<center> <div style="width:550px; height:710px; padding: 0px; margin-top: 0px; background-image: url('https://i.ibb.co/1vWcCs7/lockie1.png'); background-repeat: no-repeat;"> <center> <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Caveat&display=swap" rel="stylesheet"> <div style="width: 370px; height: 75px; padding: 0px 0px 0px 0px; margin-top: 0px; overflow: auto; cursive; font-size: 22px; color: black; font-family: Caveat; text-align: left;margin-top: 60px;">Odbiorca,</div><link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Handlee" rel="stylesheet"><div style="width: 280px; height: 280px; padding: 0px 20px 0px 60px; margin-top: 0px; overflow: auto; font-size: 13px; color: black; font-family: Handlee;"> [justify]"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum." [/justify] </div> <div style="width: 400px; height: 75px; padding: 0px 0px 0px 0px; margin-top: 0px; overflow: auto; cursive; font-size: 22px; color: black; font-family: Caveat; text-align: right;margin-top: 30px;">Lockie Swansea </div> </div></center></center>
Ostatnio zmieniony przez Lockie I. Swansea dnia Pią Mar 29 2024, 17:48, w całości zmieniany 4 razy
Harmony Seaver
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 156 cm
C. szczególne : Wiecznie obecny, promienny uśmiech (SeaverSmile™). Często chodzi z łyżwami przewieszonymi przez ramię. Bransoletka z charmsami. Tatuaż na lewym przedramieniu - fiolka zamknięta zwojem, z którego wypływa syrenka, otoczona falami. Blizna w kształcie kluczy nad sercem.
Mam przyjemność poinformować Cię, że wraz z profesorem Swansea jesteśmy w trakcie przygotowania trzydniowego wyjazdu w plener! Mamy zgodę od szkoły i pozostało już tylko przygotować wszystkie rzeczy i, co najważniejsze, Was! Najwspanialszych Kółkowiczów! <3
Z tego powody wysyłam drobny kwestionariusz, który pomoże profesorowi i mi dopiąć wszystko na ostatni guzik, żebyście mogli się świetnie bawić i niczym nie przejmować!
Bez zdradzania zbyt wiele, plener będzie składał się z, oczywiście, malowania, muzyki, pozyskiwania składników i gotowania. By mógł się odbyć bezpiecznie, od każdego CHĘTNEGO na wyjazd potrzebujemy odpowiedzi na poniższe pytania:
1. Czy masz jakieś alergie? Jakie? 2. Czy przyjmujesz eliksiry na alergię? Jakie? 3. Czy przyjmujesz inne leki i eliksiry poza tymi na alergię? Jakie? 4. Czy masz jakieś alergie pokarmowe? Jakie? 5. Czy trzymasz się specjalnej diety? Jakiej? Jakiego jedzenia unikasz?
Prosiłabym o nadsyłanie do mnie jak najszybciej odpowiedzi na powyższe pytania. Odpowiedź na pytanie oznacza chęć wzięcia udziału w plenerze!
Mam nadzieję, że jak najwięcej z nas będzie mogło wziąć udział w wyjeździe! Jesteście niezastąpieni! <3
C. szczególne : Miodowe końcówki włosów | dziwny wąs pod nosem | pieprzyk po lewej stronie nosa | blizna na lewej ręce | zawsze gotów rzucić w Ciebie kasztanem
śnij piękne sny i odpoczywaj, bo ciężko pracowałeś przez cały rok, by dotrwać do tego dnia. Znam Twoje marzenia, nie musisz się obawiać, że o Tobie zapomniałem, bo przecież nie jesteś już od dawna maleńkim dzieckiem. Wiem również, że od dawna jestem dla Ciebie jedynie legendą, mniej lub bardziej miłą, i chociaż wiem, jak zareagujesz na ten list, jak spojrzysz na przyniesiony przez mojego wysłannika list, i tak go do Ciebie kieruję.
Ufam, że rozbudzi w Tobie pragnienie przygody i nadzieje, że przypomni Ci o tym, co dawno temu opowiadano Ci o wspaniałym, ukrytym domu czarodzieja, który przynosi na świat Święta. Bez Ciebie te tegoroczne są bowiem zagrożone i pragnę wierzyć, że zechcesz pomóc mi je ocalić, przyglądając się jednocześnie, z jakim mozołem buduję je przez cały rok. Wystarczy, że sięgniesz po przyniesiony Ci prezent, a trafisz wprost do Merfox Village. Mój lisi wysłannik będzie Ci towarzyszył i o Ciebie dbał.
Papa Świąt
Event Świąteczny
O północy na Twoim łóżku ląduje nie tylko list, ale również paczka. Całkiem spora, pięknie zapakowana, sprawia niesamowite wrażenie i aż cała drży. Duch liska polarnego, który ją przyniósł, zwija się obok niej w kłębek i bacznie cię obserwuje, czekając, aż się obudzisz, by przekonać się, co się właśnie wydarzyło. To prawdziwa magia, taka, z jaką nie miałeś jeszcze styczności i jest w niej coś pociągającego!
Duch polarnego liska od tej pory nie odstąpi cię na krok, będzie tuż przy tobie, czekając na to, czy sięgniesz po niesamowity świstoklik, który przyniósł ci tej nocy, jako pierwszy podarunek od samego Papy Świąt. To nie jest coś, czym można łatwo wzgardzić, ale z całą pewnością nikt się nie obrazi, jeśli postanowisz pozostać w domu i oglądać śnieg zza okien, czekając na Boże Narodzenie.
Żeby dowiedzieć się, jaki polarny lisek cię nawiedził, zapoznaj się z zasadami, które znajdziesz w tym temacie. A więcej o całym wydarzeniu poczytasz tutaj. Życzymy fantastycznej, niezapomnianej przygody w Merfox Village, w końcu i ty możesz uratować Święta!
Udział w evencie świątecznym jest całkowicie dobrowolny! Jeśli nie masz ochoty na taką przygodę, nie musisz rzucać na lisiego towarzysza, ani wybierać się do Merfox Village.
Eliksiry: Regenerujący x2, czyszczący rany x2, łagodzący x2 O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
By ten czas był czasem refleksji i odpoczynku przed nowym rokiem pełnym nieznanych wyzwań, które życie postawi na Waszej drodze. Wesołych świąt!
Camael Whitelight opiekun Slytherinu
Dołączony podarunek:
kompas marzeń; zaczarowana srebrna broszka węża ze szmaragdami w oczach, która dopasowuje się wielkością do preferencji noszącego i wędruje po ubraniu O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Wierzę, że ten sezon będzie nasz. Wesołych Świąt! ~ Royce
Dołączony podarunek:
magiczna koszulka quidditchowa (+1 gry miotlarskie), gogle quidditchowe (+1 gry miotlarskie), przypominajka O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Czasem nie warto zawierać paktów z poltergeistami. Wesołych Świąt! ~ Marla
Dołączony podarunek:
krzyż Dilys (+2 OPCM) O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Wiesz, co z tym zrobić. Wesołego! K.
Dołączony podarunek:
smocza zapalniczka, talia kart do Krwawego Barona, ręcznie narysowany kupon O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Na wszelki wypadek. Wesołego, N.
Dołączony podarunek:
Bransoleta Urquharta O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Warto czasem pomóc prawdzie, ale nie każdy musi pamiętać, że się wygadał. A. V. A. D-A
Dołączony podarunek:
Fiolka Veritaserum i fiolka eliksiru zapomnienia O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
(zamiast prawdziwego liściku, do prezentu został dołączony niewielki kartonik z namalowaną czarnym tuszem wstążką)
Dołączony podarunek:
Peleryna niewidka, książka w twardej okładce oraz dwie zawieszki-figurki O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Podobno to zestaw, który doceni każdy Swansea. Jestem pewien co do jednego. - Wilkie
Dołączony podarunek:
Paczka Merlinowych strzał, magiczna kredka, ognista whisky O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Camael Whitelight
Czystość Krwi : 90%
Wzrost : 185
C. szczególne : tęczówki w kolorze oceanu; bransoletka z morskiego szkła i syrenia bransoleta; zapach Lordków i drzewa sandałowego; tatuaż z Oazy Cudów na łopatce; pierścień kameleona
Dotarły do mnie wieści, których nie chciałbym słyszeć w ogóle, a jednak profesor Vicario podzieliła się ze mną sytuacją, która miała miejsce na schodach i naprawdę nie zamierzam wyjaśniać tego listownie, więc zapraszam do mojego gabinetu dzisiaj o piętnastej, oczekuję Pana obecności. Nie ma Pan wtedy zajęć, sprawdziłem.
Camael A. Whitelight nauczyciel transmutacji i opiekun Slytherinu
choć obraz Anny Boleyn znajdujący się przy Wielkich Schodach sugerowałby, że rzeczywiście mogła być ona wielką postacią dla społeczności czarodziejów, a jej wspomnienie jest w tym temacie wyjątkowo skryte i niechętne do zdradzania swoich tajemnic, Pańskie deklaracje dotyczące jej potęgi i talentów magicznych nie mają absolutnie żadnych podstaw w znanych czarodziejom historycznych źródłach. Badania ostatnich lat coraz częściej wykazują, że możemy ją z dużą śmiałością uznać za stroniącą od czarów (być może ze względu na swoją religijność), osobę niezbyt uzdolnioną magicznie, lub nawet, co najbardziej prawdopodobne, charłaczkę.
Jeżeli zaś chodzi o jej wpływ oraz rolę w relacjach magiczno-mugolskich, jej przynależność do społeczności czarodziejów sugeruje, że była ona pierwszą obdarzoną czarodziejską krwią matką władcy Anglii i Irlandii - królowej Elżbiety I, po której długim i burzliwym okresie panowania zakończyły się rządy rodu Tudorów. Być może właśnie przez wspomniane zakulisowe intrygi, skandale, czy nawet udział klątw?
O ile doceniam Pańską pracę i zachęcam do dalszego zagłębienia się w temat, ze względu na zawarte w niej, sprzeczne z szeroko uznawanymi za fakty rezultatami dotychczasowych badań historyków informacje, nie mogę wystawić za nią oceny.
W związku z nieoczekiwaną chorobą profesor Grey, poproszono mnie o wystosowanie noty ze szczegółami szlabanu, który jest wynikiem nieodpowiedzialnego wyścigu w Zakazanym Lesie, w którym brał Pan udział. Będę oczekiwać na Pana przybycie 25 marca punktualnie o szóstej rano w Katedrze Kul Kryształowych. Jestem pewna, że wczesna pora zmobilizuje Pana do wytężonego wysiłku ze względu na to, że w przypadku wydłużenia się kary, zarówno Pana, jak i mnie ominie śniadanie. A tego nie chciałby nikt. Zadanie będzie polegać na oporządzeniu wróżbiarskiego sprzętu profesora Ellery’ego. Oczywiście, różdżka nie będzie Panu potrzebna.
Łączę wyrazy szacunku Persephone Aniston
Saskia Larson
Rok Nauki : III studencki
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 161cm
C. szczególne : Duże, piwne oczy oraz charakterystyczny pierścionek z lisem na lewej dłoni.
Nudzę się w chuj, dawno nic nie odjebaliśmy. Wymyślisz coś?
A. H.
Maximilian Felix Solberg
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 194 cm
C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
Dzięki mordo! Starość nie radość, zdecydowanie. Braci się nie traci i to szanuję! Widzimy się niedługo na piwerku? Jestem po egzaminach mogę robić ze swoim życiem co chcę. Tak długo, jak wstanę do roboty, oczywiście. :D
PS. Wow, dojebany portret. Nigdy nie byłem tak piękny. <3
Max
Serdecznie zapraszamy Cię na naszą wspólną imprezę urodzinową, która odbędzie się 15 czerwca o godzinie 19:00 nad Magicznym Jeziorem. Czeka na Ciebie pyszne jedzonko i wspaniałe drinki!
Jeśli masz ochotę weź ze sobą osobę towarzyszącą!
Adela Honeycott i Max Solberg
Fabularnie impreza rozpoczęła się w sobotę, posta początkowego Adela napisze dzisiaj i oznaczy wszystkich zaproszonych.
na egzaminach końcoworocznych uzyskał/a następujące wyniki:
Astronomia – Zadowalający Działalność Artystyczna – Wybitny Eliksiry – Wybitny Gry Miotlarskie – Powyżej Oczekiwań Historia Magii – Wybitny Magiczne Gotowanie – Zadowalający Mugoloznawstwo – Zadowalający Numerologia – Troll ONMS – Wybitny OPCM – Wybitny Starożytne Runy – Zadowalający Transmutacja – Wybitny Uzdrawianie – Wybitny Wróżbiarstwo – Zadowalający Zaklęcia i Uroki – Powyżej oczekiwań Zielarstwo – Wybitny
* n.z. - nie zdawał/a
Li Wang
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
Szanowny Panie Swansea,
nie uzyskuje Pan promocji do następnej klasy, ponieważ otrzymał Pan Trolla z numerologii. Proszę o dopilnowanie wszelkich formalności, jeśli chce Pan kontynuować edukację w Hogwarcie. Powtarzanie roku będzie się wiązać z opłatą w wysokości 250 galeonów*.
Z wyrazami szacunku,
Li Wang
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
* galeony zostały pobrane automatycznie, jeśli postać rezygnuje z dalszej nauki, proszę o kontakt z @Christopher Walsh
Gale O. Dear
Rok Nauki : VI
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 161 cm
C. szczególne : szkocki akcent | mała blizna przy dolnej wardze po prawej stronie
Nie wiedziałeś, bo nie pytałeś. Za taką forsę z moją zniżką mógłbym Ci załatwić nie po jednej fiolce tych eliksirów, a nawet po trzy. Zresztą nie myśl, że jesteś taki cwany. Co to za jałmużna, boisz się, że majątek Dear'ów roztrwonię?
Następny zakład gram za Twoje galeony.
Gale
*do listu dołączono elegancką paczuszkę z eliksirem spokoju (1/1), dictum (1/1), eliksirem rozluźniającym mięśnie (1/1) i eliksirem wiggenowym (1/1)
Casey O'Malley
Wzrost : 183
C. szczególne : gardłowy głos, zbielałe prawe oko, blizna po oparzeniu na prawej części twarzy, tatuaże na przedramionach, mniej widoczne - uwydatnione żyły i papierowa skóra - wszystko mniej rzucające się w oczy przez wili urok
Panie Swansea, z uwagi na Pańskie zachowanie na dzisiejszych zajęciach eliksirów, zapraszam Pana na odbycie szlabanu, w sobotę po południu 14.09 do Izby Pamięci.
Mam nadzieję, że przygotowane dla Pana Solberga i Pana zadanie skłoni, szczególnie Pana do autorefleksji nad swoim zachowaniem i tym, jakim prefektem chce Pan być, co powinien Pan sobą reprezentować i jaki przykład chce Pan dawać młodszym uczniom.
Resztę omówię z Wami we wskazanym miejscu, o wskazanym czasie.
Co prawda nie słyszałem o drużynie z Rotterdamu, bo jak sam zauważyłeś, w Holandii króluje hokej, a Wasza liga quidditcha nie należy do najmocniejszych, ale! Cieszę się, że nawet w Holandii ten sport funkcjonuje, a młodzi Holendrzy mogą rozwijać swoją pasję. O samym magicznym hokeju wiem całe nic, więc chętnie się kiedyś dowiem, z czym to się je, i jakiej drużynie kibicujesz.
Z racji na zawirowania związane z moim obecnym biurem, zapraszam pana do mojego gabinetu w banku Gringotta, w najbliższy poniedziałek o godzinie 17. Przyjrzę się pana sprawie. Proszę pokazać w recepcji ten list, żeby uniknąć problemów z wejściem do mnie.
C. szczególne : Okulary w rogowej oprawce, często czuć od niej dym papierosowy, wygląda na młodszą niż w rzeczywistości jest, szwedzki akcent, burdel w życiu i na głowie
Przede wszystkim, bardzo dziękuję za nadesłanie przez pana pracy domowej z dziedziny transmutacji.
Muszę przyznać, że szczegółowość z jaką poruszył pan temat dzisiejszego referatu, była dla mnie niezwykle imponująca. Przytoczenie czarów transmutacyjnych było naprawdę dobrym posunięciem, ponieważ utrwaliło mnie w przekonaniu, że zaangażował się pan w ten temat.
Jeśli zaś chodzi o zaklęcie Revale Animagi, jestem naprawdę niezmiernie ciekawa pana opinii w kwestii tego konkretnego czaru. Sama osobiście uważam, że powinno ono być używana tylko w wyjątkowych sytuacjach i przez specjalnie wykwalifikowanych w tym celu czarodziejów pod groźbą wyroku w przypadku innego użycia tego czaru, choć, jak sam pan wspomniał, to wciąż jest temat niezwykle dyskusyjny i wywołujący wiele kontrowersji w społeczeństwie magicznym.
Zaimponował mi pan uwzględnieniem tutaj genetyki jako sztuki medycznej i rozważań, jakoby dziedziczenie poniekąd również było związane z transmutacją. Muszę przyznać, że sama chętnie bliżej przyjrzę się badaniom naukowym stanowiącym o tej kwestii.
Pana pracę domową, z czystą przyjemnością, oceniam na ocenę Wybitny
Z wyrazami szacunku, Profesor Astrid Vodder
Astrid Vodder
Wzrost : 172
C. szczególne : Okulary w rogowej oprawce, często czuć od niej dym papierosowy, wygląda na młodszą niż w rzeczywistości jest, szwedzki akcent, burdel w życiu i na głowie
Zanim przybyłam do Hogwartu, nie miałam sposobności kontaktować się i zapoznawać z innymi nauczycielami, dzięki czemu, mam tę przyjemność, samodzielnego wyrobienia sobie zdania na temat każdego poznanego ucznia. Nie ma co ukrywać, że nasze pierwsze spotkanie, nie należało do najlepszych, jednak jestem bardzo szczęśliwa, mogąc ogłosić, że odniosłam mylne wrażenie na temat Pańskiej osoby i wykazał się Pan czymś ponad pogardą do norm respektowanych w tej szkole.
Z chęcią dowiedziałabym się więcej na temat Pana pracy dyplomowej, skoro będzie ona powiązana z dziedziną transmutacji. Proszę rozważyć podzielenie się większą ilością informacji, być może będę w stanie Panu jakoś pomóc, podpowiedzieć dodatkową literaturę uzupełniającą. Nie mogę obiecać cudów, nie znając zupełnie zagadnienia, ale zaintrygował mnie Pan niestandardowym podejściem do tematu.
Osobiście uważam, że jakakolwiek ingerencja w ciało ludzkie, bez względu na to, czy faktycznie znajduje się ono obecnie w formie człowieka, czy zwierzęcia, jest bezprawnym naruszeniem dóbr osobistych, które nigdy nie powinno być traktowane pobłażliwie. Wspomniane przez Pana zaklęcie, równie mocno oddziałuje na mój wewnętrzny bunt, co omawiane wcześniej zaklęcie Rrevale Animagi. I całkowicie się z Panem zgadzam, że jest to forma gwałtu, choć dla niektórych może wydawać się czymś normalnym.
Na pewno sięgnę po wskazane przez Pana pozycje, ponieważ temat wydaje się być bardzo ciekawym i, proszę mnie poprawić jeśli się mylę, nie do końca zbadanym. Bardzo dziękuję za polecenie.
nie mam w zwyczaju ulegać modzie i nie widzę potrzeby w zakładaniu czegoś, co jedynie utrudniałoby mi życie. Jestem przekonany, że znalazłyby się osoby, które chciałyby porozmawiać ze mną w środku nocy, a jestem zdecydowanie za stary na podobne zabawy. Sądziłem, że o tym wiesz i domyślasz się, że Alchiba nie budzi mnie w środku snu, bo ktoś zapragnął zadać mi wielce frapujące pytanie, czy aby na pewno śpię.
Odpowiadając na twoje pytanie wyjaśniam, że owszem, lukusty można znaleźć w rezerwacie, jednak o tej porze roku może być to utrudnione. Zbliża się zima, a sądzę, że wiesz, co to oznacza.
nic w życiu nie jest też za darmo. Jeśli więc jesteś w stanie znaleźć sposób na to, żeby wynagrodzić mi tę wyprawę, mogę zabrać cię do rezerwatu i spędzić dzień na czołganiu się w opadłych liściach. Zaczynają się przymrozki, więc lepiej zadbaj o ciepłe spodnie, jeśli nie masz ochoty nawiedzać później pani Finch z powodu odmrożeń pewnych intymnych części ciała.