Ze stanowiska Waszego opiekuna musiała odejść profesor Whitehorn, z czego jest mi przykro, ale... Nie będę ukrywać, że cieszy mnie możliwość bycia Waszym nowym opiekunem. Mam nadzieję, że będziecie czuli się swobodnie przy mnie i będziecie pamiętać, że z każdym problemem możecie przyjść osobiście, albo wysłać sowę. Cokolwiek działoby się, jestem dla Was i mam nadzieję, że nie zawiedziemy się wzajemnie.
Przy okazji, ponieważ powoli zbliża się koniec roku - dotrwajmy do końca i cieszmy się zasłużonymi wakacjami!
Joshua Walsh Opiekun Hufflepuff
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 194 cm
C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
Kochany Ty mój rudzielcu, Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Oczywiście życzę Ci kwitnącego romansu z naszym wężowym Ryżym, zdanych egzaminów, wiecznego uśmiechu na ryjku, którym tak świetnie nas zarażasz, kupy hajsu, kupy przyjaciół i kupy szczęścia <3
Max
Do listu dołączono paczkę słodyczy z miodowego królestwa
C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
Mam nadzieję, że odpowiednio świętujesz ten poważny wiek ostatniej "nastki" :D
Jedziesz na szkolne wakacje? Znajdziesz czas dla swojego starego znajomego i jednocześnie OPIEKUNA WYCIECZKI?
Max
Och... Wybacz za tego brutalnego kopa od rzeczywistości. Dla mnie zawsze będziesz piękna i młoda (nie mów Ryżemu bo mi wpierdoli)!
Nie gadaj mi tu, że się zastanawiasz! Musisz pojechać i uczcić ze mną ostatni rok w murach tego zamku. No i kogo będę wrzucać do jeziora, jak Ciebie zabraknie? NIE MYŚL NAWET O TYM ŻEBY SIĘ WYMIGAĆ!
Nie no trochę żartuję, ale jakby nie patrzeć na pewno nie będę już uczniem podczas tego wyjazdu, więc mogę na was skarżyć ile wlezie :D
Max
Jednanie sobie puchońskich serduszek to moja specjalność
O...Och... Byłem pewien, że prefekci wiedzą...
Po tym jak spierdoliłem Hampson dał mi bana na rekrutację na studia. Mam sobie "przemyśleć i poukładać pewne rzeczy", czy coś w ten deseń. Niby tylko w tym roku mi zamyka drzwi przed ryjem, ale nie wiem, czy będę chciał wracać w przyszłym...
Każdy Święty kiedyś coś przeskrobał! Jeszcze znajdę na Ciebie haka moja Droga, jeszcze znajdę!
Max
Mówię, mówię! Mam na to niezbite dowody! Coś w tym może być, że ciągniecie do mnie jak puszki do smarków :D
Tyle dobrze. W sensie, nie lubię Cię martwić, a tym razem jak widać trochę przesadziłem. Wciąż? Myślałem, że było już trochę lepiej po naszej ostatniej rozmowie. Wiesz, że jakbyś chciała pogadać, to wystarczy, że przejdziesz przez korytarz w lochach. No chyba, że w tym czasie zdążyłaś zamieszkać z Willem :D Nie mam tyle pergaminu. Biedny jestem muszę oszczędzać itp... xD W każdym razie obecnie jest dobrze więc możesz zachować te pytania na kiedy indziej i skupić się na końcu roku. Intensywny czerwiec nie ma co!
Postaram się to znajdę!
Max
Już, już, wiem jak to mogło zabrzmieć z moich ust. W sumie z mojego pergaminu.. No nieważne, wiesz o co chodzi... W każdym razie uwierz mi, że dostałem na tyle porządnie po dupie, że odechciało mi się ponownie brnąć w to błędne kółeczko (i nie, nie mówię tu o "karze" jaką dostałem od Hampsona). Trochę to pewnie potrwa niż ktokolwiek mi w to uwierzy, ale hej, nie zamierzam się poddawać!
Babcia? To coś poważnego? Jak reszta gromadki się trzyma? Teraz już rozumiem, czemu nie wiesz czy pojedziesz na wakacje. Pewnie czujesz potrzebę wrócenia do siebie i opieki nad nią? Jak będę mógł cokolwiek wam pomóc... W międzyczasie wpadnij na to obiecane kakao do kuchni. Wciąż spędzam tam zadziwiająco wiele czasu!
No już, już. Najwyżej będę Ci odpisywać na starych paragonach od Dearów. Są wystarczająco długie, by wmieścić kilka bardziej rozbudowanych zdań :D
P.S. Tak będzie!
Max
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 183,5 cm
C. szczególne : tatuaże: motyw quidditchowy na lewym ramieniu, czaszka wężna na prawej piersi i runa Algiz po wewnętrznej stronie lewego przedramienia | amulet z jemioły zawsze na szyi
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Tak, wiem, trochę spóźnione, ale nie zapomniałem, mam po prostu straszny kocioł obecnie, wiesz... egzaminy, zakończenie sezonu ligowego, trochę innych spraw, nic jednak poważnego, więc bez obaw (choć przyznaję, że nie pogardziłbym zmieniaczem czasu). Mam nadzieję jednak, że wybaczysz swojemu facetowi marnotrawnemu? Będę też miał dla Ciebie pewien drobiazg, ale muszę jeszcze poczekać na realizację, bo sklep ma jakieś opóźnienia, zresztą i tak chciałbym Ci go osobiście dać, także cierpliwości.
Co tam w ogóle u Ciebie? Wszystko gra? Mam wrażenie, że Cię całe wieki nie widziałem i... martwię się, po prostu.
Nie trzymaj mnie w niepewności zbyt długo, proszę.
*n.z. - "nie zdawal". Uczen nie podchodzil do egzaminu z tego przedmiotu.
Maximilian Felix Solberg
Rozumiem Cię. Skup się na rodzinie, cała reszta przecież nie ucieknie. Choć nie zatracaj się w tym. Musisz czasem pomyśleć o sobie i chociażby wyjść z Ryżym na kawę, czy coś w ten deseń.
Zawsze i wszędzie będę na Ciebie czekać <3
Ostatnio robiłem porządki i trochę wyjebałem, ale szyfr to zawsze dobry pomysł! Tajne wiadomości o życiu i śmierci i przepisy na napoje z ciepłego mleka :D
Max
C. szczególne : tatuaże: motyw quidditchowy na lewym ramieniu, czaszka wężna na prawej piersi i runa Algiz po wewnętrznej stronie lewego przedramienia | amulet z jemioły zawsze na szyi
i tak kamień z serca! Nie mógłbym w końcu o takiej dacie zapomnieć, prawda?
Czyli mógłbym w takim razie powiedzieć, że to ja sam zostanę Twoim prezentem? A tak bardziej na serio – koniecznie musimy, zbyt długo nie mieliśmy okazji tak po prostu spotkać się i spędzić ze sobą czasu. Wiesz, że sprawiłem sobie w końcu motocykl? Mógłbym Cię zabrać na przejażdżkę w jakieś odludne miejsce, gdzie nikt by nam nie przeszkadzał. Odpowiadając zaś na Twoje pytanie... cóż, na pewno mogłoby być lepiej, nie będę tego przed Tobą ukrywał. Pomijając ten egzaminacyjno-ligowy kocioł, o którym wspominałem, zaliczyłem ostatnio kilka starć ze swoimi rodzicami i… powiedzmy, że nie było najprzyjemniej. Chociaż z nimi w sumie nigdy tak nie jest. To jednak dłuższy temat, który nie nadaje się na listowną rozmowę.
Och, to nie brzmi dobrze, więc jeśli dzięki temu poczujesz się spokojniejsza, to jedź do niej, jak najbardziej. Miałem wprawdzie pytać o szkolny wyjazd, ale w tak postawionej sytuacji to chyba mija się z celem, jeśli miałabyś się tam tylko zamartwiać. Zawsze możemy wybrać się gdzieś sami, gdy wszystko się bardziej ustabilizuje. Oczywiście, w pełni się z Tobą tutaj zgadzam. I pewnie, jestem w końcu tutaj dla Ciebie, nigdy o tym nie zapominaj. Wystarczy wiadomość i zjawię się nawet tam u Ciebie, jakbyś zdecydowała się na wyjazd w swoje rodzinne strony, jeśli będziesz mnie potrzebowała. Chociaż to chyba trochę średnie okoliczności, żeby się przedstawić Twojej rodzinie, co?
Twój, Will
William S. Fitzgerald
Sam bym tego lepiej nie ujął – życie ma ostatnio bardzo słabe poczucie humoru, a ja po prostu chciałbym w końcu móc spędzić więcej czasu ze swoją dziewczyną. No i masz rację, miejsce faktycznie nie ma znaczenia, najważniejsze, żeby być tam z Tobą. Kawiarenka brzmi w sumie idealnie, więc czuj się w takim razie zaproszona na kawę! Napisz mi tylko, kiedy będziesz mieć luźniej, to Cię do jakiejś porwę. Chyba, że sama masz coś na oku?
Nie pierwszy i najpewniej nie ostatni, niestety, jak to się dzieje. Mogę ogóle rzec, że mam dość… napięte stosunki z rodziną, ale więcej możemy o tym porozmawiać w cztery oczy, jak już damy radę się spotkać.
Przez pryzmat tego co mi już napisałaś zrozumiały wybór. Daj mi znać jak już Ci się sytuacja wyklaruje i będziesz mieć pewność. Na podjęcie tej decyzji jest wszak jeszcze czas. Sam będę musiał to solidnie przemyśleć, aczkolwiek nie wyobrażam sobie spędzać wakacji bez Ciebie u boku. Było nie było, to jednak szczególny okres. I nie martw się, nie będę się czuł ograniczony. Jak już napisałem, zawsze możemy wybrać się potem gdzieś razem i sobie to tak zrekompensować, gdyby ten wyjazd nas ominął.
Mówisz? Jak czujesz się gotowa, żeby im mnie oficjalnie przedstawić, to ja bardzo chętnie ich poznam! I zobaczę też Twoje rodzinne strony. Nigdy w sumie nie byłem w Polsce, wiesz?
Twój, Will
Eskil Clearwater
Rok Nauki : VI
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 180
C. szczególne : wszędzie nosi ze sobą bezdenny plecak; na głowie czapka z daszkiem + kaptur bluzy
Zaczynamy wątek bezpośrednio w domu Beci. Uznajmy, że zebraliście się na stacji i Beatrice Was teleportowała (dom jest magicznie ukryty) do domu, gdzie czeka już Eskil. Posty można napisać najwcześniej 20 sierpnia (wstawię wtedy swój post) z datą fabularną 24 sierpnia. Planuję, aby impreza szła dynamicznie tj, trwała najpóźniej do 15 września.
Wiktor Krawczyk
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 160cm
C. szczególne : Mańkut, Rude włosy, centymetrowa blizna na udzie w kształcie smoka. Na policzkach i nosie ma piegi, które według rodzeństwa dodają mu uroku. Amulet Uroborosa zawsze na szyji +1 ONMS
Dawno nie było okazji się spotkać i na spokojnie pogadać ! Co tam u ciebie słychać? Jak tam w domu jak babcia ,na wakacjach w Arabii jest super wieczne upały Nie będę się rozwodzić w liście choć wiedź że mam 1001 pytań !
Z przyjemnością zawiadamiam, iż w związku z nienagannym zachowaniem, imponującymi wynikami w nauce oraz godnym reprezentowaniem domu Helgi Hufflepuff, postanowiłem wraz z radą pedagogiczną powierzyć Pannie funkcję prefektki w nadchodzącym roku szkolnym. Mam nadzieję, że odznaka ta zmotywuje Pannę do dalszego odnoszenia sukcesów oraz czynnego udziału w życiu szkolnym. Nie ukrywam, że wierzymy w Panny odpowiedzialność oraz liczymy, że będzie wywiązywała się Panna z pełnionych obowiązków i nie zawiedzie naszego zaufania. W razie wszelkich pytań lub wątpliwości proszę zgłaszać się do dyrekcji, opiekuna domu lub prefektów naczelnych i z pewnością zostanie udzielona pomoc w lepszym odnalezieniu się w pełnionej przez Pannę funkcji.
Gareth Hampson, Dyrektor Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
Trochę się go bałam, ale mam nadzieję, że dotarł do ciebie w jednym kawałku i przy okazji nie odgrryzł sowie pazurków!
Dolaczony podarunek:
Model smoka: antypodzki opalooki
Koszyk czekoladowych ciasteczek
Na razie mogę załatwić ci tylko takiego. Może kiedyś uda się coś większego. Dbaj o niego!
Dolaczony podarunek:
Model smoka: hebrydzki czarny
Wesołych świąt moja Ty syrenko
M.F.S.
Dolaczony podarunek:
Rękawice ze skóry węża morskiego, Somnium Sirenis O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Nie mogę się doczekac, kiedy zaczniemy współpracę. Mam nadzieję, że to trochę pomoże przygotowania do niej.
Longwei
Dolaczony podarunek:
figurka smoka - chiński ogniomiot, magiczna siatka do łapania stworzen podniebnych O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Nie wiedziałem, co lubisz, ale mam nadzieję, że Ci sie spodoba. Wesołych świąt <3 Cyz
Dolaczony podarunek:
Złota skarbonka, paczka słodyczy z Miodowego Królestwa O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Nathaniel Bloodworth
Wzrost : 190 cm
C. szczególne : Lewa ręka: pochłaniacz magii, sygnet rodu | prawa ręka: od łokcia w dół pokryta paskudnymi bliznami, runiczne tatuaże na ramieniu | blizna pod łopatką
przekazuję w Pani ręce klucz do mieszkania 32. Zgodnie z zawartą przez nas umową kaucję w wysokości 50 galeonów proszę o wrzucenie do tej samej sakiewki, z której go Pani wyciągnie.
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
Szanowny/a Pan/i
Aleksandra Krawczyk
w czerwcu 2023 roku zdała wszystkie egzaminy i została dopuszczona do obrony pracy dyplomowej. Studentka przedstawiła pracę z dziedziny Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami pod tytułem: Ochrona smoków: Wyzwania i strategie zachowania gatunków.
i zakończyła studia z oceną Wybitny.
Li Wang
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
śnij piękne sny i odpoczywaj, bo ciężko pracowałeś przez cały rok, by dotrwać do tego dnia. Znam Twoje marzenia, nie musisz się obawiać, że o Tobie zapomniałem, bo przecież nie jesteś już od dawna maleńkim dzieckiem. Wiem również, że od dawna jestem dla Ciebie jedynie legendą, mniej lub bardziej miłą, i chociaż wiem, jak zareagujesz na ten list, jak spojrzysz na przyniesiony przez mojego wysłannika list, i tak go do Ciebie kieruję.
Ufam, że rozbudzi w Tobie pragnienie przygody i nadzieje, że przypomni Ci o tym, co dawno temu opowiadano Ci o wspaniałym, ukrytym domu czarodzieja, który przynosi na świat Święta. Bez Ciebie te tegoroczne są bowiem zagrożone i pragnę wierzyć, że zechcesz pomóc mi je ocalić, przyglądając się jednocześnie, z jakim mozołem buduję je przez cały rok. Wystarczy, że sięgniesz po przyniesiony Ci prezent, a trafisz wprost do Merfox Village. Mój lisi wysłannik będzie Ci towarzyszył i o Ciebie dbał.
Papa Świąt
Event Świąteczny
O północy na Twoim łóżku ląduje nie tylko list, ale również paczka. Całkiem spora, pięknie zapakowana, sprawia niesamowite wrażenie i aż cała drży. Duch liska polarnego, który ją przyniósł, zwija się obok niej w kłębek i bacznie cię obserwuje, czekając, aż się obudzisz, by przekonać się, co się właśnie wydarzyło. To prawdziwa magia, taka, z jaką nie miałeś jeszcze styczności i jest w niej coś pociągającego!
Duch polarnego liska od tej pory nie odstąpi cię na krok, będzie tuż przy tobie, czekając na to, czy sięgniesz po niesamowity świstoklik, który przyniósł ci tej nocy, jako pierwszy podarunek od samego Papy Świąt. To nie jest coś, czym można łatwo wzgardzić, ale z całą pewnością nikt się nie obrazi, jeśli postanowisz pozostać w domu i oglądać śnieg zza okien, czekając na Boże Narodzenie.
Żeby dowiedzieć się, jaki polarny lisek cię nawiedził, zapoznaj się z zasadami, które znajdziesz w tym temacie. A więcej o całym wydarzeniu poczytasz tutaj. Życzymy fantastycznej, niezapomnianej przygody w Merfox Village, w końcu i ty możesz uratować Święta!
Udział w evencie świątecznym jest całkowicie dobrowolny! Jeśli nie masz ochoty na taką przygodę, nie musisz rzucać na lisiego towarzysza, ani wybierać się do Merfox Village.
Wszystkiego najlepszego w te pierwsze dorosłe święta! Na wszelki wypadek, wysyłam Ci ochroniarza, który odstraszy natrętów, a i w kominku rozpali. To dzieło sztuki, to nie moja sprawka, ale zdecydowanie wyszłaś lepiej.
M.F.S.
Dołączony podarunek:
Model smoka: Norweski kolczasty, wełniany sweter z barwach puchonów, Rysunek O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Na sytuacje, gdy dorosłe życie okaże się brutalniejsze od tłuczków.
M.
Dołączone podarunki:
puchoński kask quidditchowy, model smoka - ukraiński spiżobrzuch O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Nie mam pojęcia, czy któryś jest żółty, więc wybieram tego!
Dołączony podarunek:
model smoka - hebrydzki czarny O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Wiem, że pracujesz z magicznymi stworzeniami, więc pomyślałem, że może ci się przydać. Mam nadzieję, że wszystko u ciebie w porządku, a święta spędzisz tak, jak lubisz. W razie chęci rozmowy jestem zawsze do dyspozycji, nawet po wezwaniu pijanym patronusem.
Joshua Walsh
Dołączony podarunek:
łańcuch scamandera O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Na wypadek, gdybyś zastanawiała się wciąż nad pracą przy smokach, przesyłam jednego w prezencie. Niestety tylko w wersji mini oraz coś co może ci się przydać w obecnej pracy. Wesołych Świąt
Longwei
Dołączony podarunek:
model smoka - szwedzki krótkopyski, piłka-zabawka dla skrzydlatych koni O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.