Lucas Sinclair mój jedyny kuzyn! Tylko dopiero się o tym dowiem. Sophie Sinclair nie jesteśmy spokrewnieni ale jesteś na tyle ładna i mądra, że mi to wcale nie przeszkadza Pani Beatrice O. Dear dla tej pani warto nauczyć się zaklęcia kameleona. Unikać, unikać i nie zapomnieć - unikać póki nie dobierze się mi do skóry za te wspaniałe oceny.
1. Nie reaguję na posty typu "Co mi zaproponujesz w relacji?". Ty tu przychodzisz więc miej choćby minimalny plan! 2. Szukam:
Spoiler:
- około trzech osób którym słodzę, przymilam się byleby odrobiły mi pracę domową, dały spisać i choćby minimalnie godziły się na to z powodu wilowatego uśmiech i zerknięcia. - człowieka od którego pożyczyłem milion piór i żadnego Ci nie oddałem. I nie zamierzam. - wiszę Ci kasę! Około dwudziestu galeonów ale od dobrych dwóch lat. Nie doprosisz się ode mnie zwrotu, bo nie mam. - profesjonalny zakładacz krawatu. Ten więzeł jest niczym czarna magia, pomóż! - Twój zwierz mnie lubi bardziej niż Ty sam. Wiesz, do wilowatych zwierzaki same lgną a ja niekoniecznie chcę odnieść Twojego zwierza bo tak dobrze nam razem.. - francuskie pieski fajnie wyglądają razem. Może masz takie same gusta kulinarne jak ja? To wybredne podniebienie... - Ślizgonie! Co spotkanie opieprzasz mnie za te Trolle i Okropne, które zbieram niczym kolekcjoner czekoladowych żab. - spotkaliśmy się kilka razy w Zakazanym Lesie (oraz na szlabanach za te spacery). Mogłem Cię tam znaleźć i odprowadzić do bezpiecznych krzaków. - nie widzę testrali ale to mi nie przeszkadza karmić je surowym mięsem. Same do mnie przychodzą! Może chcesz ze mną popatrzeć na niewidzialne stwory w otoczeniu aromatu surowego krwistego mięsa? - jeśli ktoś chce smalić do mnie cholewy (choćby za dzieciaka) to super! Chłopak czy dziewczyna, bez znaczenia. - kupiłeś mi jakieś siedem kremowych piw i jeszcze Ci się nie odwdzięczyłem. A może wcale nie chcesz rewanżu i odpowiada Ci dopajanie mnie tym napojem? 3. Szukam uzdrowiciela do akcji z przeszłości (veritaserum). 4. Prefekcie Slytherinu! Omijam Cię szerokim łukiem zanim wygonisz mnie do nauki. Może chcesz opisać jak wymykam się korytarzami byleby na Ciebie nie trafić? Nie dam się zabrać do pani Dear! Nie żywcem!
Olivia Callahan
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 173
C. szczególne : lekka wada wzroku; zmuszona jest przez nią nosić okulary, wąskie usta, gęste i długie włosy
Proponuję byśmy się nie lubili! Olivia jest przeciwieństwem Ślizgona, a w dodatku od niedawna piastuje stanowisko prefekta. Możliwe, że Eskil nadępnął jej na odcisk używając na niej swojego uroku wili, co spotkało się ostatecznie z jej krytyką, kiedy się w końcu ocknęła? Tak naprawdę możemy to ustalić razem, bo równie dobrze może go nie lubić za całokształt jego osoby i tego jak postępuje :D
Eskil Clearwater
Rok Nauki : VI
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 180
C. szczególne : wszędzie nosi ze sobą bezdenny plecak; na głowie czapka z daszkiem + kaptur bluzy
Eskil nie jest klasycznym ślizgonem, on pasuje do każdego domu po trosze :v poza tym on nie używa uroku wili świadomie, on ogranicza się głównie do cudnych uśmiechów, spojrzeń i melodyjnego głosu więc trudno to nazwać mamieniem czy przymusem do czegokolwiek. Hmm... Wolałabym ugryźć to w taki sposób, że sobie u niej nagrabił. A to pożyczył od niej coś i jej do tej pory nie oddał, a to zerżnął z niej pracę domową choć miał jedynie się wzorować (tak jak Olivia powinien być teraz w VI klasie) i miała z tego powodu problemy bo oczywiście Eskila to nie ruszyło tak jak powinno. Od tamtej pory Ez taktownie nie zdziera z niej prac domowych :v
Olivia Callahan
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 173
C. szczególne : lekka wada wzroku; zmuszona jest przez nią nosić okulary, wąskie usta, gęste i długie włosy
Eskil Clearwater napisał:Eskil nie jest klasycznym ślizgonem, on pasuje do każdego domu po trosze :v poza tym on nie używa uroku wili świadomie, on ogranicza się głównie do cudnych uśmiechów, spojrzeń i melodyjnego głosu więc trudno to nazwać mamieniem czy przymusem do czegokolwiek. Hmm... Wolałabym ugryźć to w taki sposób, że sobie u niej nagrabił. A to pożyczył od niej coś i jej do tej pory nie oddał, a to zerżnął z niej pracę domową choć miał jedynie się wzorować (tak jak Olivia powinien być teraz w VI klasie) i miała z tego powodu problemy bo oczywiście Eskila to nie ruszyło tak jak powinno. Od tamtej pory Ez taktownie nie zdziera z niej prac domowych :v
W karcie postaci napisane jest "Używa wilowatości do łatwiejszego przekonania rozmówcy [...]" także wybacz jeśli źle to odebrałam. Twój pomysł mi i się podoba więc biorę! <3