Nie wiem czy mnie pamiętasz, jeszcze z pół roku temu grałyśmy razem w quidditcha. Gratuluję objęcia stanowiska kapitana! Niestety, nie wesprę was już swoją osobą, bo wracam do Ameryki, ale na tyle zżyłam się ze Slytherinem i tak bardzo kibicuję waszej (naszej?) drużynie, że nie mogłabym was chociaż odrobinę nie wesprzeć. Dlatego przesyłam Ci sakiewkę z galeonami, żebyś kupiła drużynie najlepszy sprzęt (nie zmarnuj na głupoty!) i mój sprzęt. Jest w całkiem niezłym stanie, więc mam nadzieję, że wam posłuży. Ja z chęcią kupię sobie najnowszy model miotły już w domu. Wiesz, w Ameryce mamy inne (nie żeby lepsze) modele.
Całusy i wielu wygranych!
Daisy
List był załączony do sporej paczki, która zawierała: Nimbusa 2015, rękawice sportowe z cielęcej skórki, magiczną koszulka quidditchową, gogle quidditchowe, ochraniacze quidditchowe, kask quidditchowy, kompas miotlarski + sakiewkę z galeonami.
Finn Gard
Rok Nauki : II
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 177
C. szczególne : Podkrążone oczy, nerwowość i spięcie widoczne w każdym ruchu i grymasie, trochę nieprzytomny wzrok.
Poświęcę się. Przyjdź jutro nad jezioro o szesnastej to ogarniemy lewitowanie żywej osoby. Pamiętasz, że w czwartek jest z tego test? Zobaczymy jak nam pójdzie, może wezmę kąpielówki na wszelki wypadek. Słyszałem, że ostatnio chodzić coś nie w sosie, więc trochę magii może dobrze Ci zrobi. Jesteśmy umówieni.
Finn
Edgar T. Fairwyn
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 180
C. szczególne : kamienny, lekko znudzony i pogardliwy wyraz twarzy
Przepraszam, że ostatnio tak Cię wkopałam w pracy. Już wyjaśniłam szefowi, że te potłuczone kufle to nie była Twoja wina, ale nadal czuję się zobowiązana, żeby oddać Ci to, co potrącił Ci wtedy z pensji. Mam nadzieję, że dobrze bawisz się na urlopie.
Annie
Do listu dołączone zostało 20 galeonów. Upomnij się o nie w odpowiednim temacie!
Wzrost : 182 cm
C. szczególne : Ruchomy tatuaż na przedramieniu, nieśmiertelnik na szyi.
Jutro mam ważne spotkanie i pomyślałem, że może byś chciała przyjść na dzień próbny do Nancy, tak na trzy godziny. Może wtedy łatwiej będzie Ci podjąć decyzję czy odważysz się nią opiekować . Jest grzeczna, jeśli się nie dopuścić do wrzasku. Jako wsparcie miałabyś moją kuzynkę i ostatecznie matkę. Daj mi znać, bo jestem w sytuacji podramkowej.
lepiej późno, niż wcale - a co z tym idzie, witam Was w nowym roku szkolnym. Dopiero wróciłam do szkoły i udało mi się uprzątnąć wszystkie sprawy organizacyjne. Chciałam również pogratulować wszystkim wyniku w tabeli sportowej oraz w walce o Puchar Domu - w tym roku zdecydowanie możemy wygrać i przyozdobić salę brawami Salazara w czerwcu. O tym jednak później. Niezmiennie opiekunem naszego domu pozostaje Edgar T. Fairwyn i do niego należy kierować kroki w sprawię pozwoleń na opuszczenie zamku lub pozwoleń na organizację wydarzeń towarzyskich związanych z naszym domem. Wszystkie sprawy błahe i bardziej przyziemne, które tylko zaburzyły by spokój Profesora, proszę kierować do naszych prefektów - Panny Emily Rowle lub Pana Lennoxa Zakrzewskiego - zawsze będą służyć wam radą czy pomocą. Kapitanem naszej drużyny pozostaje Panna Heaven Dear, która pomimo swojego stanu zdecydowała się pozostać na stanowisku i w związku z tym, prosiłabym o wyrozumiałość w jej kierunku oraz unikanie sytuacji mających negatywny wydźwięk na emocjach. Zapisy do drużyny można zgłaszać już teraz. Zawsze możecie też zgłosić się do mnie - pomogę w miarę możliwości. Jeśli ktoś z was potrzebowałby pomocy z nauką, korepetycji - indywidualnych lub grupowych - wystarczy wysłać sowę lub zaczepić mnie na korytarzu, a zaraz ustalimy dogodny termin. Jestem w stanie pomóc wam z niemalże wszystkich głównych przedmiotów nauczanych w Hogwarcie w stopniu podstawowym lub zaawansowanym. Pragnę również przypomnieć o przestrzeganiu regulaminu szkolnego, za którego łamanie grożą kary w postaci utraty punktów lub szlabanu. Wałęsanie się po korytarzach szkolnych po godzinie 22 jest zakazane, a gdy kogoś złapię podczas patrolu - będę zmuszona wyciągnąć konsekwencje. Życzę wam sukcesów, dobrej zabawy i owocnej nauki.
Mamy zaszczyt zaprosić Pannę na uroczyste spotkanie z okazji zaręczyn Emily i Nathaniela, które odbędzie się 18 października o godzinie 18:00. Będziemy wyczekiwać Panny w rezydencji Rowle w Londynie. Liczymy na Panny obecność i zachęcamy do przyjścia z osobą towarzyszącą.
Rodziny Rowle & Bloodworth
Aconite 'Haze' Larch
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 90%
Wzrost : 165
C. szczególne : Bardzo oszczędna mimika, tatuaże, dość płynne ruchy - zarażona gracją od tańca
Bardzo długo nie mogłam znaleźć odpowiedniej dla siebie rośliny, jednak w porę przypomniałam sobie słowa swojej niezwykle utalentowanej koleżanki, która nazwała mnie kiedyś Hederą. Faktycznie bluszcz wydaje się pasować do mnie idealnie, zważywszy na to, że jego piękno nie jest tak nachalne jak kwiatów ozdobnych, dodatkowo jest on wytrzymały i wzrasta mimo niekorzystnych warunków, żeby wręcz nie powiedzieć, że trudno go wytępić. Od września do października bluszcz kwitnie, wydzielając brzydki zapach oraz wydając półkuliste wiechy z charakterystycznymi kulkami. Pozostawię to już Pani Profesor do dowolnej interpretacji, ale przypomnę tylko, że zradzane przez bluszcz owoce są toksyczne, tak jak i on sam, gdy przyjmie się go w większych ilościach. Przez wiele lat stosowało się bluszcz zwyczajny (hedera helix) jako panaceum na przeróżne dolegliwości, między innymi również na choroby weneryczne, które są mi dobrze znane, jednak to amerykańska odmiana bluszczu - poison ivy - wydaje się najlepiej oddawać mój charakter. Wystarczy nawet niewielki kontakt z tą toksyczną rośliną, aby odnieść obszerne poparzenia.
rekawice ochronne (+1 zielarstwo) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Najlepsze życzenia świąteczne, szybkiego i pomyślnego rozwiązania oraz jak najmniej bezsennych nocy, Dorien, Aurora i Willow
Dolaczony podarunek:
Opaska nasenna i kilka uroczych, dzieciecych ubranek O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych Świąt! Chloé
Dolaczony podarunek:
Amulet "Kamienia filozoficznego" (+1 eliksiry) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Hoe, hoe, hoe.
Dolaczony podarunek: ksiażka, chochla odchudzajaca, harmonijka Hypnosa O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Znośnych Świat.
Dolaczony podarunek: zestaw do tequili + blogoslawiony rozaniec O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt! - Liam Simon
Dolaczony podarunek:
Paczka francuskich marron glacés, smierciotula (koc/plaszcz) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych Świąt dla Ciebie i małej kruszyny! Vivien
Dolaczony podarunek:
szczesliwa talia, zabawkowy dementor O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt dla Ciebie i małej. Obyś wkrótce mogła napić się wina. Nathaniel
Dolaczony podarunek:
zabawkowa lunaballa, Nopuerun, butelka wina z Prowansji O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
(Nie)święty Mikołaj
Dolaczony podarunek:
kombinezony grajace kolysanki/piosenki swiateczne po nacisnieciu nosa, naszyjnik z onyksem, opaska nasenna O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Bo nie watpie, ze ten maly potwor wyssie z ciebie wszelkie checi do zycia i pozbawi czasu wolnego. Wesolych swiat.
Dolaczony podarunek:
Pluszowy dementor i smierciotula, lakier cazzea O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Byla to jedna z moich ulubionych zabawek w dziecinstwie, o ktora notorycznie klocilam sie z Frankiem. Mysle, ze Wam moze bardziej sie przydac. Have yourself a merry - Cherry
Dolaczony podarunek:
Wiecznie modny szalik, pluszowy gnom O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Mam nadzieje, że masz się dobrze i zdrowie dopisuje. Ucałuj małą/małego. F.E.
Dolaczony podarunek: niemowlecy strój do Quidditcha z emblematem Srok z Montrose
itemek O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Próbowałem wybrać dla Ciebie coś, co przyda się w Twoich obowiązkach, ale jednocześnie będzie wiązało się jakoś z Twoim hobby i umili Ci czas. Mam nadzieję, że trafiłem. Wesołych świąt! ~Leo
Dolaczony podarunek:
Zapaska kelnerska (+1 MG), Samonagrzewajacy kubek, Wrzeszczacy kalendarz, Amulet kamienia filozoficznego (+1 Eliksiry) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt, pani kapitan! ~Matt
Dolaczony podarunek:
Samoodmierzajaca fiolka (+1 Eliksiry), muzogram, zabawkowa mantykora O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Alise L. Argent
Rok Nauki : II studencki
Wzrost : 171 cm
C. szczególne : dołeczki w policzkach przy uśmiechu, zawsze nosi bransoletkę ze smoczym akcentem i łańcuszek z zawieszką z Irlandzką Koniczynką
nie ma mnie rok. ROK. Nawet nie cały, bo widziałyśmy się we wakacje. Wracam na studia i dowiaduje się, że wystarczyło spuścić z Ciebie oko, a Ty się tak rozszalałaś..? DLACZEGO MI NIE NAPISAŁAŚ, ŻE ZOSTANIESZ MAMĄ? Jak maleństwo? Jak się czujesz? Gdybyś potrzebowała pomocy, to jestem. Chociaż pewnie kochany Ezra Cię niańczy coś słabo mu poszło.
chciałam was poinformować, że nowym prefektem u boku Panny Emily Rowle, zostaje Panna Dina Harlow — czego bardzo serdecznie jej gratuluję i mam nadzieję, że wszyscy pomożecie się jej zapoznać z nowymi obowiązkami. Kapitanem drużyny niezmiennie pozostaje Panna Heaven Dear -, w której imieniu zapraszam do zapisów do drużyny oraz udział w przyszłym treningu, który będzie miał miejsce przed kolejnym meczem naszego domu. Pragnę również przypomnieć, że do końca roku szkolnego pozostały nam już tylko niespełna trzy miesiące — więc to najwyższy czas, abyście wzięli się za poprawy ocen, jeśli takowe macie. Dla wielu z was zbliżające się OWUTEMy, SUMy lub obrona pracy na ostatnim roku studiów — mogą wydawać się niezwykle odległe, jednak zapewniam, przed ważnymi egzaminami czas leci naprawdę szybko. Gdybyście tylko potrzebowali pomocy z nauką lub innymi sprawami, ja lub inny prefekt z pewnością wam jej udzieli — każda z nas jest lepsza od drugiej w innych przedmiotach, więc mamy piękny zakres możliwości. Pragnę jeszcze zaznaczyć, że zachowanie na ostatnich zajęciach z Zaklęć było niedopuszczalne i mam nadzieję — więcej żaden ślizgon nie weźmie w takowym udziału, zwłaszcza że nas opiekun — Profesor Edgar Fairwryn wyciągnął już konsekwencję wobec łamania regulaminu oraz wszczynania bójek. Jestem z was dumna w związku z frekwencją na zajęciach oraz zaangażowaniem w kółka zainteresować czy wydarzenia szkolne — świetnie się spisaliście, mam nadzieję, że ta systematyczność sprawi, że barwy naszego domu przyozdobią Wielką Salę podczas ostatniej w tym roku szkolnym uczty. Nie zwalniajcie jednak najcięższe rzeczy przed nami. Mam nadzieję, że zregenerowaliście się podczas ferii. Zachęcam również do wzięcia udziału w akcji #przygarnij_mnie , gdzie, zamiast kupować — możecie zaadoptować sobie futrzastego przyjaciela. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości zapraszam.
Prefekt Naczelny - Nessa M. Lanceley
Katherine Russeau
Rok Nauki : III studencki
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 170
C. szczególne : kolczyk w języku i pępku, blizna na dłoni od noża, tatuaż jaszczurka na łydce
*Piękna sowa uszata Persefona o spojrzeniu, który mówi, że nie lubi jak ktoś nie zwraca na nią uwagi dostarczyła w dniu dzisiejszym sporo listów. Po każdym liczy na drobną przekąskę, inaczej może dziobnąć*
*n.z. - "nie zdawal". Uczen nie podchodzil do egzaminu z tego przedmiotu.
Gunnar Ragnarsson
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 188 cm
C. szczególne : blizna z pazurów wzdłuż kręgosłupa do połowy pleców; na ramionach tatuaże run nordyckich wpisanych w islandzką, mistyczną symbolikę i zarys skalnych grani
do rzeczy. Są wakacje, każdy chce mieć chyba trochę czasu wolnego.
Jak wiecie Nessa opuściła w tym roku szkołę. Myślę, że wszyscy dobrze wiecie ile w ciągu roku szkolnego poświeciła nam uwagi i pracy żebyśmy wyszli na ludzi. Wiadomość szczególnie do tych, którzy dali jej w kość i przez których musiała świecić oczami przed nauczycielami, ale tak naprawdę do wszystkich, bo przysłużyła się całemu domowi.
Zbieram po 5 galeonów składki na wyprawkę dla Lanceley na jej dorosłe życie. To nie jest oficjalna, obowiązkowa zbiórka. Jednak dla nas z osobna to śmieszna kasa, ale zebrana do kupy starczy na jakąś błyskotkę czy inną pierdołę.
Nie musicie zajmować się organizacją. Wszystko ogarnę, chyba, że będziecie chcieli pomóc (opinia kobiety o dobrym guście, jak Lanceley, będzie mile widziana).
A może ktoś z Was ma lepszy pomysł niż świecidełko? Ja myślałem o jakimś praktycznym talizmanie na zamówienie z grawerem od Nas wszystkich. Coś ładnego, ale też precyzyjnego. Ruda cholera zna się na tworach artystycznych.
Kto się dokłada, wysłać mi kasę do 16 sierpnia w liście włącznie, żebym do końca miesiąca zdążył złożyć i odebrać zamówienie.
Kto się wstrzymał - chuj Ci w dupę. Czekaj tylko aż złamiesz regulamin i wtedy się rozliczymy.
Kto chce pomóc – zamówienie będę składał prawdopodobnie 20 sierpnia, jak będę wizytował w Londynie.
Gunnar
Joshua Walsh
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 193cm
C. szczególne : runa algiz za lewym uchem, obrączka z bladoróżowej muszli, bransoletki na lewym nadgarstku
Mam nadzieję, że wakacje były udane. Nowy rok szkolny wiąże się z nowym sezonem quidditcha. Choć poprzedni nie był zbyt łaskawy dla Ślizgonów, wierzę, że w tym roku wszystko może się zmienić. Mam również nadzieję, że mimo konieczności dzielenia czasu między obowiązki szkolne, drużynowe i rodzicielskie, poprowadzi Pani odpowiednio dobrze drużynę. Powodzenia w nowym sezonie!
Joshua Walsh
*do listu dołączono czekoladowego złotego znicza*
Wzrost : 166cm
C. szczególne : azjatycka uroda, zawsze na nadgarstku ma bransoletkę z wiecznych fiołków i drugą czarno-żółtą z zawieszką borsuka
słyszałam, że Slytheirn ma zagrać w pierwszym z meczy szkolnego sezonu Quidditcha. Mam nadzieję, że wszyscy jesteście w formie i pokażecie na co was stać na boisku. Niech te babeczki będą małą zachętą do intensywnych treningów i zdobywania kolejnych punktów w tabeli.
Powodzenia, Yuuko
Do listu dołączono opakowanie babeczek
Babeczki Carmilli:
Te słodkie babeczki wyglądają nieco jak zakrwawiona ofiara wampira, który zdołał się już wgryźć w jej brzeg i zostawić ślady swoich kłów. Złożone są z puszystego ciasta o malinowo-żurawinowym nadzieniu pokryte kremem z białej czekolady i słodkiego twarogu posiadają naprawdę ciekawe właściwości. Otóż już po pierwszym gryzie wydłużają one kły osoby, która je spożywa i barwią je na krwistoczerwony kolor. Efekt ten może utrzymywać się nawet do kilku godzin. Ale spokojnie: zęby nie rosną w miarę jedzenia, więc możecie spokojnie się nimi rozkoszować!
Yuuko Kanoe
C. szczególne : azjatycka uroda, zawsze na nadgarstku ma bransoletkę z wiecznych fiołków i drugą czarno-żółtą z zawieszką borsuka
nawet nie przeszło mi to przez myśl. Po prostu chciałam zrobić dla Ciebie coś miłego. Stąd te babeczki. Nie jestem przekonana czy ten 'zakład' to dobry pomysł, ale jeśli będzie stanowił dla Ciebie źródło motywacji, by starać się jeszcze bardziej na boisku to wchodzę w to. I naprawdę liczę na to, że wygracie.
Do zobaczenia po meczu, Yuuko
Yuuko Kanoe
naprawdę liczyłam na to, że wygracie ten mecz. Mam tylko nadzieję, że wybaczysz mi kompletny brak pomysłu na strój halloweenowy. W razie czego podlega on negocjacji. Choć zapewne wyglądałabyś w nim naprawdę uroczo.
Yuuko
PS. jeśli dzięki temu poczujesz się lepiej to wciąż możesz wybrać mój strój Halloweenowy
*do listu dołączono strój Halloweenowy dla Heav oraz drugi w małym dziecięcym rozmiarze*
Ezra T. Clarke
Czystość Krwi : 0%
C. szczególne : Szczupła, nawet lekko umięśniona sylwetka, zawadiacki uśmiech, zapach Merlinowych Strzał i mięty, znamię w kształcie kruka na łopatce
Z ciebie i tak nie będzie już grzecznej dziewczynki, więc liczę, że przynajmniej zrobisz z tego dobry użytek... I popełnisz wszystkie możliwe błędy, wykorzystując także limit córki, coby nigdy nie trafiła na listę "niegrzecznych dzieci".
Paczka zostawiona pod drzwiami mieszkania. W niej znajduje się specjalna świąteczna koszula nocna dla Heaven oraz śpioszki dla Milki.
Zimowy pierścień, czapka elfa O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Nie wiem, jak to możliwe, że kapitan Slytherinu nie ma jeszcze własnej miotły, ale właśnie to naprawiłem. Tej możesz używać wyłącznie Ty. No i niedługo będziesz jej potrzebować, jak Milka wsiądzie na własną i pokaże Ci, jak powinno się latać. Kocham Was bardzo mocno!
Dolaczony podarunek:
Blyskawica (+6 gry miotlarskie) oraz jej kopia w wersji dzieciecej O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Miłość rośnie wokół nas… nieważne gdzie, nieważne jak. Z okazji walentynek w 2021 roku mam zaszczyt wręczyć Ci do wylosowania zadanie do wykonania wraz ze swoją Walentynką! Gdy tylko je zrealizujesz, otrzymasz ode mnie unikalną i limitowaną nagrodę, której nie znajdziesz nigdzie indziej, a tylko w moim tajemniczym magicznym kufrze!
Wylosuj swoje zadanie, wykonaj je do 1 marca 2021 roku, odeślij mi list z opisem swych wrażeń, a ja to sprawdzę i Cię sowicie wynagrodzę!
Kochajmy się!
Słodka Swatka
”Rozwiń szczegóły dot. eventu”:
Najmilsi! Udział w evencie nie jest obowiązkowy. Jeśli dostałeś list od Słodkiej Swatki, a nie chcesz brać udziału, nie musisz i nie czeka Cię za to żadna konsekwencja choć gorąco zachęcamy do zabawy!
Poniżej znajduje się dziesięć zadań i dziesięć wyjątkowych walentynkowych i unikalnych nagród. Rzuć kością Litery i poznaj zadanie, które należy zrealizować, aby otrzymać poniżej dopisaną nagrodę. Zadanie jednak bardzo, ale to bardzo Ci nie odpowiada? Możesz jednorazowo przerzucić kość Litery i wybrać drugie zadanie.
Zrealizuj je w pojedynczym wątku (4-5 postów na głowę) wraz ze swoją Walentynką. Postaraj się uniknąć złączenia dwóch zadań walentynkowych w jednym wątku - chyba, że Ty i Twoja Walentynka wylosujecie to samo.
Wątki te nie wliczają się do "punktów za rozegrane wątki".
Po realizacji zadania wyślij list zwrotny skrzynkę pocztową Mistrza Gry, opisz swoje wrażenia, a i obowiązkowo podlinkuj wątek. Listy zwrotne bez linków nie będą brane pod uwagę. Teraz pozostaje poczekać aż Słodka Swatka wręczy Ci nagrodę do kuferka.
Wszelkie pytania proszę kierować do dwóch MG: Eskil Clearwater oraz Éléonore E. Swansea (nie tagujemy profilu bo od ilości tagów w listach nasze wyszukiwarki by oszalały).
Event walentynkowy zostanie całkowicie zamknięty dnia 1 marca 2021 roku.
”Zadanie do wylosowania Literą’:
A Zatańcz ze swoją Walentynką! (w innym miejscu niż Morsoteka) Nagroda:czarna wstążka (+1 pkt transmutacja)- niepozorna ozdoba, która swoim wyglądem przypomina małą, nic nie znaczącą bransoletkę, idealną zarówno dla mody damskiej jak i męskiej z delikatnym czerwonym oczkiem. Niemniej tylko właściciel wie, że kiedy ją założy, to ma ona zdolność ukrycia jednego największego mankamentu jego ciała, który najbardziej spędza mu sen z powiek.
B Przygotuj ze swoją Walentynką dowolne danie główne, zasiądźcie razem do stołu i delektujcie się nim! Nagroda:Róża Wiecznej Miłości- jest to pojedynczy kwiat róży, który więdnie tylko wtedy, gdy osoba, która ją podarowała ukochanej osobie przestaje ją kochać. Jest to częsty podarek wśród osób zakochanych bowiem Róża pachnie amortencją.
C Starannie wybierz, elegancko zapakuj i wręcz prezent (przedmiot kuferkowy) swojej Walentynce. Nagroda:Złoty Medalik Valentine'a - unikatowy medalik będący niejako symbolem starszego pokolenia, a jednak znajduje swych miłośników nawet i wśród młodych zakochanych. We wnętrzu medalika można umieścić fotografię ukochanej osoby i wówczas medalik nagrzewa się, gdy dana osoba się zbliża.
D Weź swoją Walentynkę za rękę i udajcie się na romantyczny spacer, tylko Wy dwoje, sam na sam. Cieszcie się sobą! Nagroda:Pierścionek zaręczynowy - srebrny pierścionek wysadzany oszlifowanym diamentem bądź brylantem. Mieni się w ciemnościach drobnym światłem. Jubiler umieszcza we wnętrzu kamienia kroplę krwi osoby oświadczającej się i tym samym jeśli osoba obdarowana będzie go nosić to dowie się gdy jej ukochany/ukochana znajdzie się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Taki pierścionek wówczas wibruje i nagrzewa się.
E Zaproś swoją Walentynkę na dowolne lodowisko, niech muzyka zagra, świetliki rozświetlą mrok, a Was porwie magiczna aura wspólnie spędzonego wieczoru. Nagroda: dla pań Riposta Morgany (+1 pkt DA)- ciemnoczerwona trudnozmywalna szminka, która sprawi, że Twój uśmiech z pewnością zostanie zauważony, a jeśli się jąkasz bądź plącze Ci się język to masz gwarancję, że przestanie to być Twoim problemem.
Dla panów Krawat Merlina (+1 pkt DA) - krawat ten samoistnie zawiąże się na Twojej szyi, a i nie znajdziesz na nim nawet najmniejszego zagniecenia. Wystarczy jedno drobne zaklęcie, aby kolor dopasował się do kreacji ukochanej osoby. Możesz mieć też pewność, że póki nosisz ten krawat to rumieniec nie zagości na Twych licach.
F Podaruj swojej Walentynce zwierzaka! Wliczają się w to również puffki. Nagroda:Różana Świeca Prawdziwej Miłości - jeśli zapalisz tę świecę w trakcie randki bądź wspólnie spędzonego wieczoru to możesz mieć pewność, że nie będą Was niepokoić żadne przykre myśli. Aromat i płomyk świecy rozjaśnia umysł i przepędza z niego wszelkie troski, relaksuje i zachęca do koncentrowania się na ukochanej osobie. Takowa świeca jest idealna na romantyczne wieczory!
G Napisz dla Walentynki wiersz/piosenkę lub przygotuj własnoręcznie kartkę/obraz, a potem osobiście zaprezentuj swój prezent. Nagroda:Zaczarowana Karimba (+2pkt DA)- instrument muzyczny wywodzący się z Afryki i należący do grupy idiofonów szarpanych. Podczas grania pojawia się nastrojowe, ciepłe światło. Im lepsza znajomość gry na magicznych instrumentach, tym piękniejsze dźwięki można wydobyć z tej zaczarowanej karimby. Głośność i melodię można modyfikować przy pomocy magii.
H Przygotuj walentynkowe dekoracje i ozdób nimi miejsce randki (dom/komnata w Hogwarcie/sypialnia w Dormitorium/ogród etc.). Nagroda:Tulipan Westchnień (+1pkt Transmutajca)- piękny kwiat umieszczony w specjalnym kielichu. Nigdy nie więdnie i nie usycha, a w dodatku potrafi zmieniać kolor swoich płatków w zależności od emocji panujących w pomieszczeniu. Różowy kolor oznacza miłosne uniesienie, czerwony - złość, żółty - zazdrość, niebieski - smutek, a biały - spokój.
I Zabierz swoją Walentynkę na randkę do nietuzinkowego, mugolskiego miejsca. Spędźcie ten dzień inaczej - na chwilę nie myślcie o magii i używaniu zaklęć! Nagroda:Amarantowa Apaszka (+1pkt DA) - uniwersalna, świetnie wpasuje się zarówno w strój męski, jak i damski. Nosząc ją możemy być pewni, że nie zabraknie nam kreatywnych pomysłów, a wena twórcza będzie nam sprzyjać.
J Upiecz dla swojej Walentynki zaczarowane słodkości. Może wiecznie ciepłe brownie? Albo kanarkowe kremówki? Cokolwiek tylko chcesz, byleby było w iście walentynkowym stylu! I, rzecz jasna, z miłością. Nagroda:Natchniona Czapka Kucharska (+1pkt Magiczne Gotowanie) - klasyczna, biała, wysoka czapka kucharska, która nie tylko ujarzmi włosy osoby przygotowującej posiłek, ale i napełni głowę wyjątkowymi pomysłami na łączenie smaków.
C. szczególne : Szczupła, nawet lekko umięśniona sylwetka, zawadiacki uśmiech, zapach Merlinowych Strzał i mięty, znamię w kształcie kruka na łopatce
jako że już niedługo zaczniesz poważną pracę jako auror (czego życzę ci z całego serca) to pomyślałem, że taki drobiazg może ci się przydać. A jeśli pierwsze dni będą ciężkie, to i coś na rozluźnienie na wieczór może się przydać. W każdym razie wszystkiego najlepszego, dobrze zdanych egzaminów, odnalezienia siebie i żeby Milka jak najmniej dawała w kość. Kocham cię mocno! (Mimo że nie szanujesz mojego zawodu.) Przy okazji - może darujemy sobie zabawy w Hogwarcie po zakończeniu roku i pójdziemy gdzieś świętować samodzielnie? Chyba że masz już jakieś plany.
Twój najlepszy przyjaciel
*Do listu dołączono szpiegowskie soczewki i butelkę żeglarskiego bimbru*