◈ Mam mocny akcent. Po roku w Wielkiej Brytanii jest lepiej, ale tylko, kiedy się na tym skupiam; kiedy jestem wyluzowany lub zdenerwowany, momentami trudno mnie zrozumieć.
◈ Mój ojciec był dość znanym rosyjskim tancerzem baletowym, jeśli interesujesz się baletem, nazwisko Egorov może być Ci znane.
◈ Jestem przeciętny ze wszystkiego poza działalnością artystyczną, widać u mnie braki w podstawowej edukacji. Może zauważył*ś to na którejś lekcji? Może uważasz, że jestem głupi?
◈ Nie przyznaję się do tego, że tańczę, ale robię to od tylu lat, że widać to w mojej posturze, sposobie poruszania się itd. Z tego względu mam też wyrzeźbioną sylwetkę i więcej siły, niż na to wyglądam.
◈ Stronię od miotlarstwa i wszystkich gier w powietrzu, panicznie boję się nawet najmniejszej kontuzji.
◈ Nie przepadam za jedzeniem, mało co mi smakuje, jem tylko po to, żeby dostarczyć ciału energii. Pewnie nie raz widział*ś jak niechętnie dłubię obiad widelcem.
◈ Przywiązuję dużą wagę do wyglądu, wyniosłem to z domu. Nigdy nie wyjdę z dormitorium w piżamie, a na lekcję nie przyjdę z krzywo związanym krawatem. Nie uważam też, że ubranie się „za bardzo” w stosunku do okazji to istniejące zjawisko.
◈ Nie używam zawsze konkretnych perfum, ale najczęściej towarzyszą mi takie nuty jak gałka muszkatołowa, drzewo cedrowe, irys i delikatny skórzany zapach.
Oś czasu
— 16.09.2006 r.
narodziny w Moskwie
— 01.09.2017 r.
rozpoczęcie nauki w Durmstrangu
— marzec 2018 r.
kontuzja ojca
— maj 2019 r.
porzucenie rodziny przez matkę
— marzec 2020 r.
pobicie w Durmstrangu i przejście na domową edukację
— czerwiec 2023 r.