdę głupio mi, że zniknąłem bez słowa i to w dodatku tuż przed meczem. Zaprosiłaś mnie do drużyny, a ja nigdy nie odwdzięczyłem Ci się za to na boisku. Kilka niezamkniętych spraw nie pozostawiło mi niestety wyboru. Wracam, żeby pozaliczać egzaminy i oddać pracę, a potem wybieram się jako opiekun na wakacje, więc jeśli też jedziesz – na pewno się zobaczymy.
Całuję
Lazar
Christopher Walsh
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 183
C. szczególne : Blizna u dołu brzucha oraz niewielka blizna na ręce, blizny na piersi po jadzie akromantuli, ciemnogranatowe blizny na lewym ramieniu; obrączka z czarno-zielonej muszli; runa agliz na lewym nadgarstku
wierz mi, nie robię tego specjalnie. Właściwie to nawet nie potrafię zbyt dobrze latać, więc nie mam pojęcia, jak to się dzieje. Może jednak powinienem zostawić treningi tylko wam, młodym? Chociaż muszę przyznać, że bardzo dobrze się z wami bawię i nigdy nie spodziewałem się, że tak może to wyglądać.
Dziękuję za ten prezent. Może się niewątpliwie przydać!
Pozdrawiam Christopher O'Connor
Pewnie, że mamy! Sezon kwitnie, dzieci idą do szkoły, dziadkowie kupują im szybkie miotły, bo chyba chcą się ich pozbyć... :P Jest taki ruch, że absolutnie nikt nie zauważy, że ktoś się kręci po zapleczu. Przyjdź przed otwarciem :) Tylko liczę, że pokażesz mi potem, co tam wyskrobałaś... ;)
Buziaki! Nans
Joshua Walsh
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 193cm
C. szczególne : runa algiz za lewym uchem, obrączka z bladoróżowej muszli, bransoletki na lewym nadgarstku
Mam nadzieję, że wakacje minęły spokojnie, pomagając w przygotowaniu się do nowego sezonu szkolnych rozgrywek. Drużyna jest tak silna, jak jej najsłabszy zawodnik, ale też jej duch walki zależy od ducha walki kapitana. Po Gryfonach nie spodziewam się niczego innego, jak wręcz lwiej siły. Chciałem życzyć powodzenia w nowym sezonie. Liczę na emocjonujące mecze, bowiem finał postawił poprzeczkę naprawdę wysoko.
Joshua Walsh
*do listu dołączono czekoladowego złotego znicza*
Rok Nauki : II studencki
Wzrost : 168 cm
C. szczególne : magiczny tatuaż w formie węża | blizn zbyt wiele, by można je było zliczyć | tęczówki w odcieniu sztormu | jakieś zwierzę jako częsty towarzysz
Profesor Swann wierzy w Waszą uczciwość, ale przekazując mi dokumenty napomknął coś o zaklęciach uniemożliwiających ściąganie, wyczuwających podobne intencje czy o czymś w tym rodzaju... Tak więc osobiście zalecam rozwiązywanie testów zgodnie z własnym sumieniem tym bardziej, że nie wydają się szczególnie trudne.
Na wypełnienie i odesłanie mi ich macie czas do 14.09 do godziny 8:00; profesor Swann sprawdzi je do wieczora i przekaże mi wszystkie rezultaty. Na chwilę obecną wiem tyle, że maksymalnym wynikiem, który można uzyskać w nagrodę za poprawne odpowiedzi jest 15 pkt dla danego domu.
Życzę powodzenia i niech moc Sala... Ekhm, niech moc będzie z Wami!
Keyira wiceprzewodniczaca SMP
Zasady
Biorąc pod uwagę, że test jest dla osób chętnych, które chcą zapracować na dodatkowe punkty dla domów - już na starcie możecie liczyć na nagrodę w postaci "wyniku gwarantowanego". Oznacza to tyle, że możecie z góry założyć, że Wasza postać odpowiedziała poprawnie na trzy pytania jeszcze zanim przystąpicie do rzutu.
Test zawiera osiem pytań, po cztery z kategorii ONMS i Zielarstwa, a każde z nich dotyczy fauny lub flory występującej w Luizjanie czy też po prostu na terenach Ameryki Środkowej albo ogólniej. Na pytania nie trzeba odpowiadać opisowo, ale można - jest to kolejna opcja dla osób chętnych, które podczas spotkania SMP będą miały szansę na zdobycie dodatkowego punktu statystyk do kuferka. Liczbę poprawnych odpowiedzi, których udzieliła Wasza postać zakładacie po prostu na podstawie rzutu kością z literkami. Odpowiedzi błędnych nie opisujecie.
WYNIKI:
A - Znasz jakieś podstawy, odpowiedziałeś poprawnie na trzy pytania. B/C - Zapamiętałeś coś więcej, odpowiedziałeś poprawnie na cztery pytania. D/E - Masz szczęście, w ostatniej chwili zmieniłeś swoją odpowiedź i udało Ci się odpowiedzieć poprawnie na pięć pytań. F/G - Twoja pamięć jest godna podziwu, a chociaż musiałeś przez chwilę się zastanowić, udało Ci się odpowiedzieć na sześć pytań. H/I - Czy to Twoja szczęśliwa liczba? Bez trudu odpowiedziałeś poprawnie na siedem pytań. J - Brawo, jesteś pilnym uczniem i udało Ci się doskonale odpowiedzieć na wszystkie pytania.
Wykonujecie jeden rzut, ale jeśli macie wystarczająco punktów w kuferku z ONMS lub Zielarstwa (wybieracie wiodącą dziedzinę) możecie dodać sobie adekwatną liczbę poprawnych odpowiedzi. Za każde 10 pkt statystyk z wybranego przedmiotu możecie założyć, że Wasza postać udzieliła jednej poprawnej odpowiedzi więcej.
przykład:
Wyrzuciłeś C, początkowo zakładasz więc, że Twoja postać odpowiedziała poprawnie na 4 pytania.
W kuferku masz jednak 14 pkt z ONMS i 6 pkt z Zielarstwa, przy czym sugerujesz się wyższą statystyką i za +10 punktów z ONMS dodajesz sobie jedną poprawną odpowiedź.
Ostatecznie Twoja postać odpowiedziała prawidłowo na 5 pytań.
Nie ma potrzeby umieszczać Waszych odpowiedzi w specjalnych kodach - możecie to zrobić w formie zwykłego listu, jak przy pracy domowej, jednak pod koniec umieśćcie proszę proste podsumowanie, żeby łatwiej mi było zweryfikować poprawność podesłanych przez Was testów.
KOD:
Kod:
<zg>RZUT:</zg> link do rzutu kością z literkami <zg>WYNIK:</zg> ilość poprawnych odpowiedzi, wynikająca z rzutu <zg>PRZERZUT:</zg> wybrana dziedzina i przypisana do niej ilość punktów w kuferku, a w nawiasie ilość przysługujących przerzutów <zg>PODSUMOWANIE:</zg> wynik + przerzut = podsumowanie
Ilość pytań jest stała, jednak ich kolejność nie musi odpowiadać kolejności tych rozpisanych przeze mnie na liście. Na podstawie liczby poprawnie udzielonych przez Waszą postać odpowiedzi możecie wybrać kombinację tak, by było Wam wygodnie, ja niczego Wam tutaj nie narzucam.
PRZYKŁAD:
Przysługuje Ci 5 poprawnych odpowiedzi, udzielonych przez Twoją postać. Możesz wybrać czy chcesz odpowiedzieć na 4 pytania z kategorii ONMS i 1 z Zielarstwa, czy też może na 2 pytania z dziedziny ONMS i 3 z Zielarstwa albo jeszcze inaczej.
Pytania
1. Jakie zwierzę przypomina Gawial Miłosny? W jakich miejscach występuje to magiczne stworzenie? 2. Skąd się wzięła jego specyficzna nazwa? 3. Wymień trzy magiczne stworzenia pochodzenia amerykańskiego, z kategorii: groźne. 4. Opisz Grappę Pospolitą; na co należy zwracać uwagę przy opiece nad tym zwierzęciem? 5. Jak inaczej nazywamy Szalej Jadowity i która z jego części zawiera najwięcej trujących toksyn? 6. Na luizjańskich plantacjach rośnie wiekowe drzewo - do jakiego gatunku należy i czego dotyczy związany z nim, miejscowy przesąd? 7. Wymień trzy rośliny występujące na terenie Ameryki, używane w lecznictwie. 8. Opisz Bagienny Mayhaw; kto i do czego wykorzystywał tą roślinę?
Powodzenia!
Felinus Faolán Lowell
Wzrost : 178
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
* Listy są napisane innym stylem. Do tego pierwszy z nich pali się pięć sekund po przeczytaniu ostatniego zdania.
Dzień I Dzień pierwszy nie przyniósł żadnych snów. Mimo szczerych chęci - nawet, jeżeli jakiekolwiek miałam, to nie zapamiętałam ich w żadnym stopniu. Pozostaje mieć nadzieję, że następna noc przyczyni się do wystąpienia coś, co mogłabym zapisać w tymże dzienniczku.
Dzień II Jeszcze na dobre nie rozpoczął się rok szkolny, a we śnie pojawił się przede mną cały stadion (a raczej pode mną). Poruszając się na Błyskawicy, tuż przed moimi oczami śmignął mi złoty znicz. Nie postanowiłam być mu dłużną, dlatego ruszyłam za nim, aczkolwiek ten zdawał się być nieuchwytny. Za każdym razem, jak wyciągałam dłoń ku niemu, ten magicznie przyspieszał i zdawał się mnie zwodzić za nos, aż do momentu obudzenia się. Sen ten może oznaczać pogoń za marzeniami, jak również, w odpowiedniej interpretacji, pewnego rodzaju utratę czasu na coś, co nie ma większego sensu. Niemniej jednak jestem zdania, że chodzi tutaj o nieustanną walkę, by następnie odnieść zwycięstwo.
Dzień III Tym razem pojawiła się przede mną sala, do której musiałam wejść, aby następnie usiąść w ławce i tym samym chwycić za pióro, by napisać odpowiedzi na różnorakie, poniekąd dziwne pytania. Atrament skutecznie rozmazywał mi się przed oczami, a każde zdanie napisane wcześniej nabierało kompletnie innego znaczenia - z biegiem czasu także zmieniała się treść całej kartkówki. Po dłuższym czasie postanowiłam oddać ją i tym samym poczekać na ocenę, niemniej jednak nic takiego się nie wydarzyło. Myślę, że ten sens jest po prostu odzwierciedleniem rzeczywistości. Co prawda rozmazujące się napisy i zmieniająca treść zadań skutecznie mnie dezorientowały, o tyle jednak, jak się okazało, po krótszym przeglądaniu najróżniejszych źródeł - jest to całkowicie normalne. Tak samo jak rozmazujące się odbicie w lustrze lub zegar działający w sposób inny, niż normalnie się z nim spotykamy.
Dzień IV Ponownie postanowił zaskoczyć mnie sen o znajdowaniu się na boisku do Quidditcha, jak również ponownie moim zadaniem okazało się być łapanie złotego znicza, który skutecznie przede mną uciekał. Widownia zdawała się kibicować właśnie temu, bym zakończyła mecz, choć równie dobrze mogło to być odwołanie do akcji dziejącej się przy obręczach. Już prawie miałam go w dłoni, gdy ten przyspieszył, a tym samym zawodnik z drużyny przeciwnej bez problemu mnie wyprzedził i wykonał to za mnie, odnosząc zwycięstwo. Widownia ucichła, a po tym wszystkim po prostu się obudziłam. Sen ten zdaje się nawiązywać do akceptowania porażki i tym samym stawania się silniejszą osobą. Może on nawoływać do rzeczywistości, pokazując obawę przed ponownym odniesieniem przegranej. Odwołanie do mojego ulubionego sportu - Qudditcha - oraz pozycji, na jakiej gram, zdaje się pokazywać strach podczas meczu, mimo że może być on kompletnie nieświadomy.
Dzień V To był chyba jakiś koszmar. Ponowny sen z nawiązaniem do Quidditcha, aczkolwiek tym razem z uciekaniem na boisku przed nadlatującym tłuczkiem. Nikogo nie było, nawet nie miałam różdżki w dłoni, a posoka zdawała się zbliżać coraz bardziej i bardziej, wcale nie wytracając prędkości podczas ostrych zakrętów. Pogoda natomiast zmieniła się ze słonecznej w deszczową, ograniczając kompletnie widzenie. Kiedy natomiast tłuczek we mnie trafił, od razu się obudziłam, z szybko bijącym sercem oraz drżeniem rąk. Interpretacja tego snu nie jest jednoznaczna. Wiele czynników, jakie się tam pojawiły, zdają się być ze sobą trochę sprzeczne. Słoneczna pogoda może nawiązywać do ciepła domowego, natomiast deszcz - do zmian, jakie czekają mnie w życiu. Ucieczka przed czymś może mieć symbolikę uniknięcia jakiegoś zagrożenia, które może mnie spotkać w niedalekiej przyszłości.
Dzień VI Umysł uznał zapewne, że obecnie ma na razie dość, dlatego noc ta była spokojna i nieobarczona żadnymi snami. Nawet jeżeli chciałabym, żeby jakieś się pojawiły, to niestety nie udało mi się niczego zapamiętać.
Dzień VII Szatnia okazała się być dzisiejszym miejscem akcji snu; w szatni natomiast miałam dostęp do treningowych rzeczy, w tym do złotego znicza. Kiedy go wyjęłam, okazało się, że tak naprawdę... nie działa. W niewielkim stopniu spełniając swoje funkcje, miał podłamane skrzydło oraz kiwał się na boki. Przy oknie natomiast wylądował złoty ptak, zagrożony wyginięciem, czyli Znikacz, który kiwnął drobną główką w moją stronę oraz zwyczajnie odleciał. Po tym magiczny przedmiot zaczął ponownie działać, jakoby stworzenie przyczyniło się do jego naprawy. Myślę, że ten sen jest nawiązaniem do przeszłości, gdzie, zamiast złotych zniczy, wykorzystywało się właśnie Znikacze, które spełniały doskonale swoją funkcję... kosztem własnego życia. Może on ukazywać świadomość postępu, jaki zaszedł w świecie czarodziejskim i tym samym przyczynił się do zmniejszenia cierpienia tychże istot.
To aż się w głowie nie mieści, że jest panna taka naiwna i nierozsądna. Związek z nowobogackim, zadufanym w sobie Swansea? Naprawdę? Czy panna nie widzi, że to nie ma przyszłości? Niejaki Elijah Swansea otacza się jedynie czystokrwistymi, wysoko postawionymi osobistościami, a czarownice wywodzące się z rodzin niemagicznych traktuje z pobłażaniem i, co tu ukrywać, szybko się nimi nudzi. Wystarczy przypomnieć sobie smutną historię Pandory Doux i jej tragiczny powrót do Czech. Czy naprawdę, panno Davies, chce panna skończyć podobnie? Ewidentnie widać, że młody Swansea ma jakiś cel, który zapewne nie jest chlubny. Nic, co siedzi w głowie tego gorszyciela nie jest chlubne. Proszę mi zaufać, to nie czcze słowa. Radziłbym więc czym prędzej zerwać wszelkie kontakty z panem Swansea.
Wujek Dobra Rada
Wzrost : 180cm
C. szczególne : Blizna na prawym policzku sięgająca do podbródka oraz oczy, które wyglądają jakby były lekko podbite
W ostatnim czasie, pomimo zamiłowania do Quidditcha, nie miałem okazji brać udział w takim przedsięwzięciu ;) Jednakże ze względu na to, że obiecujesz zachowanie odpowiedniej wrażliwości i delikatności, to postaram się zjawić.
Pozdrawiam, Ignacy
Julia Brooks
Wzrost : 170
C. szczególne : grzywka, tatuaże, pedantyzm, wisiorek z osą, pierścień działania na palcu,pachnie lawendą
Za nami lekcja u Patola. Wnioski są dwa – przeżyliśmy i trzeba to uczcić. Z tej okazji, wraz z Arlą zapraszamy Cię na Pierwsze Hogwarckie Patonalia w Armstrong Castle. Przygotowałyśmy wiele atrakcji, choć większość z nich zapewne uleci z Twej pamięci :D Impreza zaczyna się jutro po kolacji. Zapraszamy serdecznie i zachęcamy do zabierania osób towarzyszących :)
Dobrze, że oszczędziłaś tą biedną sowę i jednak napisałaś. U mnie, poza tym że chujowo, to wszystko ok. Dzięki za troskę i za pióro, chociaż, jak widać, pisanie prawą wychodzi mi już zajebiście pięknie. Nie było cię w zamku? Gdzie cię wywiało?
Możesz mi skopać tyłek kiedy chcesz, nie będę protestował. Napić się też możemy.
Boyd
Leonardo O. Vin-Eurico
Wzrost : Ok. 222cm
C. szczególne : Wzrost; blizny na udzie i łopatce; umięśniony
dobrze, że wracasz do formy! Trzymaj się i jakbyś czegokolwiek potrzebowała, to dawaj znać. Trzeba będzie się może jakoś niedługo spotkać Gryfiakami, bo w kupie siła, a jej chyba nigdy za mało...
Myślę, że to super pomysł. Porozmawiałem z profesorem Limierem i nie widzi żadnych przeciwwskazań, także światło macie jak najbardziej zielone! Powodzenia!
Leonardo O. Vin-Eurico
Bruno O. Tarly
Rok Nauki : III studencki
Wzrost : 183,5
C. szczególne : mocno zarysowane kości policzkowe, baran na głowie, typowo brytyjski akcent
Pewnie wiecie, że od niedawna postawiono mnie w nowej roli - Waszego Prefekta. Cóż, nie tylko ja się tego nie spodziewałem, nie tylko ja zastanawiałem się, czy w ogóle pasuję na to stanowisko. Stało się jednak i mam zamiar sprostać temu zadaniu, a przede wszystkim... postarać się Was nie zawieść. Sam jednak nie dam rady i potrzebuję Waszej pomocy. Wiem, że nie było łatwo i zapewne nie będzie. Ale wiem też, że drzemie w nas ogromny potencjał i siła, którą wystarczy rozbudzić. Jesteśmy czymś więcej niż znajomymi ze szkolnego korytarza - jesteśmy rodziną. Każdy/a z nas jest wyjątkowy/a, ale łączą nas pewne cechy: oddanie, przyjaźń, odwaga, lojalność i dążenie do celu. Pokażmy reszcie, że jesteśmy w stanie osiągnąć o wiele więcej. Jest jeszcze czas, by wyrównać różnicę w punktacji Domów, ale i dokonać czegoś większego. Serio! Zobaczycie, że ten trud się Wam opłaci i to dosłownie *wink-wink*
A teraz najprzyjemniejsza informacja: Zapraszam Was na małą integrację w Pokoju Wspólnym. Trzeba podreperować ciało i duszę po ostatnim meczu i przed feriami. Co najważniejsze: będzie darmowy alkohol i jedzonko!
A jak to jest być Prefektem? Dobrze? Otóż... moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że niedobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że Gryfonów. Gryfonów, którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które, by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, ponieważ je znalazłem. I...
Dziękuję za doczytanie do końca. Liczę na Waszą obecność na integracji!
Buziaczki! Wasz nieidealny Prefekt - Bruno
Eskil Clearwater
Rok Nauki : VI
Wzrost : 180
C. szczególne : wszędzie nosi ze sobą bezdenny plecak; na głowie czapka z daszkiem + kaptur bluzy
Do listu został dołączony Łańcuch Scamandera (+2pkt ONMS)
Kochana Moe!
Choć o niewielu rzeczach pamiętam, to o Twoim święcie nigdy nie zapomnę! Nie zmieniaj się i zawsze bądź sobą, Davies. Nawet jeśli przyjdzie Ci kiedyś zmienić nazwisko na to, co zaczyna się na "S" i bezpośrednio łączy z pewnym ptactwem. Pamiętaj, że jesteś wyjątkowa, zdolna i... i najlepsza, co tu ukrywać. Życzę Ci przede wszystkim spełnienia marzeń (i Pucharu Quidditch'a, bo na Puchar Domów chyba już za późno). A z prezentu korzystaj mądrze.
Miłość rośnie wokół nas… nieważne gdzie, nieważne jak. Z okazji walentynek w 2021 roku mam zaszczyt wręczyć Ci do wylosowania zadanie do wykonania wraz ze swoją Walentynką! Gdy tylko je zrealizujesz, otrzymasz ode mnie unikalną i limitowaną nagrodę, której nie znajdziesz nigdzie indziej, a tylko w moim tajemniczym magicznym kufrze!
Wylosuj swoje zadanie, wykonaj je do 1 marca 2021 roku, odeślij mi list z opisem swych wrażeń, a ja to sprawdzę i Cię sowicie wynagrodzę!
Kochajmy się!
Słodka Swatka
”Rozwiń szczegóły dot. eventu”:
Najmilsi! Udział w evencie nie jest obowiązkowy. Jeśli dostałeś list od Słodkiej Swatki, a nie chcesz brać udziału, nie musisz i nie czeka Cię za to żadna konsekwencja choć gorąco zachęcamy do zabawy!
Poniżej znajduje się dziesięć zadań i dziesięć wyjątkowych walentynkowych i unikalnych nagród. Rzuć kością Litery i poznaj zadanie, które należy zrealizować, aby otrzymać poniżej dopisaną nagrodę. Zadanie jednak bardzo, ale to bardzo Ci nie odpowiada? Możesz jednorazowo przerzucić kość Litery i wybrać drugie zadanie.
Zrealizuj je w pojedynczym wątku (4-5 postów na głowę) wraz ze swoją Walentynką. Postaraj się uniknąć złączenia dwóch zadań walentynkowych w jednym wątku - chyba, że Ty i Twoja Walentynka wylosujecie to samo.
Wątki te nie wliczają się do "punktów za rozegrane wątki".
Po realizacji zadania wyślij list zwrotny skrzynkę pocztową Mistrza Gry, opisz swoje wrażenia, a i obowiązkowo podlinkuj wątek. Listy zwrotne bez linków nie będą brane pod uwagę. Teraz pozostaje poczekać aż Słodka Swatka wręczy Ci nagrodę do kuferka.
Wszelkie pytania proszę kierować do dwóch MG: Eskil Clearwater oraz Éléonore E. Swansea (nie tagujemy profilu bo od ilości tagów w listach nasze wyszukiwarki by oszalały).
Event walentynkowy zostanie całkowicie zamknięty dnia 1 marca 2021 roku.
”Zadanie do wylosowania Literą’:
A Zatańcz ze swoją Walentynką! (w innym miejscu niż Morsoteka) Nagroda:czarna wstążka (+1 pkt transmutacja)- niepozorna ozdoba, która swoim wyglądem przypomina małą, nic nie znaczącą bransoletkę, idealną zarówno dla mody damskiej jak i męskiej z delikatnym czerwonym oczkiem. Niemniej tylko właściciel wie, że kiedy ją założy, to ma ona zdolność ukrycia jednego największego mankamentu jego ciała, który najbardziej spędza mu sen z powiek.
B Przygotuj ze swoją Walentynką dowolne danie główne, zasiądźcie razem do stołu i delektujcie się nim! Nagroda:Róża Wiecznej Miłości- jest to pojedynczy kwiat róży, który więdnie tylko wtedy, gdy osoba, która ją podarowała ukochanej osobie przestaje ją kochać. Jest to częsty podarek wśród osób zakochanych bowiem Róża pachnie amortencją.
C Starannie wybierz, elegancko zapakuj i wręcz prezent (przedmiot kuferkowy) swojej Walentynce. Nagroda:Złoty Medalik Valentine'a - unikatowy medalik będący niejako symbolem starszego pokolenia, a jednak znajduje swych miłośników nawet i wśród młodych zakochanych. We wnętrzu medalika można umieścić fotografię ukochanej osoby i wówczas medalik nagrzewa się, gdy dana osoba się zbliża.
D Weź swoją Walentynkę za rękę i udajcie się na romantyczny spacer, tylko Wy dwoje, sam na sam. Cieszcie się sobą! Nagroda:Pierścionek zaręczynowy - srebrny pierścionek wysadzany oszlifowanym diamentem bądź brylantem. Mieni się w ciemnościach drobnym światłem. Jubiler umieszcza we wnętrzu kamienia kroplę krwi osoby oświadczającej się i tym samym jeśli osoba obdarowana będzie go nosić to dowie się gdy jej ukochany/ukochana znajdzie się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Taki pierścionek wówczas wibruje i nagrzewa się.
E Zaproś swoją Walentynkę na dowolne lodowisko, niech muzyka zagra, świetliki rozświetlą mrok, a Was porwie magiczna aura wspólnie spędzonego wieczoru. Nagroda: dla pań Riposta Morgany (+1 pkt DA)- ciemnoczerwona trudnozmywalna szminka, która sprawi, że Twój uśmiech z pewnością zostanie zauważony, a jeśli się jąkasz bądź plącze Ci się język to masz gwarancję, że przestanie to być Twoim problemem.
Dla panów Krawat Merlina (+1 pkt DA) - krawat ten samoistnie zawiąże się na Twojej szyi, a i nie znajdziesz na nim nawet najmniejszego zagniecenia. Wystarczy jedno drobne zaklęcie, aby kolor dopasował się do kreacji ukochanej osoby. Możesz mieć też pewność, że póki nosisz ten krawat to rumieniec nie zagości na Twych licach.
F Podaruj swojej Walentynce zwierzaka! Wliczają się w to również puffki. Nagroda:Różana Świeca Prawdziwej Miłości - jeśli zapalisz tę świecę w trakcie randki bądź wspólnie spędzonego wieczoru to możesz mieć pewność, że nie będą Was niepokoić żadne przykre myśli. Aromat i płomyk świecy rozjaśnia umysł i przepędza z niego wszelkie troski, relaksuje i zachęca do koncentrowania się na ukochanej osobie. Takowa świeca jest idealna na romantyczne wieczory!
G Napisz dla Walentynki wiersz/piosenkę lub przygotuj własnoręcznie kartkę/obraz, a potem osobiście zaprezentuj swój prezent. Nagroda:Zaczarowana Karimba (+2pkt DA)- instrument muzyczny wywodzący się z Afryki i należący do grupy idiofonów szarpanych. Podczas grania pojawia się nastrojowe, ciepłe światło. Im lepsza znajomość gry na magicznych instrumentach, tym piękniejsze dźwięki można wydobyć z tej zaczarowanej karimby. Głośność i melodię można modyfikować przy pomocy magii.
H Przygotuj walentynkowe dekoracje i ozdób nimi miejsce randki (dom/komnata w Hogwarcie/sypialnia w Dormitorium/ogród etc.). Nagroda:Tulipan Westchnień (+1pkt Transmutajca)- piękny kwiat umieszczony w specjalnym kielichu. Nigdy nie więdnie i nie usycha, a w dodatku potrafi zmieniać kolor swoich płatków w zależności od emocji panujących w pomieszczeniu. Różowy kolor oznacza miłosne uniesienie, czerwony - złość, żółty - zazdrość, niebieski - smutek, a biały - spokój.
I Zabierz swoją Walentynkę na randkę do nietuzinkowego, mugolskiego miejsca. Spędźcie ten dzień inaczej - na chwilę nie myślcie o magii i używaniu zaklęć! Nagroda:Amarantowa Apaszka (+1pkt DA) - uniwersalna, świetnie wpasuje się zarówno w strój męski, jak i damski. Nosząc ją możemy być pewni, że nie zabraknie nam kreatywnych pomysłów, a wena twórcza będzie nam sprzyjać.
J Upiecz dla swojej Walentynki zaczarowane słodkości. Może wiecznie ciepłe brownie? Albo kanarkowe kremówki? Cokolwiek tylko chcesz, byleby było w iście walentynkowym stylu! I, rzecz jasna, z miłością. Nagroda:Natchniona Czapka Kucharska (+1pkt Magiczne Gotowanie) - klasyczna, biała, wysoka czapka kucharska, która nie tylko ujarzmi włosy osoby przygotowującej posiłek, ale i napełni głowę wyjątkowymi pomysłami na łączenie smaków.
Czystość Krwi : 0%
Wzrost : 203cm
C. szczególne : Piegi, tatuaże na całym ciele, kolczyki. Chorobliwie biała cera. Krzyż Dilys na łańcuszku na szyi. Szmaragdowa blizna na dłoni, która jawi się zielonkawym świetle przy ludziach z genetyką, blizna na nodze po złamaniu.
Bardzo dziękuję za ten prezent, ale w sumie to... nie musiałaś... wystarczyła tylko sama obecność. I tak traktowałem to bardziej jako chęć poznania wszystkich Gryfonów. Cóż... nie udało się za bardzo, ale... Bardzo miło z twojej strony... i... No miejmy nadzieję, że będę w stanie kupić sobie w pewnym momencie coś fajnego... Um, dzięki, serio...
Zefek
Elijah J. Swansea
Wzrost : 183 cm
C. szczególne : znamię na karku odporne na metamorfo; okulary do czytania, na szyi drewniana zawieszka w kształcie aparatu fotograficznego. Na prawym przedramieniu rozległa blizna ukrywana metamorfomagią i ubraniami