Autor Wiadomość @Yanka & @alike Sro Wrz 25 2024, 23:01; Kod: <div class="wizchat">tekst</div>
Hej!
Mogę cię nauczyć, jeśli chcesz :)
Tamta sztuczka nie jest trudna!
Re: @Yanka & @alike Sro Wrz 25 2024, 23:15; To najsprytniejsza jaką znasz? Chcę tego największego przekrętu, jakiego się nauczyłaś.
Re: @Yanka & @alike Sro Wrz 25 2024, 23:27; Przekrętu? To nie przekręt
To znaczy, może w tych trickach wykorzystuje się pewne sztuczki
Ale nie stosuję tego w złym celu, bardziej do zabawy!
No i najbardziej widowiskowa sztuczka to chyba lewitacja, ale w przeciwieństwie do tej karcianej, potrzeba do tego bardziej zaawansowanych przyrządów
Karty można wykorzystać zawsze i wszędzie, dlatego bardzo je lubię
Niektóre nawet nie wymagają większych przygotowań talii :)
Po krótkiej chwili...
Choć z perspektywy prawdziwego czarodzieja, pewnie lewitacja też wydaje się mało efektowna
Re: @Yanka & @alike Sro Wrz 25 2024, 23:31; Bomblu Bawisz się w "magię"? Mugolską magię? Cudowne. Interesują mnie sztuczki karciane, od lewitacji mamy Lewitujące Kapelusze i inne bajery.
Re: @Yanka & @alike Sro Wrz 25 2024, 23:43; W tym nie ma nic złego
Prawda?
A jeśli chodzi o karty to zależy od tego, jak umiesz tasować
Albo czy chce ci się przygotowywać talię
Bliźniacze karty są fajne. Sztuczka polega na tym, że dwie karty tego samego koloru, zostają "znalezione" przez asy
Oczywiście jedną z nich jest ta "wyznaczona" przez drugą osobę
No a ta ze zdjęcia też nie jest zła
Zadajesz trzy pytania, a karty powoli zdradzają, o jakiej karcie pomyślała druga osoba :)
Re: @Yanka & @alike Sro Wrz 25 2024, 23:47; Nie ma nic złego w posiadaniu zainteresowań Ale nie ucz się transmutacji Posluchaj starszego kolegi, jeśli lubisz swoją magię Pytania to sztuczka psychologiczna?
Re: @Yanka & @alike Czw Wrz 26 2024, 00:00; Wierzę ci na słowo. Sztuczka z łączeniem materiałów wypada stosunkowo słabo.
Ale tak jest zawsze, jeśli poznasz już sekret sztuczki. Efekt "wow" wtedy mija
I nie, nie jest to sztuczka psychologiczna. Polega na czymś zupełnie innym. Można ją wykonać nawet na odległość, pisząc. Bez kontaktu wzrokowego i bez sugestii
Ale na żywo jest bardziej emocjonująco
Chyba!
Re: @Yanka & @alike Czw Wrz 26 2024, 00:03; Wiesz, podobnie może być z transmą. Poznasz i efekt nauki sztuczki ma mniejsze znaczenie Spróbuj na mnie. o jakiej karcie myśle?
Re: @Yanka & @alike Czw Wrz 26 2024, 00:06; No dobra
Tak jak na zdjęciu, mam osiem kart. Cztery króle i cztery damy
Pytanie pierwsze: Czy w zestawieniu król kier, król karo, dama kier i dama karo, znajduje się twoja karta?
Re: @Yanka & @alike Czw Wrz 26 2024, 00:10; Okej! Pytanie drugie! Czy w zestawieniu: Król pik, dama pik oraz król karo i dama karo znajduje się twoja karta?
Re: @Yanka & @alike Czw Wrz 26 2024, 00:15; Pytanie trzecie, ostatnie. Mam w dłoni cztery damy. Pik, kier, trefl oraz karo. Czy w tym zestawieniu jest twoja karta?
Re: @Yanka & @alike Czw Wrz 26 2024, 00:19; No to...
Jest to król
Jest koloru czarnego
A jego znak to pik
Pozostała mi już do odkrycia tylko czwarta karta
Nie ma cię w pobliżu, więc zrobię to za ciebie. Jest nią król pik
Zgadza się?
Re: @Yanka & @alike Czw Wrz 26 2024, 00:40; Nie... Chyba. Bo to bardziej "układanie" kart. Znacznie lepiej wygląda to na żywo, gdzie dochodzi element ich odkrywania. Najpierw odsłania się rodzaj, później kolor, następnie znak, a ostatnią kartą jest ta wytypowana przez drugą osobę.
Jeśli się pomylisz przy ich układaniu, no to sztuczka nie wypali
Nie miałam jeszcze numerologii, więc nie wiem