A będę od czasu do czasu różne tabelki tu wrzucał, bo lubię sobie przy nich dziubać. Może komuś się przyda i fajno. A jak się nie przyda, to też fajno bo chociaż dla siebie będę miał to w jednym miejscu, latif.
Będę grupował je sobie różnie, w zalezności od tematyki (wzrost od najwyższego do najniższego, kolory oczu/włosów grupami, a inne staty jeszcze inaczej wg własnego widzimisię). Dużo statystyk liczbowych i procentowych jest zaokrąglonych. Jestem otwarty na sugestie statystyk. Jak gdzieś się walnąłem jeśli chodzi o literówki, liczby bądź obliczenia - priv. Jeśli kogoś nie ma - też priv. Jak ktoś chce napisać, że jestem super to niestety też priv.
1. PORÓWNANIE WZROSTU POSTACI ostatnia aktualizacja 13.06.2020r.
Garść info:
> Przeciętny Brytyjczyk ma 175,3 cm wzrostu, Brytyjka - 161,6. Z kolei przeciętny wzrost na forum wynosi w przypadku mężczyzn 184,3 cm, natomiast kobiet - 167,6 cm. > Powyżej przeciętnej w przypadku płci męskiej jest 69 na 78 postaci. Jeśli chodzi o płeć żeńską - 55 na 67. > Procentowo ujmując wzrost u mężczyzn: osoby(a) powyżej 2m stanowią 1,3%, pomiędzy 1,9 a 2 - 16,7%, między 1,8 a 1,89 - 55,1%, 1,7 a 1,79 - 25,6%, a poniżej 1,7 - 1,3%. > Procentowo ujmując wzrost u kobiet: osoby powyżej 1,7 stanowią 47,8%, pomiędzy 1,6 a 1,69 - 40,3%, a poniżej 1,6 - 11,9% > Różnica między najwyższym i najniższym mężczyzną to 57 cm, w przypadku kobiet - 28 cm. > Różnica między najwyższym mężczyzną, a najwyższą kobietą wynosi 39 cm, pomiędzy najniższymi - 10 cm.
Fajne narzędzie do porównywania wzrostu - można wypróbować tutaj.